Η ιδιαίτερη ανάλυση Χριστοφόρου ενόψει της κλήρωσης στην Ευρώπη

Τα δεδομένα της αυριανής κλήρωσης τόσο σε Γιουρόπα Λιγκ και Κόνφερενς Λιγκ, ανέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου. 

Με τη ζέστη να έχει χτυπήσει βαθύ κόκκινο και να μας κρατά σπίτι, πάμε ένα #thread για τις κληρώσεις μας αύριο για να μπούμε λίγο στο κλίμα γιατί η UEFA με τη νέα διοργάνωση έκανε κάποιες αξιοσημείωτες αλλαγές.

Ασφαλώς στο μυαλό όλων στην ομάδα είναι η Ραπίντ και όχι ο επόμενος αντίπαλος αλλά αφού η κλήρωση γίνεται πριν παίξουμε έχει ενδιαφέρον να εξηγηθούν κάποια πράγματα.

1) Play offs UEFA Europa League 2/8 14:00.

Σε αυτή την κλήρωση ΔΕΝ ξεχωρίζουν οι πρωταθλήτριες από τις υπόλοιπες και ΔΕΝ υπάρχει η προστασία της χώρας ενώ ούτε τοποθετούνται οι ομάδες βάσει της βαθμολογίας τους.

Η Ανόρθωση είναι στην κατηγορία Priority 4 όπως και όλες οι ομάδες που προκρίνονται από τον τρίτο γύρο και θα παίξει με μια από την κατηγορία priority 1, δηλαδή μια από τις έξι ομάδες που πέρασαν απευθείας στα play offs.

Αυτές είναι οι εξής:

AZ Alkmaar (NED)

Fenerbahçe SK (TUR)

FC Zorya Luhansk (UKR)

Royal Antwerp FC (BEL)

SK Sturm Graz (AUT)

Randers FC (DEN)

Tip1: Αφού δεν υπάρχει προστασία χώρας, η Στουρμ Γκρατς είναι κανονικά πιθανή αντίπαλός μας παρά το γεγονός πως παιζουμε με τη Ραπίντ.

Tip2: Η ομάδα μας θα είναι μια από τις τρεις πρώτες που θα μάθουν αντίπαλο. Θα βγουν πρώτα τα τρία ζευγάρια του τρίτου γύρου και μετα θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Tip3: Η Ομόνοια είναι στην κατηγορία priority 3 άρα έχει κι αυτή ως πιθανούς αντιπάλους τους ίδιους με τους δικούς μας μαζί με αυτούς της priority 2. Το πως γίνεται αυτό ας αφήσουμε και κάτι να μας το πει ο Μαρκέτι!

2) Play offs UEFA Europa Conference League 2/8 15:00

Εδώ ισχύουν πιο… παραδοσιακά πράγματα αφού και οι ισχυροί βγαίνουν από τη βαθμολογία και υπάρχει προστασία χώρας, ενώ οι πρωταθλητές κληρώνονται ξεχωριστά. Έγινε προκλήρωση και μας προέκυψαν οι εξής πιθανοί:

1FK Jablonec (CZE) / Celtic FC (SCO)

2 FC Sochi (RUS) / FK Partizan (SRB)

3 PFC Lokomotiv Plovdiv 1926 (BUL) / F.C. Copenhagen (DEN)

4 AS Roma (ITA)

5 WKS Śląsk Wrocław (POL) / Hapoel Beer-Sheva FC (ISR)

Tip1: Εδώ ισχύει το αντίθετο από το Europa. Η ομάδα μας θα κληρωθεί τελευταία χρονικά αφού είναι τέσσερις όμιλοι προκλήρωσης και οι άλλοι τρεις κληρώνονται μαζί.

Tip2: Κρατήστε το νο6 που αντιστοιχεί στο ζευγάρι μας και τα νούμερα των ομάδων που σας έβαλα. Δε θα γράφει ομάδες το μπαλάκι αλλά νούμερα. Όποιο νούμερο βγει πρώτο θα έχει και την έδρα στο πρώτο ματς.

Στο όποιο σενάριο πρόκρισης ή αποκλεισμού, θα παίξουμε 19 και 26 Αυγούστου τα δυο ματς και οι ώρες είναι απόφαση των ομάδων. Μόνο στα play offs του #UCL τις ορίζει κεντρικά η #UEFA.

Ελπίζω να τα έγραψα με τρόπο που να τα καταλάβατε. Καλό μήνα σε όλους με την ευχή τον Αύγουστο που μας χρωστά η ιστορία να τον ζήσουμε φέτος!

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό