Τι είχες ΑΠΟΕΛ, τι είχα πάντα...

«Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα»... Μια φράση που χρησιμοποιείται για κάποιον που παραμένει στην ίδια (κακή ή μέτρια) κατάσταση αλλά και για τους αδιόρθωτους. Και για τη μη αλλαγή της κατάστασης, παρά τις οποιεσδήποτε αλλαγές. Έτσι και ο ΑΠΟΕΛ... Τρία παιχνίδια, τρειίς ήττες... Τρία παιχνίδια, ένα γκολ... 

Στο στρατόπεδο των γαλαζοκιτρίνων επικρατεί μεγάλη απογοήτευση. Περισσότερη όμως επικρατεί στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν περίμενε ένα τόσο τραγικό απολογισμό στις τρεις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος.

Το θέμα δεν είναι ότι ήρθε μια ήττα. Το θέμα είναι ότι ήρθε μια άλλη ήττα και αυτό, όχι γιατί οι γαλαζοκίτρινοι ήταν άτυχοι, αλλά γιατί δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε τα βασικά, φανερώνοντας πολλές αδυναμίες και κάνοντας αρκετά λάθη.

Στο δεύτερο του παιχνίδι στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, ο Σωφρόνης Αυγουστή μετρά δύο ήττες. Ο Κύπριος τεχνικός ήρθε σε ένα κρίσιμο σημείο στην ομάδα και κλήθηκε να ανατρέψει το κλίμα που επικρατεί και να οδηγήσει τον σύλλογο της Λευκωσίας στο δρόμο των επιτυχιών.

Σαφώς και ο Κύπριος τεχνικός δεν είναι μάγος, ωστόσο είναι αναγκασμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε ο ΑΠΟΕΛ να ξυπνήσει και να μπορέσει να ορθοποδήσει.

Αναμφίβολα, ο Αυγουστή χρειάζεται χρόνο, ωστόσο αυτή τη στιγμή ο χρόνος αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό των γαλαζοκιτρίνων. Η πίεση υπάρχει πάντα στον Αρχάγγελο, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Μετά τις ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού και το πλούσιο ρόστερ που έφτιαξε ο ΑΠΟΕΛ, ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τρία αρνητικά αποτελέσματα και αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά. Η πίεση τώρα γίνεται μεγαλύτερη τόσο για τον ίδιο τον προπονητή, όσο και για τον Πρόδρομο Πετρίδη.

Ο ισχυρός άνδρας των γαλαζοκιτρίνων, μετά το γερό χαστούκι από την Πάφο στην πρεμιέρα, προχώρησε στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο ΑΠΟΕΛ, μετά από δύο εβδομάδες, εξακολουθεί να βγάζει προβληματική εικόνα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και αυτό δείχνει ότι στην ομάδα δεν υπάρχει πλέον υγεία και αυτό είναι πρόβλημα.

Σε τρία παιχνίδια είδαμε παίκτες που ήρθαν στον ΑΠΟΕΛ και είχαν μια πολύ καλή περσινή σεζόν, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν, αλλά ούτε να μπορέσουν να κάνουν τα απλά.

Σε τρεις αγωνιστικές, είδαμε μια ομάδα, που παρόλο που διαθέτει ορισμένες καλές μονάδες, να είναι γεμάτη αδυναμίες, να παρουσιάζεται χωρίς αυτοπεποίθηση και πάθος. Είδαμε μια ομάδα που μας θυμίζει τον περσινό κακό ΑΠΟΕΛ.

Επιπλέον, σε τρία ματς που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ αποδείχθηκε περίτρανα πως στην άμυνα υπάρχει θέμα. Η αμυντική γραμμή παρουσιάζει μια τραγικά εικόνα, με παίκτες ανίκανους να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Συνεπώς, όταν οι παίκτες κατεβαίνουν στο γήπεδο μόνο σωματικά και ο καθένας κάνει ότι θέλει για την πάρτη του, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που βιώνει αυτή τη στιγμή ο ΑΠΟΕΛ.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, έχει να διαχειριστεί πολλά σοβαρά ζητήματα και να λύσει δύσκολους γρίφους. Άλλωστε, το είπε και ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα, ότι πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις.

Βεβαίως και είναι πολύ γρήγορα και είμαστε ακόμα στην αρχή, όμως εάν δεν βρεθούν άμεσα οι λύσεις, τότε πλέον θα είναι πολύ αργά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο