Από το «σιγά μην τερματίσουμε στην εξάδα», στο «ο Απόλλων ήθελε τον Γερμανό του»

«Σιγά μην τερματίσουμε στην εξάδα», αυτή η φράση, αναμφίβολα, ειπώθηκε από αρκετούς φίλους του Απόλλωνα, όταν είδαν την ομάδα τους το βράδυ της 22ης Ιουλίου, να γνωρίζει τον πρόωρο αποκλεισμό από τη Ζίλινα στην Ευρώπη.

Ωστόσο, σήμερα δύο μήνες μετά και συγκεκριμένα 20 Σεπτεμβρίου, τα πράγματα είναι αλλιώς και ο κάθε οπαδός του Απόλλωνα δικαιούται να πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να μείνει στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος.

Η ομάδα της Λεμεσού, νίκησε τον ΑΠΟΕΛ, έκανε το 3 στα 3 και ο Γερμανός του μετάτρεψε τη μουρμούρα, σε ενθουσιασμό. Είναι η μόνη ομάδα που διατηρεί το απόλυτο, ενώ απολαμβάνει και τη μοναξιά της κορυφής.

Το σύνολο του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, όμως έβγαλε αντίδραση και χαρακτήρα, καταφέρνοντας να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και να πάρει το τρίτο συναπτό τρίποντο.

Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού, αιφνιδιάστηκαν με το γκολ στο 2’, όμως όχι για πολύ. Μόλις στο 8’ είχαν την απάντηση με τη γκολάρα του Ζράντι, ο οποίος απέδειξε εξ αρχής πως θα αποτελέσει παίκτης βαρόμετρο για τον Απόλλωνα.

Ο 28χρονος άσος εξακολουθεί να βγάζει μάτια μέσα στο γήπεδο, ενώ από την πρώτη του παρουσία με την κυανόλευκη, μέχρι και σήμερα, αποδεικνύει ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής, που κατέχει πολλά καντάρια μπάλας.

Επιπρόσθετα, μετά την ισοφάριση η ψυχολογία των παικτών του Απόλλωνα, ανέβηκε στα ύψη, ενώ είδαμε το πλάνου που εφάρμοσε ο Γερμανός τεχνικός να βγαίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Απόλλωνας, ασκούσε πίεση από πολύ ψηλά, έκλεινε τους χώρους και οδηγούσε τον αντίπαλο του στα εύκολα λάθη. Πέραν από το επιθετικό κομμάτι, είδαμε βελτιωμένη και την εικόνα της αμυντικής γραμμής.

Η ομάδα της Λεμεσού, μπορεί να έχασε την ευκαιρία με τον Πίττα να αστοχεί από τα ένδεκα βήματα, ως εκ τούτου κατάφερε στο φινάλε του ημιχρόνου, έστω και με αυτογκόλ, να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν πιο προσεγμένοι στο παιχνίδι τους, έκαναν διαχείριση του υπέρ τους αποτελέσματος και προσπαθούσαν να χτυπήσουν τον ΑΠΟΕΛ με αντεπιθέσεις.

Παράλληλα, ο Απόλλωνας έδειξε ότι κατέβηκε στον αγώνα αποφασισμένος να κάνει το 3 στα 3 και ότι αυτός θα είναι που θα φύγει με το τρίποντο στο τέλος.

Η λεμεσιανή ομάδα, κατάφερε να ανατρέψει ένα αγώνα, στον οποίο έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 2’ και αυτό μια εβδομάδα μετά από τη νίκη επί του Άρη, σε παιχνίδι που έπαιζα με δέκα ποδοσφαιριστές από το 29'.

Πράγματα που δείχνουν ότι οι παίκτες της ομάδας της Λεμεσού, παιχνίδι με παιχνίδι βαδίζουν στη φιλοσοφία του Τσόρνιγκερ, η οποία, για την ώρα, δείχνει να ταιριάζει γάντι στον Απόλλωνα.

Οι γαλάζιοι είναι αήττητοι και χωρίς απώλειες βαθμών στους πρώτους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος και καλούνται την ερχόμενη αγωνιστική κόντρα στη συμπολίτισσα ΑΕΛ, να επιδιώξουν να διευρύνουν το σερί τους.

Συνεπώς, από το «σιγά μην τερματίσουμε στην εξάδα», αρκετοί φίλοι του Απόλλωνα αυτοί τη στιγμή, σίγουρα, θα λένε πως τελικά «ο Απόλλωνας ήθελε τον Γερμανό του!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»