Θέλει να σηκώσει κεφάλι κόντρα στο μεγαθήριο η Κύπρος-Το πλάνο του Κωστένογλου

Να σηκώσει κεφάλι μετά τις τρεις διαδοχικές ήττες που δέχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από Μάλτα, Ρωσία και Σλοβακία, καλείται η Κύπρος, η οποία φιλοξενεί την φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Κροατία, στην ΑΕΚ Αρένα, για την έβδομη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η Κύπρος, ψάχνει αντίδραση απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου, ώστε να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό σερί που τρέχει και να δώσει χαρά στους φίλους της, οι οποίοι πληγώθηκαν αρκετά τον προηγούμενο μήνα, ιδιαίτερα μετά την ήττα από τη Μάλτα, που πολλοί μπορούν να την χαρακτηρίσουν εκτός προγράμματος.

Ο Νίκος Κωστένογλου, που δέχθηκε έντονη κριτική για την παρουσία της Εθνικής στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά και τις επιλογές του στην αρχική ενδεκάδα, καταστρώνει το πλάνο του, ώστε η Κύπρος να φύγει από το γήπεδο με θετικό αποτέλεσμα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε και στο παρελθόν ότι εντός έδρας, απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους μπορεί να πάρει μεγάλα αποτελέσματα κι αν παρουσιαστεί όπως πρέπει, δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και απέναντι στους Κροάτες.

Οι ποδοσφαιριστές πήραν πλέον αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους και έχουν τις παραστάσεις για να χτυπήσουν ακόμα και το τρίποντο, φτάνει να είναι συγκεντρωμένοι ολόκληρο το ενενηντάλεπτο στο στόχο τους και να πιστέψουν στις δυνάμεις τους.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός προσανατολίζεται να αγωνιστεί με ένα σχηματισμό 4-5-1, με τον Νεόφυτο Μιχαήλ να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να αγωνιστούν οι Στέλιος Ανδρέου και Ανδρέας Καρώ. Στο αριστερό άκρο θα παίξει ο Νικόλας Ιωάννου και δεξιά ο Πάρης Ψάλτης.

Στο κέντρο ως ανασταλτικοί μέσοι θα παίξουν οι Κωστάκης Αρτυματάς και Χαράλαμπος Κυριάκου. Δεξιά θα είναι ο Λοΐζος Λοΐζου και αριστερά ο Γιάννης Πίττας, ενώ τη θέση πίσω από τον επιθετικό διεκδικούν οι Φώτης Παπουλής και Γρηγόρης Κάστανος. Στην κορυφή της επίθεσης, τη θέση αναμένεται να πάρει ο Πιέρος Σωτηρίου.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος έχει μέχρι στιγμής μόλις μία νίκη μέχρι στιγμής στον όμιλο, απέναντι στη Σλοβενία, καθώς και μια ισοπαλία απέναντι στη Σλοβακία, ενώ στους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.

Μέχρι στιγμής η Κύπρος πήρε τέσσερις βαθμούς και βρίσκεται στην τελευταία θέση, μαζί με την Μάλτα.

Αντίθετα, η Κροατία είναι πρώτη, ισόβαθμη με την Ρωσία, έχοντας 13 βαθμούς, με τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου