Παίρνει θέση για διαιτησία η Ομόνοια-«Λαμβάνουν αποφάσεις υπό πίεση και φόβο»

Συνεχίζεται ο έντονος απόηχος, σε σχέση με τη διαιτησία και τα όσα εκτυλίχθηκαν στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, με την Ομόνοια να παίρνει θέση και να αναφέρει πως διαιτητές λαμβάνουν αποφάσεις, υπό πίεση και φόβο, ενώ την ίδια ώρα Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ διασταυρώνουν τα ξίφη τους, επιρρίπτοντας ο ένας κατηγορίες στον άλλο.

Οι τοποθετήσεις του εκπροσώπου Τύπου των πρασίνων, Ανδρέα Δημητρίου, για τη διαιτησία, την εικόνα της ομάδας αλλά και τους τραυματισμούς, όπως δημοσιεύθηκαν από το επίσημο κανάλι του τριφυλλιού.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χείμαρρος ο ΑΠΟΕΛ κατά Ανόρθωσης, καρφώνει Ουάρντα-«Κατάθλιψη πολλών τραυμάτων…»

Αγωνιστική παρουσία και βαθμολογική συγκομιδή

Αναμφίβολα δεν είμαστε ικανοποιημένοι, θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα τόσο από βαθμολογική συγκομιδή, όσο και σε αγωνιστική παρουσία. Όπως είπε και ο προπονητής ξέρουμε τους λόγους που μας κρατάνε πίσω και θα γίνει προσπάθεια για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια, ώστε να πάρουμε τις νίκες και να ανέβουμε στη βαθμολογία. Δεν θεωρούμε πως θα προσφέρει θετική υπηρεσία το να επεκταθούμε περαιτέρω επί του θέματος, ούτε ψάχνουμε για δικαιολογίες. Η ουσία είναι πως πρέπει να βρούμε τις λύσεις, να βελτιωθούμε και να επανέλθουμε στα επίπεδα που πρέπει να είμαστε. Είμαστε ακόμη νωρίς στη σεζόν, σίγουρα δεν θέλουμε να μείνουμε πίσω, ωστόσο οι βαθμολογικές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες είναι ακόμη μικρές και το σκηνικό μπορεί να ανατραπεί. Έχουμε εμπιστοσύνη στην τεχνική ηγεσία και στους ποδοσφαιριστές και πίστη ότι θα καταφέρουμε να επανέλθουμε. 

Διαιτησία

Όσο αφορά τη διαιτησία, αυτό που παρατηρούμε είναι πως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργείται λόγω πιέσεων που ασκούνται με στόχο κάποιοι να ευνοηθούν και κάποιοι να αδικηθούν, κάνουν τους διαιτητές να μην μπαίνουν στο γήπεδο με καθαρό μυαλό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε δύσκολες φάσεις να υποπίπτουν σε λάθη, καθώς φαίνεται πως λαμβάνουν τις αποφάσεις τους υπό πίεση και φόβο.

Υπάρχουν δύο περιστατικά που ενισχύουν αυτό που λέμε.

Το πρώτο έχει να κάνει με την τιμωρία των διαιτητών της αναμέτρησής μας με τη Δόξα. Η απόδοσή τους στο παιχνίδι αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν οριστεί ξανά να διαιτητεύσουν. Μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο σε όλες τις δύσκολες φάσεις αποδόθηκε δικαιοσύνη, οι διαιτητές τιμωρήθηκαν. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως η τιμωρία τους ήταν προϊόν των πιέσεων που ασκήθηκαν και πως αποτελεί μήνυμα προς τους υπόλοιπους διαιτητές πως η δίκαιη αντιμετώπιση της ΟΜΟΝΟΑΣ θα τους κοστίζει.

Το δεύτερο περιστατικό που θέλουμε να θίξουμε είναι πως πρόσφατα παράγοντας εκφράστηκε με βαριούς χαρακτηρισμούς κατά διαιτητή σε επίσημη συνάντηση, ενώπιον αρκετών άλλων ατόμων του ποδοσφαίρου μας, ωστόσο όχι μόνο δεν διενεργήθηκε έρευνα για τις σοβαρές καταγγελίες του παράγοντα, αλλά μερικές μέρες αργότερα ο διαιτητής που κατηγορήθηκε βρέθηκε να διαιτητεύει αγώνα της ομάδας του παράγοντα και η απόδοσή του επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα σε βάρος της αντιπάλου ομάδας του παράγοντα.  

Όπως θα έχετε προσέξει, εδώ και αρκετό καιρό συνειδητά αποφεύγουμε δηλώσεις για τη διαιτησία αμέσως μετά τα παιχνίδια μας, εκτός βέβαια και εάν κρίνουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς θεωρούμε πως με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε ένα σοβαρό επίπεδο, δεν δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα, δεν προκαλούμε, βοηθούμε τη διαιτησία και δεν προσθέτουμε επιπλέον πίεση στους διαιτητές. Υπογραμμίζουμε, όμως, ότι παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την όλη κατάσταση και όπου κρίνουμε ότι χρειάζεται θα παρεμβαίνουμε. Καλούμε ξανά όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μην επηρεάζονται από πιέσεις και να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και δίκαια.  

Για την έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας για το ΟΜΟΝΟΙΑ – ΔΟΞΑ

Πρώτα θα αναμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας και μετά τα υπόλοιπα.  

Για Νίκο Χαραλαμπίδη

Ο κ. Νίκος Χαραλαμπίδης είχε σημαντική συνεισφορά στην ομάδα όταν ήταν στέλεχος του Διοικητικού Συμβουλίου. Του ζητήσαμε να επιστρέψει και είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποδέχτηκε την πρότασή μας. Πρόκειται για σοβαρό άνθρωπο, καλό επαγγελματία και ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ. Ήδη έχει αναλάβει τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της Ακαδημίας μας.

Προγραμματισμός

Ο προγραμματισμός μας φέτος έγινε με τον ίδιο τρόπο όπως και τις δύο προηγούμενες σεζόν. Έχουμε περιγράψει αρκετές φορές τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας προγραμματισμού. Ο κ. Μπεργκ επανειλημμένα έχει πει πως γίνονται μεταγραφές μόνο όταν νιώσουμε ότι βρήκαμε ποδοσφαιριστή καλύτερο από αυτούς που είχαμε, στο πλαίσιο του μπάτζετ μας και επίσης τόνισε πολλές φορές το πόσο ευχαριστημένος είναι με το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του. Μάλιστα πρόσφατα παραδέχτηκε ότι το φετινό ρόστερ είναι πιο ποιοτικό και με μεγαλύτερο βάθος από το περσινό.  

Προϋπολογισμός

Ο φετινός μας προϋπολογισμός είναι αρκετά πιο ψηλός από πέρσι.   

Φυσική κατάσταση

Τα αγωνιστικά ζητήματα οποιασδήποτε φύσεων αφορούν την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές και σε καμία περίπτωση δεν έχει να προσφέρει κάτι θετικό στην ΟΜΟΝΟΙΑ η δημόσια συζήτησή τους. Για το θέμα που έχετε θίξει νιώθω την ανάγκη να σημειώσω κάτι που θυμάμαι πολύ έντονα και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Είναι εύκολο να βρούμε δημοσιεύματα, αλλά και τι γραφόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τέτοια περίοδο πέρσι και πρόπερσι για δήθεν πρόβλημα στη φυσική κατάσταση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Και στο τέλος η ομάδα τερμάτισε και τις δύο χρονιές στην πρώτη θέση. Ο τρόπος δουλειάς μας δεν άλλαξε φέτος σε σχέση με αυτά τα δύο χρόνια. Αυτό που διαφοροποιήθηκε είναι οι συνθήκες που είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε, οι οποίες φέτος ήταν διαφορετικές. Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας με την απουσία παικτών στο Euro, τα παιχνίδια εθνικών ομάδων, τα περιστατικά covid, τραυματισμούς, ακύρωση φιλικού κτλ, για τα οποία δεν χρειάζεται να επεκταθούμε τώρα. Επαναλαμβάνω πως υπάρχουν οι αρμόδιοι στην ομάδα που αξιολογούν όλα τα δεδομένα και προχωρούν σε ενέργειες με στόχο τη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη. Υπάρχει εμπιστοσύνη και πίστη ότι θα επανέλθουμε στον δρόμο που πρέπει να βρισκόμαστε.

Τραυματισμοί

Είναι αλήθεια πως από την αρχή της σεζόν ταλαιπωρούμαστε από τραυματισμούς που δεν αφήνουν την ομάδα να προπονείται και να αγωνίζεται «γεμάτη». Είχαμε τραυματισμούς που προήλθαν από αγώνες, κάτι αναπόφευκτο στο ποδόσφαιρο, όπως για παράδειγμα των Κούσουλου, Μποτεάκ και Χούμποτσαν, αλλά και κάποιους μυϊκούς που προήλθαν κυρίως από καταπόνηση ποδοσφαιριστών που μπήκαν στην ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και αγωνίστηκαν σε μαζεμένα παιχνίδια όπως τους Μιξ και Μπασιρού. Όμως, πάντοτε αξιολογούμε τα δεδομένα και σε αυτόν τον τομέα με στόχο αν υπάρχουν πράγματα που χρήζουν βελτίωσης, να τα βελτιώσουμε. 

Επικοινωνία

Επιλέξαμε να προχωρούμε με ένα μοντέλο επικοινωνίας διαφορετικό για τα δεδομένα της Κύπρου, αλλά σύνηθες στο εξωτερικό. Έχουμε πιο αραιές δημόσιες τοποθετήσεις και παρεμβαίνουμε όταν κρίνουμε ότι χρειάζεται. Δεν θέλουμε να φλυαρούμε, αλλά να είμαστε ουσιαστικοί, εποικοδομητικοί, δίκαιοι και να προσφέρουμε θετικές υπηρεσίες. Από εκεί και πέρα, είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι προσφέρουμε ένα πακέτο επικοινωνίας που όμοιό του δεν υπάρχει σε ποδοσφαιρική ομάδα στην Κύπρο. Έχουμε δημιουργήσει τη δική μας τηλεοπτική αθλητική εκπομπή, Total Green. Πρόσφατα κυκλοφορήσαμε ντοκιμαντέρ αποκλειστικά δικής μας παραγωγής, πέντε επεισοδίων και συνολικής διάρκειας πέραν των έξι ωρών. Προβάλλουμε σε εβδομαδιαία βάση ζωντανά προπονήσεις της πρώτης ομάδας και επίσημα παιχνίδια της Ακαδημίας μας, προβάλλουμε τους φιλικούς αγώνες της πρώτης ομάδας. Έχουμε καθημερινά πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για την πρώτη ομάδα και ενότητες ρετρό με προβολή παλιών αγώνων, στιγμιότυπων και αφιερωμάτων. Γίνονται δηλώσεις πριν από τους αγώνες από τον προπονητή μας και ποδοσφαιριστές, παρουσιάζουμε ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, θέματα Ακαδημίας, κάλυψη με βίντεο και φωτογραφίες των διαφόρων δράσεων μας και πολλά άλλα. Γενικά θεωρούμε ότι προσφέρουμε στον κόσμο μας ένα πλούσιο πακέτο επικοινωνίας, που πιστεύουμε θα πρέπει να τον ικανοποιεί. Πάντοτε ψάχνουμε για το καλύτερο και το επόμενο μας βήμα.

Δειτε Επισης

Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Futsal
Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική