Σε ρυθμούς λεμεσιανού ντέρμπι… χορεύουν ΑΕΛ και Απόλλων-Τα πλάνα των προπονητών

Σε ρυθμούς λεμεσιανού ντέρμπι ζει η Λεμεσός, αφού Απόλλωνας και ΑΕΛ αναμετρώνται το βράδυ της Κυριακής, στο Τσίρειο στάδιο, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Μπορεί το παιχνίδι να μην έχει τεράστια βαθμολογική σημασία, αφού βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές του πρωταθλήματος, ωστόσο η δίψα για τη νίκη είναι μεγάλη, τόσο στο στρατόπεδο των γαλάζιων, όσο και σε αυτό των γαλαζοκιτρίνων.

Οι Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ και Ντούσαν Κέρκεζ γνωρίζουν καλά ότι με μια νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι της πόλης, που ποδοσφαιριστές τους θα αποκτήσουν καλύτερη ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στην πλευρά του Απόλλωνα θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους, αφού είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ακόμα χάσει βαθμό στο πρωτάθλημα και ευελπιστούν ότι το ίδιο θα συμβεί και στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ.

Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ έχει στη διάθεσή του περισσότερες επιλογές σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, αφού στην αποστολή θα είναι ο Βουκασίν Γιοβάνοβιτς, ενώ σίγουρα εκτός θα είναι οι Τζουμ και Αλμπάνης, οι οποίοι ωστόσο ανεβάζουν στροφές.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση του Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς αξιολογείται από τους ιατρούς του Απόλλωνα και αναμένεται το τελικό «ok» για να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Ως εκ τούτου, στον αγώνα με την ΑΕΛ θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Δημήτρης Δημητρίου, με τους Φάνο Κατελάρη και Βαλεντίν Ρομπέρζ να είναι στο κέντρο άμυνας. Αριστερά θα παίξει ο Αλεσάμι, δεξιά ο Φιλώτης και στο κέντρο οι Ίλιεφ, Κολ και Ζράντι.

Επιθετική τριπλέτα θα είναι οι Πίττας, Νταμπό και Γιάνγκα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντούσαν Κέρκεζ θέλει η ομάδα του να επιστρέψει στις νίκες, μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό, στο στάδιο ΓΣΠ και πιθανή νίκη στο λεμεσιανό ντέρμπι, θα αποτελέσει βάλσαμο στις πληγές της ομάδας.

Ο Βόσνιος τεχνικός, δούλεψε στη διάρκεια της εβδομάδας στον τομέα ψυχολογία, ώστε να δώσει ώθηση στους ποδοσφαιριστές του, για το μεγάλο παιχνίδι.

Ο Κέρκεζ, σε αντίθεση με τον Τσόρνιγκερ γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικοί είναι οι αγώνες μεταξύ της ΑΕΛ και του Απόλλωνα, αλλά και πόσο σπουδαίο επίτευγμα θα είναι για το οικοδόμημα των γαλαζοκιτρίνων αν κερδίσουν τον αγώνα.

Σε ότι αφορά στα πλάνα του προπονητή της ΑΕΛ, δύο είναι οι θέσεις που αποτελούν ερωτηματικό.

Η μια είναι αυτή του τερματοφύλακα, με τον νεαρό Κεραυνό και τον Βοζίνια να έχουν τις ίδιες πιθανότητες να αγωνιστούν, ενώ η δεύτερη είναι αυτή πίσω από τον επιθετικό, την οποία διεκδικούν οι Μάζουρεκ και Ριέρα.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ αναμένεται να παρατάξει τους Βοζίνια ή  Κεραυνό κάτω από τα δοκαρία. Στην άμυνα θα είναι οι Μαζάν, Σάντος, Τεσέιρα και Ριστέφσκι, ενώ στο κέντρο θα παίξουν σίγουρα οι Μεντόγιεβιτς και Ζντραφκόφσκι. Ο τρίτος στο κέντρο θα είναι ή ο Μάζουρεκ ή ο Ριέρα. Η τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελείται από τους Πελέ, Τόρες και Τσέποβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό