Πήραν θέση Χαμπουλάς και Πρόδρομος για τους διαιτητές-Ποιες οι προτάσεις τους

Θέση πήραν οι πρόεδροι των δύο ομάδων που βρίσκονται σε ρήξη τις τελευταίες μέρες, μετά τον αγώνα των ομάδων τους, την περασμένη Κυριακή, για το πρωτάθλημα

Ευγένιος Χαμπουλάς και Πρόδρομος Πετρίδης έθεσαν τις θέσεις τους στη γενική συνέλευση της ΚΟΠ, για τη διαιτησία και τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένταση στη συνέλευση της ΚΟΠ με... άρωμα «αιώνιων»-Πρόταση για ξένους διαιτητές

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, ανέφερε μετά το τέλος της συνέλευσης πως πρέπει «να στηριχτεί η κυπριακή διαιτησία με νέους διαιτητές και οι συνομιλίες στο VAR να δίνονται στη δημοσιότητα. Οι νέοι διαιτητές να εμπλουτιστούν με ξένους ρεφ για να αποκτήσουν εμπειρία».

Σημείωσε επίσης ότι «θα πρέπει να κρατήσουμε τους νέους και να τους δώσουμε πίστωση χρόνου μέχρι να φύγει η πίεση από πάνω τους και όσοι είναι ικανοί, να παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ακόμη, να μην έρχονται συνέχεια ξένοι διαιτητές για το VAR, αλλά να μάθουν να το χειρίζονται και οι Κύπριοι».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «στα πλέι-οφ σίγουρα θα φέρουμε ξένους διαιτητές, το θέμα είναι αν μπορούμε να φέρουμε και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά δεν μπορούμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, μίλησε εντός της αίθουσας, θέτοντας ως εισήγηση την κάθοδο δύο ξένων διαιτητών σε κάθε αγωνιστική, ενώ για τους VARίστες υποστήριξε ότι πρέπει να συνεχίσουν να έρχονται ξένοι, ωστόσο θα πρέπει να τιμωρούνται όταν κάνουν λάθη.

Το μήνυμα Κούμα στους προέδρους

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κούμας, ζήτησε από όλους να χαμηλώσουν τους τόνους σε σχέση με τη διαιτησία, τονίζοντας πως «μετά από πέντε αγωνιστικές, έχουμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα και πρέπει όλοι μαζί να το προστατέψουμε εντός και εκτός των γηπέδων. Πρέπει όλοι μαζί να βρούμε λύσεις μέσα από συλλογικές αποφάσεις και να προχωρήσουμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Έχουμε όλοι ευθύνη να προστατέψουμε το Κυπριακό Ποδόσφαιρο».

Ο κ. Κούμας, ενημέρωσε τα μέλη της συνέλευσης για τις τελευταίες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, με τη στήριξη της προσπάθειας του Μίλορατ Μάζιτς για ανανέωση στο χώρο της διαιτησίας,  την ενίσχυση της λειτουργίας του VAR με επιπρόσθετη κάμερα από την επόμενη αγωνιστική καθώς και την άμεση κάθοδο ξένων διαιτητών στο VAR στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, κάτι που θα συνεχιστεί και στις επόμενες αγωνιστικές. 

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ενημέρωσε για την πρόθεση του να προχωρήσει με εισήγηση στην επόμενη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής, με σκοπό την  αναβάθμιση της Επιτροπής που ασχολείται με θέματα διαιτησίας και αποτελείται από μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. 

Αναφέρθηκε επίσης, ότι θα γίνει διαβούλευση με το αρμόδιο τμήμα της UEFA προκειμένου οι εκπρόσωποι των Σωματείων, όταν το επιθυμούν, να έχουν πρόσβαση στις συνομιλίες του VAR.

Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση όπου δόθηκε η ευκαιρία στους Προέδρους και εκπροσώπους των ομάδων, να τοποθετούνται για θέματα διαιτησίας. 

Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις, με τα Σωματεία να συμφωνούν ότι οι νέοι διαιτητές πρέπει να στηριχθούν από όλους, προκειμένου να έχει μέλλον η διαιτησία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19