ΒΙΝΤΕΟ: Οι φάσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις και άρχισαν τα όργανα να... VARάνε

Παράπονα από τη διαιτησία και το VAR, ακούμε σχεδόν κάθε εβδομάδα με το τέλος της αγωνιστικής και είμαστε ακόμη στην αρχή, αφού βρισκόμαστε μόλις στην πέμπτη στροφή του φετινού μαραθώνιου.

Κάτι που αναμφίβολα, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι έχουμε θέματα. Θέματα, τα οποία, τη δεδομένη στιγμή, δεν πρέπει να ψάξουμε να βρούμε ποιος φέρει την ευθύνη, αλλά το πώς θα διορθωθούν άμεσα, προτού τα πράγματα να γίνουν αναστρέψιμα. 

Ήδη από την τρίτη αγωνιστική, έφθασαν στο πρωτάθλημα ξένοι διαιτητές για να έχουν την ευθύνη για το VAR σε ορισμένα παιχνίδια, τα οποία επιλέγονται από την ΚΟΠ.

Μετά και την τέταρτη αγωνιστική, παρατηρούμε πως και με ξένους στο VAR γίνονται λάθη και τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες συνεχίζουν όπως και πριν. 

Το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ ολοκληρώθηκε, με τον απόηχο του να είναι μπόλικος και θα εξακολουθήσει να είναι, αφού εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα οι δύο ομάδες ανταλλάζουν ανακοινώσεις. 

Όλα άρχισαν στη δεύτερη αγωνιστική, στον αγώνα μεταξύ της Πάφου και της ΑΕΛ, με την παφιακή ομάδα, να διαμαρτύρεται για το ακυρωθέν γκολ του Κοβάσεβιτς, στο 33.

Στο 40′ του ντέρμπι στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακό το VAR έλεγξε φάση μεταξύ του Μάγκλιτσα και του Μανρίκε για κόκκινη κάρτα.

Συγκεκριμένα, ο VARίστας, Δημήτρης Σολωμού, είδε τη φάση για αποβολή στον Κροάτη επιθετικό των γαλαζοκιτρίνων λόγω κτυπήματος πάνω στον αμυντικό των μαυροπρασίνων, ωστόσο σε συνεννόηση με τον διαιτητή της αναμέτρησης θεώρησαν πως δεν υπήρξε αντικανονικό μαρκάρισμα. 

Στην τρίτη αγωνιστική στο ντέρμπι Απόλλωνας-ΑΠΟΕΛ, η φάση με τον Οκριασβίλι, ήταν αυτή που συζητήθηκε πολύ. Μάλιστα η ομάδα της Λεμεσού, εξέφρασε έντονα παράπονα, καθώς όπως είχε αναφέρει ο Γεωργιανός άσος του ΑΠΟΕΛ θα έπρεπε να είχε αποβληθεί. 

Συγκεκριμένα, οι διαμαρτυρίες ήρθαν μετά από επικίνδυνο παίξιμο από τον Οκριασβίλι στον Σπόλιαριτς, χωρίς ωστόσο να υπάρξει παρέμβαση από το VAR και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.

Μάλιστα ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ, είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα και θα μπορούσε να αποβληθεί, έστω και με δεύτερη κίτρινη.

Επιπλέον, ο αγώνα που είχε τον περισσότερο απόηχο ήταν αυτός ανάμεσα σε Ομόνοια και Δόξα, αφού μετά από εκείνο το παιχνίδι ήρθαν οι ξένοι στο VAR.

Η πρώτη φάση ήταν στο 18' με τον Σαντίκ, ο οποίος σκόραρε στο 18' απέναντι στην Ομόνοια, ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Συγκεκριμένα, μετά από γύρισμα του Στυλιανού ο επιθετικός της Δόξας με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με την επίτευξη του γκολ ο διαιτητής της αναμέτρησης, Κωνσταντίνος Φελλάς, πήγε στο VAR και εξέτασε τη φάση.  Ακολούθως o Kυπριος ρεφ ακύρωσε το γκολ, για την πτώση του Λέζιακς και ότι έτσι επηρέασε τη φάση. 

Η δεύτερη φάση ήταν στο 31΄της ίδιας αναμέτρηση, όταν ο Σντίκ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο τον σταμάτησε ο Χούμποτσαν προτού σκοράρει. 

Οι παίκτες της Δόξας, ζήτησαν γκολ, ωστόσο ο διαιτητής του αγώνα είχε και μια σύντομη επικοινωνία με το VAR και αποφάσισε να υποδείξει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

H τρίτη φάση, για την οποία διαμαρτυρήθηκε η Δόξα, ήταν το πέναλτι που καταλογίστηκε στην Ομόνοια, στα τελευταία λεπτά. 
 
Η ομάδα της Κατωκοπιάς, εξέφρασε παράπονα, υποστηρίζοντας πως υπήρχε φάουλ του Κακουλή στον Σισκόφσκι πριν το πέναλτι. 

Στην τέταρτη αγωνιστική, στο ντέρμπι ΑΕΛ-Απόλλωνα, οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία και συγκεκριμένα την αποβολή του Κεραυνού. 

Στο 40' ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, έφυγε από την περιοχή του και έκανε τάκλιν στον Νταμπό, με αποτέλεσμα να δεχθεί κόκκινη κάρτα.

Στην πέμπτη αγωνιστική, οι διαμαρτυρίες ήρθαν από πλευράς από ΑΠΟΕΛ, μετά το ντέρμπι με την Ανόρθωση, αφού οι γαλαζοκίτρινοι ζήτησαν πέναλτι στις καθυστερήσεις. 

Στο 96' ο ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Αραγιούρι, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χυσοβαλάντης Θεουλή και το VAR, εξέτασαν τη φάση και δεν εντόπισαν οποιαδήποτε παράβαση.

Παράλληλα, ο σύλλογος της Λευκωσίας διαμαρτυρήθηκε και για τον τρόπο, τον οποίο αποφάσισε το VAR για το δεύτερο τέρμα της Ανόρθωσης.

Στο 70΄ο Αρτυματάς σκόραρε, με τον Ουάρντα να επιχειρεί να κάνει την προβολή. Με την επίτευξη του γκολ, ο Κύπριος ρεφ συμβουλεύτηκε το VAR, για το εάν επηρέαζε την φάση ο Αιγύπτιος και μετά από πεντάλεπτη διακοπή, πήγε στο VAR είδε τη φάση και το γκολ μέτρησε. 

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ