Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Ο αγώνας της ΑΕΛ με τη Βλάζνια στο Τσίρειο έγινε χωρίς άδεια»

  30/07/2021 12:18
«Ο αγώνας της ΑΕΛ με τη Βλάζνια στο Τσίρειο έγινε χωρίς άδεια»

«Ο αγώνας της ΑΕΛ με τη Βλάζνια στο Τσίρειο έγινε χωρίς άδεια»

  30/07/2021 12:18

Για το θέμα της διεξαγωγής του παιχνιδιού της ΑΕΛ με την Βλάζνια, που διεξήχθει στις 22 Ιουλίου στο Τσίρειο Στάδιο, χωρίς την απαραίτητη άδεια, μίλησε ο πρόεδρος του ΓΣΟ, Άκης Λάμπρου. 

Μιλώντας στον ΣΠΟΡΤ FM o κ. Λάμπρου, ανέφερε πως το παιχνίδι έγινε χωρίς άδεια, ωστόσο τόνισε πως τα πράγματα έχουν και μια προϊστορία.

«Υποβάλαμε στην Αρχή την αίτηση της ανανέωσης άδειας, πριν την λήξη της τωρινής στις 30 Ιουνίου. Στείλαμε επιστολή στις 25 Ιουνίου. Πήραμε μια επιστολή από την Αρχή, η οποία ζητούσε επιπρόσθετα στοιχεία. Στατικότητας κλπ. Υποβάλαμε έκθεση από πολιτικούς μηχανικούς και μελετητές και για την ασφάλεια του στεγάστρου, όπως ζητήθηκε. Υποβλήθηκε έκθεση πως το στέγαστρο του Τσιρείου είναι ασφαλές, εντός δύο ημερών. Η έδρα της ΑΕΛ ορίστηκε πολύ προηγουμένως από την ίδια την ομάδα. Υπήρχε σε ισχύ η άδεια. Η Αρχή μας ανέφερε σε επιστολή της στις 28 Ιουλίου πως παραχωρήθηκε το στάδιο για Ευρωπαϊκό αγώνα. Λήφθηκαν υπόψη οι συνέπειες για την ΑΕΛ, αν δεν γινόταν ο αγώνας. Όλη η Ευρώπη ήξερε πως ο αγώνας θα γινόταν στο Τσίρειο. Έγινε κανονικά η επιθεώρηση από παρατηρητή της UEFA και η ΚΟΠ έδωσε άδεια διεξαγωγής του αγώνα ως νυκτερινού δύο ημέρες πριν. Η Αρχή δεν μας ενημέρωσε πως δεν είχαμε την τελική έγκριση. Δεν μας έχει ζητηθεί οποιοδήποτε έργο. Μόνο πιστοποιητικά και εκθέσεις. Θα έρθει ένας πολιτικός μηχανικός της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων την ερχόμενη Τετάρτη 4 Αυγούστου για έλεγχο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «αν γίνει το οτιδήποτε, φέρουμε την ευθύνη. Έχουμε την έκθεση των μελετητών για την ασφάλεια του στεγάστρου και την στατικότητα των κερκίδων. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την κατάσταση του Τσιρείου, την στατικότητα των κερκίδων και για τα στέγαστρα, αν και δεν υπάρχει άδεια. Δεν είχαμε έγκριση από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων για την διεξαγωγή του παιχνιδιού. Οι πάντες γνώριζαν για την διεξαγωγή του παιχνιδιού. Η Αρχή αδειοδότησης ήρθε τον Ιούλιο, υποβάλαμε τα σχετικά και γίνεται αλληλογραφία, μέχρι και σήμερα. Ότι έχει ζητηθεί, το έχουμε υποβάλει. Δεν καθυστερήσαμε καθόλου σε τίποτα. Έγιναν όλες οι απαραίτητες συσκέψεις για το παιχνίδι της ΑΕΛ, διότι τα παιχνίδια της ΟΥΕΦΑ δεν είναι απλά. Δεν παρευρέθηκα στη σύσκεψη, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω εκ μέρους της Αστυνομίας για το αν γνώριζε αν το γήπεδο είχε άδεια».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας