Η παραδοχή που επιβεβαίωσε το πρόβλημα και η ασυνήθιστη κίνηση της Ομόνοιας

Πάνε ήδη τέσσερις μέρες από τη διάσκεψη Τύπου του Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τι φταίει και η Ομόνοια δεν σηκώνει ανάστημα στο γήπεδο, είπε πως, δεν θα βοηθήσει την ομάδα αν αναφερθούν οι λόγοι, ενώ θα γράφονται πρωτοσέλιδα για μέρες.

Μια δήλωση που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες αναταραχές στον κόσμο των πρασίνων, αφού αφέθηκαν υπονοούμενα ότι κάτι… χάλασε στα αποδυτήρια, το οποίο ο Μπεργκ και η ομάδα του προσπαθούν να διορθώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Αν ο κόσμος μάθει τους λόγους, μπορεί να έχουμε περισσότερα προβλήματα»

Μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Χένινγκ Μπεργκ και προς έκπληξη πολλών, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου, βγήκε σε μέσο ενημέρωσης, για να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην ομάδα, κάτι που δεν συνηθιζόταν από την περσινή χρονιά.

Τον τελευταίο ένα χρόνο, η Ομόνοια επέλεξε συνειδητά να απέχει από δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, με εξαίρεση κάποιες αναφορές πριν από κάθε παιχνίδι, αλλά και τα βίντεο με δηλώσεις του προπονητή και των ποδοσφαιριστών που ετοιμάζει το Ομόνοια TV.

Ο Ανδρέας Δημητρίου, επανέλαβε κάποια από τα λόγια του Μπεργκ. «Παρά το γεγονός ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει τους λόγους, αυτό δεν θα βοηθήσει την Ομόνοια. Αν γίνει κάτι τέτοιο, να δώσουμε δηλαδή στη δημοσιότητα τους λογούς, θα μάθει ο κόσμος και μετά θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις που θα φέρουν ίσως κάποια προβλήματα παραπάνω. Ο προπονητής είπε πως τους γνωρίζει αυτούς τους παράγοντες και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερες συζητήσεις γύρω από το θέμα.

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Μπεργκ, επισημαίνοντας πως «η προσέγγιση του προπονητή μας ήταν λογική και σωστή. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στον κόσμο μας αυτό που θέλει, δηλαδή μια βελτιωμένη Ομόνοια».

Σίγουρα, η κίνηση του Ανδρέα Δημητρίου να τοποθετηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκρυβε την ανάγκη της διοίκησης να απευθυνθεί στον κόσμο, ώστε να μετριαστούν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς απαντά η Ομόνοια στην κριτική για Παπασταύρου και τη… μουρμούρα για οικονομία

Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο Χένινγκ Μπεργκ, αλλά και ο Ανδρέας Δημητρίου, επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν στρατόπεδα ή ότι υπάρχουν τσακωμοί μεταξύ των παικτών. Αυτό δείχνει ότι η επίσημη Ομόνοια έχει εντοπίσει το πρόβλημα και πλέον αυτό που μένει είναι να το επιλύσει, για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

Το υλικό υπάρχει, οι παίκτες έδειξαν ότι και πέρυσι είχαν τον τρόπο να επιστρέψουν από το μείον 11, άρα ο στόχος δεν είναι ανέφικτος. Αυτή τη στιγμή η Ομόνοια είναι στο μείον 8 από την κορυφή, με παιχνίδι λιγότερο, το οποίο είναι απέναντι στην ΑΕΛ, στο ΓΣΠ κι αν το κερδίσει θα βρεθεί σε απόσταση πέντε βαθμών από την πρώτη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένταση στη συνέλευση της ΚΟΠ με... άρωμα «αιώνιων»-Πρόταση για ξένους διαιτητές

Με 17 αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, τίποτα δεν τελείωσε και τίποτα, δεν πρέπει να πιστεύουν οι φίλοι της Ομόνοιας ότι χάθηκε, φτάνει η ομάδα να βρει τη χαμένη της αίγλη και να γυρίσει τον διακόπτη.

Το αν θα τα καταφέρει, θα φανεί σε δύο εβδομάδες, στον αγώνα απέναντι στον πρωτοπόρο Απόλλωνα, στο ΓΣΠ. Πρόκειται για ένα παιχνίδι ντέρμπι, το οποίο σε περίπτωση νίκης, πέραν του γεγονότος ότι θα μειωθούν οι αποστάσεις από την κορυφή, θα δώσει και την ψυχολογία που χρειάζεται η ομάδα τη δεδομένη στιγμή.

Ως εκ τούτου, η διακοπή ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για τους πράσινους, που παρά τις απουσίες, θα έχουν τον χρόνο να δουλέψουν και να βελτιωθούν.

Δειτε Επισης

Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies