Αυτό είναι το πρωτόκολλο της ΚΟΠ για το πρωτάθλημα-Πότε θα αναβάλλονται αγώνες

Αναθεωρημένο πρωτόκολλο για τα πρωταθλήματά της, το οποίο αφορά την κατάσταση με τον κορωνοϊό, δημοσιοποίησε η ΚΟΠ.

Η ομοσπονδία εξηγεί μεταξύ άλλων ποιοι δικαιούνται να συμμετέχουν στα πρωταθλήματά της, αλλά και πότε θα αναβάλλεται ένας αγώνας.

Κάποια σημαντικά θέματα που αναφέρονται στο Πρωτόκολλο, είναι τα πιο κάτω:

-Δικαίωμα εγγραφής στο φύλλο αγώνα για  όλες οι Ομάδες άνω των 14 ετών που αγωνίζονται στα Πρωτάθλημα της ΚΟΠ,  έχουν μόνο όσοι πληρούν ένα από τα πιο κάτω.

1.-Άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen/Johnson & Johnson είτε και με τις δύο δόσεις ενός από τα αδειοδοτημένα εμβόλια της Moderna, της AstraZeneca ή της Pfizer/BioNTech.

2.-Άτομα που κατέχουν πιστοποιητικό με αρνητικό αποτέλεσμα από PCR ή rapid test, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί τη προηγούμενη ημέρα του αγώνα ή την ημέρα του αγώνα. Τα Rapid Test για να γίνονται αποδεκτά, θα πρέπει να διενεργούνται μόνο από εγκεκριμένα / πιστοποιημένα κλινικά εργαστήρια ή τα κατά τόπους σημεία του κράτους

3.-Άτομα που έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες και κατέχουν βεβαίωση που δίνεται από το Υπουργείο Υγείας

Οι ομάδες υποχρεούνται να προσκομίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία όπως αναγράφονται πιο πάνω στον διαιτητή για έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα.

Αναβολή αγώνα

Πρωτάθλημα CYTA: Σε περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα οι οποίοι είναι στο κατάλογο Α, της ομάδας Ανδρών του σωματείου, τότε οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι εντός 7 ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, μετά από αίτημα του Σωματείου, αναβάλλονται.

Υπόλοιπες Κατηγορίες: Για τις πρώτες δύο αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, σε περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα οι οποίοι αποδεδειγμένα προπονούνται και αγωνίζονται με την ομάδα Ανδρών του σωματείου, τότε οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι εντός 7 ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, μετά από αίτημα του Σωματείου, αναβάλλονται. Από την Τρίτη αγωνιστική,  Ομάδα θα δικαιούται να αιτηθεί αναβολής αγώνων εντός 7 ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, σε περίπτωση που έχει 4 Ποδοσφαιριστές της, επιβεβαιωμένα θετικούς στον ιό COVID – 19, οι οποίοι τους τελευταίους δύο αγώνες πριν το πρώτο θετικό κρούσμα ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνα.

Αγώνες Κυπέλλου Coca – Cola: Θα ισχύουν οι πρόνοιες του πρωτοκόλλου όπως ισχύουν στην Κατηγορία που αγωνίζεται η κάθε Ομάδα.

Για τους Αγώνες Πρωταθλημάτων ΚΟΠ Κ14, Κ15, Κ16, Κ17 και Κ19: Για τις πρώτες δύο αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, σε περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ηλικιακή ομάδα, οι οποίοι αποδεδειγμένα προπονούνται και αγωνίζονται με την ηλικιακή ομάδα του σωματείου, τότε οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι εντός 7 ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, μετά από αίτημα του Σωματείου, αναβάλλονται. Από την τρίτη αγωνιστική,  ομάδα θα δικαιούται να αιτηθεί αναβολής αγώνων εντός 7 ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, σε περίπτωση που έχει 4 Ποδοσφαιριστές της, επιβεβαιωμένα θετικούς στον ιό COVID – 19, οι οποίοι τους τελευταίους δύο αγώνες πριν το πρώτο θετικό κρούσμα, ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνα.

Για να αναβληθούν άλλοι αγώνες της ομάδας πέραν της περιόδου των πρώτων 7 ημερών από το πρώτο θετικό κρούσμα, θα πρέπει να ισχύουν τα πιο κάτω:

A. Για το Πρωτάθλημα CYTA:  Ομάδα θα δικαιούται να τύχει αναβολής αγώνων για χρονική περίοδο που έχει τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές, επιβεβαιωμένα θετικούς στον ιό COVID-19 από το κατάλογο Α, ταυτόχρονα σε απομόνωση, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, ή για περίοδο που όλοι οι τερματοφύλακες του καταλόγου Α & Β της ομάδας  Ανδρών είναι ταυτόχρονα σε απομόνωση λόγω του ότι είναι θετικοί στον ιό βάση οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

B. Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες – Ομάδα θα δικαιούται να τύχει αναβολής αγώνων για χρονική περίοδο που έχει τουλάχιστον 8 Ποδοσφαιριστές της, επιβεβαιωμένα θετικούς στον ιό COVID-19, που τους τελευταίους 2 αγώνες πριν το πρώτο θετικό κρούσμα, ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνα, ταυτόχρονα σε απομόνωση, βάση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας ή για περίοδο που όλοι οι τερματοφύλακες της ομάδας Ανδρών είναι ταυτόχρονα σε απομόνωση λόγω του ότι είναι θετικοί στον ιό βάση οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Γ. Για τους Αγώνες Κυπέλλου - Θα ισχύουν οι πρόνοιες του πρωτοκόλλου όπως ισχύουν στην Κατηγορία που αγωνίζεται η κάθε Ομάδα.

Δ Για τους Αγώνες Πρωταθλημάτων Κ14, Κ15, Κ16, Κ17 και Κ19  - Ηλικιακή Ομάδα θα δικαιούται να τύχει αναβολής αγώνων για χρονική περίοδο που έχει τουλάχιστον 6 Ποδοσφαιριστές της, επιβεβαιωμένα θετικούς στον ιό COVID-19, που τους τελευταίους 2 αγώνες πριν το πρώτο θετικό κρούσμα, ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνα, ταυτόχρονα σε απομόνωση, βάση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Στην περίπτωση που υπάρχει θετικό τεστ ποδοσφαιριστή 24 ώρες πριν ή την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, ο αγώνας θα διεξάγεται κανονικά. Τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ COVID-19 με τη μέθοδο PCR η Rapid-test αντιγόνου, και η ομάδα θα πρέπει να  παρουσιάσει στο Διαιτητή για έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα, υπογεγραμμένη βεβαίωση από τον  Ιατρό της ομάδας, μαζί με ονομαστικό κατάλογο των ονομάτων των μελών της που είναι δηλωμένα στο φύλλο αγώνος,  ότι έχουν υποβληθεί σε τεστ εντός 24 ωρών πριν την έναρξη του αγώνα με αρνητικό αποτέλεσμα. Απόφαση για αναβολή αγώνα θα λαμβάνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Θετικό κρούσμα

Σε περίπτωση που Ποδοσφαιριστής ή μέλος της προπονητικής ή υποστηρικτικής ομάδας του Σωματείου εντοπιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 (COVID-19), το άτομο αυτό Θα ακολουθεί τις εκάστοτε εκδομένες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Άτομο που διαγνώστηκε θετικό στον ιό SARS-CoV-2 (COVID-19) για να μπορεί να επανέλθει στις δραστηριότητες της Ομάδας, θα πρέπει να έχει υπογραμμένη βεβαίωση αποδέσμευσης από Ιατρό. Η μέρα  και η ώρα που λήφθηκε  το δείγμα για τον διαγνωστικό έλεγχο, είναι και η μέρα που καθορίζετε ως ημέρα 0 (μηδέν) στην περίπτωση θετικού κρούσματος.

Η Ομοσπονδία, έχει το δικαίωμα να ζητήσει ανά πάσα στιγμή να διενεργηθεί διαγνωστικός έλεγχος σε εργαστήριο που θα υποδείξει η Ομοσπονδία.

Ποδοσφαιριστές ή μέλη της ομάδας που είναι πλήρως εμβολιασμένοι με εγκεκριμένα εμβόλια, και έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό COVID-19, θα μπορούν να επανέλθουν στις δραστηριότητες και στους αγώνες της ομάδας στην περίπτωση που έχουν αρνητικό PCR τεστ την 10η ημέρα από την μέρα που διαγνώστηκαν θετικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 2021-2022

Δειτε Επισης

O προγραμματισμός της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης