Ο ένας εγκλημάτησε, η άλλη έκανε το καθήκον της

Με την πλάτη στον τοίχο πηγαίνει ο Απόλλωνας στη Σλοβακία για τον επαναληπτικό απέναντι στη Ζίλινα, μετά το 1-3 του ΑΕΚ Αρένα, την ίδια ώρα που η ΑΕΛ έκανε το καθήκον της απέναντι στη Βλάζνια, επικρατώντας με 1-0 και πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης.

Οι δύο ομάδες της Λεμεσού μετά την ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα, έχουν διαφορετικά δεδομένα ενώπιον τους ενόψει των επαναλήπτικών, ωστόσο ο στόχος τους είναι κοινός και δεν είναι άλλος από την πρόκριση.

Στην Αρένα, ο Απόλλωνας εγκλημάτησε, απέναντι στη Ζίλινα, αφού όχι απλά ήταν κακός, αλλά ίσως έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια. Στην άμυνα, οι γαλάζιοι έμπαζαν και δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους ταχύτατους επιθετικούς της Ζίλινα, οι οποίοι όποτε έφευγαν στην αντεπίθεση έβαζαν μεγάλη πίεση στον Απόλλωνα.

Το αποτέλεσμα ήταν οι Σλοβάκοι να βρουν τρεις φορές δίκτυα, εκμεταλλευόμενοι κάθε αμυντικό λάθος των γηπεδούχων. Στην επίθεση, ο Απόλλωνας μπορεί να ήταν κάπως καλύτερος, ωστόσο δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων χρόνων που έμπαινε στο γήπεδο και έφτιαχνε σωρεία ευκαιριών ανεξαρτήτως του ποιος ήταν ο αντίπαλό τους.

Σίγουρα, ελαφρυντικό για τον Απόλλωνα αποτελεί το γεγονός ότι είναι μια νέα ομάδα που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην προετοιμασία και χρειάζεται χρόνο ώστε να έρθει η ομοιογένεια στην ομάδα.

Παρόλα αυτά, χρόνος δεν υπάρχει για την ομάδα της Λεμεσού, αφού σε μία εβδομάδα καλείται να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Σε αντίθετη περίπτωση, ο αποκλεισμός θα είναι οδυνηρός με πολλές προεκτάσεις και συνέπειες, κυρίως οικονομικές και ψυχολογικές.

Είχε ουσία και πήρε το ζητούμενο η ΑΕΛ

Ακολούθως, η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο του αγώνα στα αρχικά στάδια της επανάληψης, είχε ρυθμό και θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι με περισσότερα τέρματα.

Αναμφίβολα, η λεμεσιανή ομάδα χρειάζεται και άλλο χρόνο, ώστε να είναι απολύτως έτοιμη, κάτι το οποίο παραδέχθηκε και ο Ντούσαν Κέρκεζ.

Συγκεκριμένα, με το πέρας της αναμέτρησης στη διάσκεψη Τύπου ο Βόσνιος κόουτς δήλωσε πως Βλάζνια ήταν λίγο πιο έτοιμη, σε σχέση με την ομάδα.

Ωστόσο, από εκεί και πέρα το θετικό είναι πως η εμφάνιση της ΑΕΛ ήταν καλή, πήρες το ζητούμενο και έθεσε τις βάσεις για πρόκριση, ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Πέμπτης.

Η λεμεσιανή ομάδα έχει μια εβδομάδα στη διάθεση της να δουλέψει, ώστε να είναι έτοιμη για τη ρεβάνς στην Αλβανία και να πάει να εξαργυρώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO