Αποθέωσε Αρτυματά ο Κετσπάγια-Το νέο συμβόλαιο και τα πειραχτήρια στα αποδυτήρια

Για όλους και για όλα μίλησε ο Τιμούρ Κετσπάγια, στην εκπομπή «Ανόλα στη φόρα», όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Κωστάκη Αρτυματά, στον μεγάλο στόχο του πρωταθλήματος, αλλά και στη σχέση του με τον κόσμο της ομάδας.

Αναφερόμενος στο ντέρμπι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, είπε πως «κάθε νίκη είναι σημαντική και ειδικά όταν παίζεις με ομάδες όπως το ΑΠΟΕΛ. Μετρά και η ανατροπή. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο για όλους. Ποιος μπορούσε πως με τα όσα έκανε το καλοκαίρι το ΑΠΟΕΛ θα είχε 5 ήττες. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για εμάς. Ευτυχώς κερδίσαμε. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, είχαμε παίξει λίγες μέρες πριν και φάνηκε όμως πως μπορούμε να παίζουμε και μεσοβδόμαδα».

Σε σχέση με τη διαχείριση της κούρασης, στάθηκε ιδιαίτερα στον Κωστάκη Αρτυματά. «Εξαρτάται από στους ποδοσφαιριστές. Τι ζωή κάνουν. Αν δεις στο εξωτερικό παίζουν κάθε τρεις μέρες. Αν είσαι επαγγελματίας μπορείς να ανταπεξέλθεις. Και σας λέω για παράδειγμα τον Αρτυματά που παίζει συνεχώς και είναι ο καλύτερος μας παίκτης. Κάνει ότι πρέπει να κάνει».

Όσον αφορά το συμβόλαιο του αρχηγού της ομάδας, είπε ότι «δυστυχώς και γενικότερα στην Κύπρο μάθαμε να περιμένουμε τελευταία στιγμή. Γίνονται αρκετές αλλαγές γενικότερα. Έχουμε πολλούς παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους, και εγώ σαν προπονητής θα ήθελα να υπογράψουν νέα συμβόλαια για να είναι και αυτοί πιο άνετοι».

Για την Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, σημείωσε ότι «είμαι χαρούμενος που είμαστε στους ομίλους. Δεν παίξαμε με εύκολες ομάδες και τα καταφέραμε. Σίγουρα μια ομάδα σαν την Ανόρθωση θέλει την Ευρώπη για τα οικονομικά, αλλά και για το πρεστίζ. Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που πήγαμε στο Champions League. Σαν ομάδα είναι σημαντικό να την γνωρίζει ο κόσμος στην Ευρώπη. Τώρα στο Βέλγιο ήρθε τόσος κόσμος. Έμειναν άφωνοι εκεί, δεν το περίμεναν. Έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τον τόπο μας και είναι πολύ καλό. Ελπίζω να συνεχίσουμε στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Είμαστε μεγάλη ομάδα, έχουμε κόσμο… Όταν είπα πως θα πάμε για τίτλο, είναι λόγω του κόσμου. Έπαιξε κόσμο με τον ΑΠΟΕΛ ο κόσμος. Το μόνο κακό με την Ευρώπη είναι που δεν παίζουμε στην έδρα μας και παίζουμε στο ΓΣΠ. Μακάρι να παίζουμε κάθε χρόνο και ας είναι σε όποιο γήπεδο. Θα έπαιζε ρόλο με την Γάνδη αν ήμασταν στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Κάπως υποτιμήσαμε την Παρτιζάν και άλλες ομάδες. Έχουμε τους αγώνες με την Φλόρα Ταλίν και ελπίζουμε να πάρουμε κάποιο βαθμό».

Ως προς το κατά πόσον υπάρχει ελπίδα για πρόκριση από τον όμιλο του Conference League, υπέδειξε ότι «έχουμε ελπίδες. Στο επόμενο με την Φλόρα θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη. Είναι τα λεφτά, βαθμοί για την Κύπρο… Είναι πολλά. Περιμένουμε με σοβαρότητα το επόμενο παιχνίδι».

Κληθείς να σχολιάσει τον κόσμο της Ανόρθωσης τόνισε ότι «μια μεγάλη ομάδα, χωρίς κόσμο δεν γίνεται. Η ομάδα είναι μεγάλη και έχει πολύ κόσμο. Κρίμα που κάποια παιδιά δεν έρχονται, δεν θα μπω στην διαδικασία για τους λόγους και δεν είναι δική μου απόφαση αν θα επιστρέψουν, είναι άλλων ανθρώπων. Υπάρχει μια κόντρα που δεν ωφελεί κανένα. Το βλέπεις και στην Ευρώπη. Είναι ωραία τα ευρωπαϊκά για τον κόσμο. Βλέπει τα γήπεδα στο εξωτερικό και μετά τα δικά μας. Πριν από 30 χρόνια το επίπεδο μας ήταν ανάλογο με τα γήπεδα μας. Πλέον δεν μας αντιπροσωπεύει σαν χώρα και σαν κυπριακό ποδόσφαιρο να παίζουμε σε αυτά τα άθλια γήπεδα. Εκτός από 2-3 τα άλλα είναι άθλια. Με ρωτάνε πολλές φορές για την Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στην Ευρώπη και μετά στα γήπεδα της Κύπρου. Δεν βοηθάνε τους παίκτες να παίξουν μπάλα».

Την ίδια ώρα, για τη σχέση του ίδιου με τον κόσμο, είπε πως «είμαι 30 χρόνια σε αυτή την ομάδα. Οι σχέσεις μας αρχίζουν από πολλά χρόνια πριν. Πρόσφερα σαν παίκτης και προσπαθώ να προσφέρω και σαν προπονητής. Ελπίζω να φαίνεται πως η ομάδα πάει μπροστά. Διεκδικούσαμε δύο τίτλους, σταμάτησαν το πρωτάθλημα, πέρσι πήραμε το κύπελλο και φέτος θέλουμε το πρωτάθλημα. Είναι αμοιβαία η εκτίμηση με τον κόσμο. Υπάρχουν στιγμές που με στεναχωρούν και τους στεναχωρούν. Όμως δουλεύουμε για να πάμε μπροστά».

Χαρακτήρισε εξάλλου τον κόσμο «Μαχητές. Πάντα ο κόσμος θέλει να προσπαθεί η ομάδα και να μάχεται στο γήπεδο. Είναι και το γήπεδο μας τέτοιο, που είναι κοντά οι κερκίδες και βοηθά. Πολλοί παίκτες λεν πως είναι απ’ τα καλύτερα γήπεδα που έπαιξαν. Σίγουρα χρειάζεται βελτίωση για να παίζουμε στην Ευρώπη».

Ως προς τις επιλογές του για ενίσχυση της ομάδας και ιδιαίτερα οι προσθήκες των Ουάρντα, Λάζαρου και Λάφερτι, εάν βοήθησαν, ανέφερε «θα το πούμε τέλος της σεζόν αυτό.  Δεν είναι να λες πως φέραμε ονόματα. Βοήθησαν την ομάδα ναι, αλλά στο τέλος θα πούμε αν έγινε καλή δουλειά, αν βοήθησαν».

Τέλος, για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, διαμήνυσε ότι «είμαστε τυχεροί γιατί όλοι οι παίκτες που ήρθαν μπήκαν γρήγορα στο κλίμα. Αν δεν είσαι οικογένεια, είναι δύσκολο. Έχουμε κάποια παιδιά που είναι πολύ ευχάριστοι στην παρέα. Και ο Λάφερτι και ο Ουάρντα δίνουν ευχάριστες νότες στα αποδυτήρια. Έχει μεγάλη σημασία το καλό κλίμα. Η δουλειά μας σαν προπονητές είναι δύσκολη γιατί απ’ τους 27 ποδοσφαιριστές πρέπει να βάζουμε 11, και χαίρομαι που όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν έχουμε παίκτες που προτιμάμε ή αγαπάμε περισσότερο. Για εμάς όλοι είναι το ίδιο και προσπαθούμε να βάλουμε τους καλύτερους. Σίγουρα λάθη κάνουμε αλλά δεν είναι επίτηδες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς