Στο μυαλό Πετρίδη-Σωφρόνη, το μεγάλο στοίχημα και ο γρίφος για τον κόσμο

Μπορεί το σήριαλ για το αν θα φύγει ή αν θα παραμείνει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης στον ΑΠΟΕΛ, να κράτησε μία περίπου εβδομάδα, ωστόσο ο αντικαταστάτης του βρέθηκε σε λιγότερο από τρία εικοσιτετράωρα, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόλυση του Ελλαδίτη τεχνικού. 

Κάποιοι φίλοι του ΑΠΟΕΛ, αμέσως μετά το παιχνίδι με την Πάφο και τη σεναριολογία που αναπτύχθηκε γύρω από το ενδεχόμενο φυγής του Πουρσαϊτίδη, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφραζαν την πεποίθηση ότι ο ιδανικός για τον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων είναι ο Σωφρόνης Αυγουστή. Όπερ και εγένετο. Ο Πρόδρομος Πετρίδης αφού αξιολόγησε όλα τα δεδομένα που είχε ενώπιόν του, κατέληξε στην λύση του Κύπριου τεχνικού, φέρνοντας μαζί του τον Περικλή Παπαπαναγή, ο οποίος ήταν στενός του συνεργάτης από το 2015 μέχρι το 2019, στον Απόλλωνα, όταν οι γαλάζιοι έπαιζαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και κατέκτησαν τρία κύπελλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και επίσημα γαλαζοκίτρινος ο Σκουφέτ-Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ

Στο μυαλό του Πρόδρομου

Αναλύοντας την απόφαση του Πρόδρομου Πετρίδη, υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί παράγοντες που έγειραν την πλάστιγγα προς την κατεύθυνση του Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος αρχικά δεν ήταν στο short list που προκρίθηκε από τη διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων. 

Το πρώτο και ποιο σημαντικό είναι ότι είναι ένας προπονητής που έχει πλήρη γνώση του κυπριακού πρωταθλήματος, των συστημάτων που παίζει κάθε ομάδα, των δυνατών και αδύνατων σημείων κάθε αντιπάλου. 

Αυτό ήταν κάτι που ο Πρόδρομος Πετρίδης θεωρούσε άκρως απαραίτητο για την γρήγορη ανασύνταξη της ομάδας, η οποία δεν έχει περιθώρια να χάσει κι άλλο έδαφος τόσο νωρίς. Επίσης, ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Σωφρόνη Αυγουστή είναι ότι ξέρει πολύ καλά πως να ανεβάζει την ψυχολογία μιας ομάδας, όπως έκανε στα πρώτα παιχνίδια της ΑΕΚ, την περσινή χρονιά, αλλά και όταν επέστρεψε στον Απόλλωνα το 2019.

Ο νέος τεχνικός των γαλαζοκιτρίνων έχει τον τρόπο να παίρνει κάτι περισσότερο από το 100% από τους παίκτες του και η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ το γνώριζε πολύ καλά αυτό. 

Ένα τρίτο σημαντικό στοιχείο, είναι και το οικονομικό. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε μεγάλα ανοίγματα στη μεταγραφική περίοδο και το ενδεχόμενο να έφερνε ένα ξένο προπονητή του βεληνεκούς των ονομάτων που ακούστηκαν, θα ήταν πέραν του ρίσκου, άλλο ένα μεγάλο άνοιγμα. Με την πρόσληψη Αυγουστή, ο Πετρίδης βάζει στην ομάδα του την πιο φτηνή, υπό τις περιστάσεις, λύση, η οποία μπορεί να προσφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σωφρόνης ο εκλεκτός του Πετρίδη-Ηχηρή μεταγραφή και για τη θέση του βοηθού

Στο μυαλό του Σωφρόνη

Από την άλλη, ο Σωφρόνης Αυγουστή είχε τους δικούς του λόγους να πει ναι στο πρότζεκτ του ΑΠΟΕΛ. 

Ο κυριότερος είναι η συμπερίληψη στην ομάδα του, του Περικλή Παπαπαναγή, με τον οποίο συνεργάστηκαν άψογα στον Απόλλωνα και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ομάδα που έπαιζε απίστευτο ποδόσφαιρο, το οποίο θαύμαζαν όλες οι ομάδες. 

Επίσης, είναι ένας προπονητής που διψά για πρωταθλητισμό και γνωρίζει ότι πηγαίνοντας στον ΑΠΟΕΛ, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο, δεδομένου και του ρόστερ που χτίστηκε το καλοκαίρι.

Τέλος, υπάρχει και ένας τρίτος λόγος, που μπορεί για πολλούς να μην θεωρείται και τόσο σημαντικός, αλλά ίσως να έπαιξε τον δικό του ρόλο. Αυτός ο λόγος έχει να κάνει με τον Άντον Μάγκλιτσα. Ένα ποδοσφαιριστή που λατρεύει ο Αυγουστή από την κοινή τους θητεία στον Απόλλωνα και πάνω στον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να στηριχθεί για να ηγηθεί της προσπάθειας που θα αρχίσει από το πρωί της Τετάρτης. 

Ο Αυγουστή ωστόσο, γνωρίζει ότι παίρνει και ένα ρίσκο, αφού ο ΑΠΟΕΛ αλλάζει τους προπονητές σαν τα... πουκάμισα και δικαίως χαρακτηρίζεται η πιο ηλεκτρική καρέκλα του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, φαίνεται να είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να πετύχει.

Ερωτηματικό ο κόσμος

Πάντως, για την πρόσληψη Αυγουστή, είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει μερίδα του κόσμου, αφού υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελαν να τον βλέπουν ούτε... ζωγραφιστό όταν ήταν προπονητής του Απόλλωνα. 

Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν χωρούν συναισθηματισμοί και αφοριστικοί αποκλεισμοί, για κανέναν.  Άλλωστε, ούτε ο Μερκής, ούτε ο Αλωνεύτης, ούτε ο Εφραίμ, γεννήθηκαν ΑΠΟΕΛίστες, αλλά τίμησαν και με το παραπάνω την γαλαζοκίτρινη φανέλα όταν αποκτήθηκαν από την ομάδα της Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης για Κυπελλούχο-«Ως οπαδός της Πάφου, φυσικά θέλω να κερδίσει η Πάφος»
Ξεχύθηκε στους δρόμους ο πράσινος λαός-Με βαμμένα αυτοκίνητα και... πορτοκαλί λαγό (pics)
BINTEO: Παφίτικη παράνοια... Άρχισαν από το μεσημέρι την πορεία τους για το ιστορικό ραντεβού στο ΓΣΠ
ΒΙΝΤΕΟ: To μήνυμα του Ζάιρο για το ιστορικό ραντεβού της Πάφου
BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις