Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Βγαίνουν μπροστά οι διαιτητές-Ζητούν τη δημοσιοποίηση των διαλόγων με VAR

  24/09/2021 12:09
Βγαίνουν μπροστά οι διαιτητές-Ζητούν τη δημοσιοποίηση των διαλόγων με VAR

Βγαίνουν μπροστά οι διαιτητές-Ζητούν τη δημοσιοποίηση των διαλόγων με VAR

  24/09/2021 12:09

Τη δημοσιοποίηση των διαλόγων μεταξύ των διαιτητών και των χειριστών στο VAR, θα εισηγηθεί ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου, στην ΚΟΠ.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Πάπουτσος ανέφερε ότι «η διαιτησία μπορεί να προχωρήσει, υπάρχει μέλλον. Η τεχνολογία είναι με το μέρος μας πλέον. Δε νομίζω πως υπάρχει διαιτητής που επιθυμεί να εξευτελίζεται στις κάμερες λόγω των λαθών του, άρα θέλουν την καλή εικόνα τους. Ας φύγουμε μακριά από την προκατάληψη του παρελθόντος. Ας δημοσιοποιείται ο διάλογος του VAR με τον «άρχοντα» της αναμέτρησης. Εμείς ως σύνδεσμος θα το αιτηθούμε στην Ομοσπονδία».

Όσον αφορά τη συνάντηση των ρέφερι είπε ότι «ήταν μία αναγκαία συνάντηση, για να δούμε όσα συμβαίνουν στο χώρο μας. Τα όργανα άρχισαν γρήγορα, έγιναν και από τη μεριά των διαιτητών λάθη, όμως οι παράγοντες έκαναν βαρύγδουπες δηλώσεις, θέλοντας να μην ορίζονται συγκεκριμένοι διαιτητές, ενώ μίλησαν και για διαγραφές. Θέλαμε να δούμε τις ευθύνες μας, και να φτιάξουμε το μέλλον μας. Η διαιτησία έχει κάνει λάθη, όμως δεν ευθύνεται μόνο αυτή».

Για τις διαμαρτυρίες μετά την τρίτη αγωνιστική ο Γιώργος Πάπουτσος ανέφερε πως «κάθε σωματείο κάνει τη δουλειά του. Αυτό που ενοχλεί είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην οποία αφήνουν να εννοηθεί για χειρισμό αγώνων. Δεν μπορείς να στιγματίζεις τα αγωνιστικά λάθη των διαιτητών, υπάρχουν οικογένειες πίσω τους. Αυτά τα γεγονότα πρέπει να εξετάζονται δίχως τυμπανοκρουσίες. Η απαίτηση μας είναι τα όργανα της ΚΟΠ να προστατεύουν τον κάθε αθλητή, και τον κάθε διαγωνιζόμενο. Δε δεχόμαστε οι απόψεις να βαραίνουν μόνο τους ρέφερι και μόνο τα δικά τους λάθη. Θέλουμε να κάνουμε διάλογο με την ΚΟΠ, για να εντοπιστούν τα σοβαρά που έχουν συμβεί. Εμείς, καλούμαστε να διορθώσουμε τη διαιτησία, οι καλοί να μείνουν και οι κακοί να πάνε σπίτι τους».

Εάν συμφωνεί με ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, με τις τελευταίες τους τοποθετήσεις είπε πως «δεν είπα κάτι τέτοιο, είμαστε ενάντια στη δημιουργία εντυπώσεων, είμαστε υπέρ της ουσίας. Δε μπορούμε να διαγράφουμε εν λευκό, οποιονδήποτε αμέσως».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε για τον Γιώργο Νικολάου ότι «ήταν στη συνάντηση ο διαιτητής. Εμείς δεν προσωποποιήσαμε κανένα θέμα. Υπήρξε παραδοχή ότι σίγουρα κάνουν λάθη. Τη διαχείριση των διαιτητών την έχει ο κ. Μάζιτς, άρα εκείνος και η επιτροπή του, παίρνουν ευθύνες από τη στιγμή που έχουν εικόνα για την ποιότητα τους. Σε έναν κατάλογο 300 διαιτητών δε μπορούμε να έχουμε 20 αξιόλογους; Στα σωματεία ίσως να μη θέλουν να αλλάξουμε εικόνα στο συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορώ να δεχτώ πως σε τόσα χρόνια δε μπορούμε να βρούμε αξιόλογους σε αυτή τη δουλειά. Χρειαζόμαστε προσεκτική διαχείριση και ορισμούς στους διαιτητές. Ο κ. Μάζιτς θα κάνει έργο είναι πρωτοκλασάτος. Ας δώσουμε το δικαίωμα να έρθουν νέοι διαιτητές για να αναπτύξουμε τον κλάδο. Ας αφήσουμε τους διαιτητές μακριά από την ίντριγκα».

Τέλος, για τους ξένους διαιτητές δήλωσε πως «είναι πλήγμα στο χώρο μας. Σας είπα για την πρόταση που κάναμε για τη δημοσιοποίηση των συνδιαλέξεων, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συμβεί αυτό. Χρειάζεται βελτίωση παντού η διαιτησία, ας πάρουμε μπροστά από τις μικρές κατηγορίες. Να γίνει σκάουτινγκ στις πιο κάτω κατηγορίες. Υπάρχουν προσωπικότητες που καλούμαστε να τις εκμεταλλευτούμε με χαμηλό κόστος για την Ομοσπονδία. Θα ζητήσουμε συνάντηση με την ΚΟΠ».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας