Οι αμυντικές κρίσεις της Ομόνοιας, ο καθησυχαστικός Μπεργκ και η άμεση ανάγκη

Όλες τις παθογένειες που την ταλαιπωρούν στα μέχρι στιγμής παιχνίδια της, έδειξε για άλλο ένα αγώνα η Ομόνοια, η οποία απέναντι στην Πάφο δεν κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, όπως συνέβη πριν πέντε μέρες με τη Δόξα και στο τέλος πέταξε δύο βαθμούς.

Οι πράσινοι έδειξαν ξανά τις αμυντικές τους αδυναμίες και πλήρωσαν πολύ νωρίς τα λάθη τους, δεχόμενοι γκολ στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα και μετά έπρεπε να τρέξουν για να ισοφαρίσουν και κατ’ επέκταση να γυρίσουν το παιχνίδι.

Παρότι η ποιότητα από πλευράς ποδοσφαιριστών υπάρχει, εντούτοις οι πράσινοι δεν δημιούργησαν όσες ευκαιρίες θα μπορούσαν, αφού η Πάφος στήθηκε καλά αμυντικά και μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, σκοτώνοντας τον αγώνα.

Η τύχη χαμογέλασε στους πράσινους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με ένα απίστευτο αυτογκόλ, ωστόσο εκεί που έπρεπε να ανέβουν ψυχολογικά και να βελτιωθεί η εικόνα τους στο γήπεδο, ήρθαν τα ανάποδα αποτελέσματα.

Η Πάφος συνέχισε να παίζει σφιχτή άμυνα, με την Ομόνοια να δυσκολεύεται να βρει χώρους για να φτάσει με ευκολία στην εστία του Ρούντκο, ενώ την ίδια ώρα, οι γαλάζιοι ήταν επικίνδυνοι στην αντεπίθεση, κάτι που ανάγκαζε τους πράσινους να είναι αρκετά προσεχτικοί στην άμυνα.

Ο Χένινγκ Μπεργκ είδε ξανά την ομάδα του να μην μπορεί να ανταποκριθεί απέναντι σε μια κλειστή άμυνα και να αφήνει άλλους δύο βαθμούς, στον μαραθώνιο που ξεκίνησε πριν τέσσερις αγωνιστικές.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Νορβηγός παρουσιάστηκε καθησυχαστικός για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του, αφού όπως είπε «η ποιότητα του αντιπάλου να είναι καλύτερη σε σχέση με πέρσι. Ίσως να είναι σύμπτωση. Για παράδειγμα η Πάφος δεν έφτιαξε ευκαιρία πριν το γκολ. Είναι δύσκολο ο αντίπαλος να μην κάνει φάσεις. Είναι κάπως περίεργο… Θέλουμε να είμαστε συμπαγείς… Οι ισορροπίες στο ποδόσφαιρο είναι λεπτές. Δουλεύουμε, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε για να κερδίζουμε παιχνίδια σαν το σημερινό».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Νορβηγός προπονητής, θα πρέπει να βρει άμεσα τις λύσεις, ώστε η Ομόνοια να συνέλθει το συντομότερο πριν χαθεί κι άλλο έδαφος, ωστόσο αυτό μπορεί να συμβεί στη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες, μετά από δύο εβδομάδες.

Μέχρι τότε, το τριφύλλι θα παίξει με την Καραμπάκ στο ΓΣΠ, για το Conference League, ενώ στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί από τον Ολυμπιακό στο ίδιο γήπεδο, για το θεσμό του πρωταθλήματος.

Σίγουρα, ο Μπεργκ έδειξε και την περσινή χρονιά, όταν σε κάποιο σημείο η ομάδα του δεν ήταν καλή, ότι βρήκε τον τρόπο να την επαναφέρει στην κορυφή και στο τέλος να κατακτήσει τον τίτλο, κάτι που οι φίλοι της Ομόνοιας πιστεύουν ότι θα συμβεί και τη φετινή χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια