Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τι είχες ΑΠΟΕΛ, τι είχα πάντα...

Στέλιος Περικλέους  20/09/2021 06:40
Τι είχες ΑΠΟΕΛ, τι είχα πάντα...

Τι είχες ΑΠΟΕΛ, τι είχα πάντα...

Στέλιος Περικλέους  20/09/2021 06:40

«Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα»... Μια φράση που χρησιμοποιείται για κάποιον που παραμένει στην ίδια (κακή ή μέτρια) κατάσταση αλλά και για τους αδιόρθωτους. Και για τη μη αλλαγή της κατάστασης, παρά τις οποιεσδήποτε αλλαγές. Έτσι και ο ΑΠΟΕΛ... Τρία παιχνίδια, τρειίς ήττες... Τρία παιχνίδια, ένα γκολ... 

Στο στρατόπεδο των γαλαζοκιτρίνων επικρατεί μεγάλη απογοήτευση. Περισσότερη όμως επικρατεί στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν περίμενε ένα τόσο τραγικό απολογισμό στις τρεις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος.

Το θέμα δεν είναι ότι ήρθε μια ήττα. Το θέμα είναι ότι ήρθε μια άλλη ήττα και αυτό, όχι γιατί οι γαλαζοκίτρινοι ήταν άτυχοι, αλλά γιατί δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε τα βασικά, φανερώνοντας πολλές αδυναμίες και κάνοντας αρκετά λάθη.

Στο δεύτερο του παιχνίδι στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, ο Σωφρόνης Αυγουστή μετρά δύο ήττες. Ο Κύπριος τεχνικός ήρθε σε ένα κρίσιμο σημείο στην ομάδα και κλήθηκε να ανατρέψει το κλίμα που επικρατεί και να οδηγήσει τον σύλλογο της Λευκωσίας στο δρόμο των επιτυχιών.

Σαφώς και ο Κύπριος τεχνικός δεν είναι μάγος, ωστόσο είναι αναγκασμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε ο ΑΠΟΕΛ να ξυπνήσει και να μπορέσει να ορθοποδήσει.

Αναμφίβολα, ο Αυγουστή χρειάζεται χρόνο, ωστόσο αυτή τη στιγμή ο χρόνος αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό των γαλαζοκιτρίνων. Η πίεση υπάρχει πάντα στον Αρχάγγελο, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Μετά τις ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού και το πλούσιο ρόστερ που έφτιαξε ο ΑΠΟΕΛ, ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τρία αρνητικά αποτελέσματα και αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά. Η πίεση τώρα γίνεται μεγαλύτερη τόσο για τον ίδιο τον προπονητή, όσο και για τον Πρόδρομο Πετρίδη.

Ο ισχυρός άνδρας των γαλαζοκιτρίνων, μετά το γερό χαστούκι από την Πάφο στην πρεμιέρα, προχώρησε στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο ΑΠΟΕΛ, μετά από δύο εβδομάδες, εξακολουθεί να βγάζει προβληματική εικόνα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και αυτό δείχνει ότι στην ομάδα δεν υπάρχει πλέον υγεία και αυτό είναι πρόβλημα.

Σε τρία παιχνίδια είδαμε παίκτες που ήρθαν στον ΑΠΟΕΛ και είχαν μια πολύ καλή περσινή σεζόν, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν, αλλά ούτε να μπορέσουν να κάνουν τα απλά.

Σε τρεις αγωνιστικές, είδαμε μια ομάδα, που παρόλο που διαθέτει ορισμένες καλές μονάδες, να είναι γεμάτη αδυναμίες, να παρουσιάζεται χωρίς αυτοπεποίθηση και πάθος. Είδαμε μια ομάδα που μας θυμίζει τον περσινό κακό ΑΠΟΕΛ.

Επιπλέον, σε τρία ματς που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ αποδείχθηκε περίτρανα πως στην άμυνα υπάρχει θέμα. Η αμυντική γραμμή παρουσιάζει μια τραγικά εικόνα, με παίκτες ανίκανους να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Συνεπώς, όταν οι παίκτες κατεβαίνουν στο γήπεδο μόνο σωματικά και ο καθένας κάνει ότι θέλει για την πάρτη του, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που βιώνει αυτή τη στιγμή ο ΑΠΟΕΛ.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, έχει να διαχειριστεί πολλά σοβαρά ζητήματα και να λύσει δύσκολους γρίφους. Άλλωστε, το είπε και ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα, ότι πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις.

Βεβαίως και είναι πολύ γρήγορα και είμαστε ακόμα στην αρχή, όμως εάν δεν βρεθούν άμεσα οι λύσεις, τότε πλέον θα είναι πολύ αργά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας