Ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για όλα τα γούστα-Τα πρώτα δείγματα

Ένα αλλιώτικο πρωτάθλημα, με δώδεκα ομάδες, για όλα τα γούστα. Ένα πρωτάθλημα που μόνο εύκολο δεν είναι και απέδειξε από τις πρώτες του στροφές, ότι οι εκπλήξεις θα είναι πολλές. Οι δώδεκα μονομάχοι έθεσαν εξ αρχής ψηλά τον πήχη, με άλλους να διεκδικούν το πρωτάθλημα, άλλους την είσοδο στην πρώτη εξάδα και άλλους την αποφυγή της διαβάθμισης.

Οι μεγάλες ομάδες προχώρησαν σε σημαντική ενίσχυση στο ρόστερ τους, ευελπιστώντας ότι στο τέλος της σεζόν θα πανηγυρίσουν τον τίτλο. Από την άλλη, οι θεωρητικά μικρομεσαίες ομάδες έκαναν ηχηρές μεταγραφές, δείχνοντας πως θέλουν να επιδιώξουν να μπουν σφήνα ανάμεσα στους μεγάλους.

Από εκεί και πέρα, στην πρεμιέρα είδαμε μια Πάφο να παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και να τον διασύρει με 4-0. Σε ένα αγώνα που οι πλείστοι ανέμεναν πως δύσκολα ή εύκολα θα έπαιρνε το τρίποντο ΑΠΟΕΛ, η ομάδα της Πάφου έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πήρε μια μεγάλη νίκη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ήρθαν αλλαγές στον ΑΠΟΕΛ, με τον Σωφρόνη Αυγουστή να καλείται να αντικαταστήσει τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το κακό κλίμα στον σύλλογο της Λευκωσίας και να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες.

Στη δεύτερη αγωνιστική, είδαμε τους ευρωπαίους Ομόνοια και Ανόρθωση, σαφώς επηρεασμένοι από τα παιχνίδια στην Ευρώπη, να γνωρίζουν την ήττα από Δόξα και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Η ομάδα της Κατωκοπιάς υποδέχθηκε την Ανόρθωση και έκανε τη μεγάλη έκπληξη, ενώ η ΑΕΚ η οποία ενισχύθηκε αρκετά επικράτησε της περσινής πρωταθλήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Επιπλέον, ο Απόλλωνας κατάφερε σε δύο παιχνίδια να πάρει δύο τρίποντα και να μετρά έξι βαθμούς. Η ομάδα της Λεμεσού, είναι μια νέα ομάδα, η οποία δείχνει πως μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στην Ευρώπη, άπαντες έχουν επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα.

Ιδανική πρεμιέρα έκανε η ΑΕΛ, η οποία πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και επικράτησε με 4-0 της Πάφου, μιας ομάδας που την περασμένη αγωνιστική έβαλε τεσσάρα στον ΑΠΟΕΛ.

Ο ΑΠΟΕΛ μετά την έλευση του Σωφρόνη παρουσίασε σημαντική βελτίωση στην εικόνα του, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι και έτσι γνώρισε άλλη μια ήττα από τον Ολυμπιακό.

Ένας Ολυμπιακός, ο οποίος στην πρεμιέρα ηττήθηκε από τον Άρη και πήγε στο ΓΣΠ, έβγαλε αντίδραση και πήρε ένα σημαντικό διπλό κόντρα στους γαλαζοκιτρίνους.

Συνεπώς, με τα πρώτα δείγματα που έχουμε δει στη σεζόν, βλέπουμε τους εκπροσώπους μας στην Ευρώπη, Ομόνοια και Ανόρθωση να προσπαθούν να προσγειωθούν στην κυπριακή πραγματικότητα.

Επίσης, ένα ΑΠΟΕΛ το οποίο προσπαθεί και αφήνει υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας, μια ΑΕΚ αρκετά καλή μέσα στο γήπεδο και της ομάδες της Λεμεσού να βρίσκονται σε καλό φεγγάρι. 

Παράλληλα, αποδείχθηκε από την αρχή πως οι εκπλήξεις θα είναι πολλές και φέτος, καθώς πέραν από το χαστούκι του ΑΠΟΕΛ στη πρεμιέρα, η ΠΑΕΕΚ έκανε την πρώτη της νίκη στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Ολυμπιακός και η Δόξα κατέβηκαν στο γήπεδο με την… ταμπέλα του αουτσάιντερ, ωστόσο κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο απέναντι σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση αντίστοιχα. 

Οι μικρομεσαίες ομάδες με την ενίσχυση τους φαίνεται πως πλέον έχουν... μεγαλώσει και πως θα αποτελέσουν σκληρά καρύδια απέναντι στους μεγάλους. Πλέον, με δώδεκα ομάδες στο πρωτάθλημα, οποιοσδήποτε χάσει βαθμό είναι σημαντικός, ενώ φαίνεται, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, πως δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Κάτι, που δεν συνέβαινε στο παρελθόν, αφού οι μεγάλοι μπορεί να έχαναν βαθμούς στα ντέρμπι, ωστόσο ανέμεναν τα παιχνίδια με τις μικρομεσαίες ομάδες ώστε να πάρουν βαθμολογικό κέρδος, αφού τα θεωρούσαν εύκολα. 

Ο δρόμος είναι μακρής και βαθμοί θα χαθούν αρκετοί. Εξάλλου, ακόμη στη δεύτερη αγωνιστική είμαστε και είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, ενδιαφέρον και που κρύβει πολλές εκπλήξεις. 

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου