Στην... κόλαση για την πρόκριση η ΑΕΛ-Με το πιστόλι στον κρόταφο ο Απόλλων

Το επαναληπτικό τους παιχνίδι δίνουν το βράδυ της Πέμπτης ΑΕΛ και Απόλλωνας, απέναντι σε Βλάζνια και Ζίλινα αντίστοιχα, με στόχο να πάρουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο του European Conference League.

Οι δύο ομάδες, βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις, αφού από την μια η ΑΕΛ ταξίδεψε στην Αλβανία κουβαλώντας στις αποσκευές της το 1-0 του πρώτου αγώνα, ενώ από την άλλη ο Απόλλωνας θα επιδιώξει να ανατρέψει το εις βάρος του 1-3 και να πάρει την πρόκριση, μέσα στη Σλοβακία.

Πρώτος ρίχνεται στη μάχη ο Απόλλωνας, στις 19:45, ώρα Κύπρου, με τους γαλάζιους της Λεμεσού να είναι αποφασισμένοι να γυρίσουν το εις βάρος τους σκορ. Σίγουρα, το έργο τους δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού η σλοβακική ομάδα έχει την ευχέρεια να πάρει την πρόκριση ακόμα και με ήττα.

Η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, για να προκριθεί στον επόμενο γύρο χρειάζεται νίκη με τρία γκολ διαφορά από τους Σλοβάκους, ωστόσο σε περίπτωση που κερδίσει με δύο γκολ διαφορά θα στείλει το παιχνίδι σε ημίωρη παράταση.

Σίγουρα, η Ζίλινα έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά στην ομάδα της Λεμεσού, ιδίως στην αντεπίθεση, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Γερμανός προπονητής του Απόλλωνα. Για το λόγο αυτό έχει καταστρώσει το πλάνο του, το οποίο αναμένεται να έχει διαφορετική προσέγγιση από το προηγούμενο παιχνίδι. Μάλιστα δεν αποκλείεται στη μάχη να ριχθούν οι δύο νέες προσθήκες και πιο συγκεκριμένα οι Γιάνγκα και Ίλιεφ.

Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χάιντουκ Σπλιτ-Τομπόλ Καστανάι, με τους Κροάτες να έχουν το πλεονέκτημα πρόκρισης, αφού στον πρώτο αγώνα επικράτησαν με 2-0, στην έδρα τους.

Στο κολαστήριο της Βλάζνια η ΑΕΛ

Περίπου δύο ώρες αργότερα η ΑΕΛ θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο της ίδιας διοργάνωσης, με αντίπαλο την Βλάζνια από την Αλβανία. Σίγουρα η ΑΕΛ έχει μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκρισης από τον Απόλλωνα, αφού στον πρώτο αγώνα επιβλήθηκε με 1-0, στο Τσίρειο στάδιο, σε ένα παιχνίδι που έχασε σωρεία ευκαιριών για να πετύχει κι άλλα γκολ.

Παρόλα αυτά, η αποστολή των γαλαζοκιτρίνων δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού οι Αλβανοί έχουν μια ιδιαίτερα καυτή έδρα, με θερμούς οπαδούς, οι οποίοι μετά τον πρώτο αγώνα προειδοποιούσαν τους παίκτες της ΑΕΛ να «έρθουν στην κόλαση».

Σίγουρα η ποιότητα των παικτών του Ντούσαν Κέρκεζ είναι δεδομένη κι αν προσέξουν τα ατομικά λάθη, στο τέλος θα καταφέρουν να φύγουν με το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης.

Στα αγωνιστικά, ο Βόσνιος τεχνικός δεν αναμένεται να προβεί σε πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφού είδε την ομάδα του να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο παιχνίδι και να βγάζει στο γήπεδο τα θέλω του προπονητή.

Σε περίπτωση πρόκρισης οι γαλαζοκίτρινοι θα αντιμετωπίσουν μια εκ των Καραμπάγκ ή Άσντοντ. Στον πρώτο αγώνα οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 0-0 στην έδρα της Καραμπάγκ και πλέον η πρόκριση θα παιχτεί στο Ισραήλ.

  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια