Έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε και χάρισε δύο βαθμούς στη Μάλτα η Κύπρος

Συνεχίζεται το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών για την Εθνική Κύπρου, η οποία εξήλθε ισόπαλη 2-2 με τη Μάλτα, για την όγδοη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μπορεί να μην έχει ελπίδες πρόκρισης, ωστόσο αν και κρατούσε το τρίποντο και τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό κατάφερε να χάσει. 

Ο Φώτης Παπουλής άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο γκολ μόλις στο 6'. Συγκεκριμένα, ο άσος της Ομόνοιας έκανε ένα όμορφο πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε την Κύπρο μπροστά στο σκορ.

Η απάντηση από τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 53' της αναμέτρησης με κεφαλιά του Μούσκατ, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο αρχηγός της Μάλτας έκανε το 1-1.

Δέκα λεπτά πριν από το τέλος, ο Πιέρος Σωτηρίου σφράγισε τη νίκη για την Εθνική μας. Συγκεκριμένα, στο 80' ο Κακουλής σούταρε από πλάγια θέση, απέκρουσε ο Μπονέλο, η μπάλα κατέληξε δεξιά στον Πίττα, ο οποίος έδωσε στον Σωτηρίου και αυτός σκόραρε. 

Στο 98' η Μάλτα έκανε το 2-2 και πάγωσε την Αρένα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κύπρος (Νίκος Κωστένογλου): Μιχαήλ, Μ. Δημητρίου (86′ Ψάλτης), Κ. Σωτηρίου, Αντωνιάδης, Σ. Ανδρέου (79′ Πίττας), Ν. Ιωάννου, Χ. Κυριάκου (79′ Γκόγκιτς), Κάστανος, Παπουλής (86′ Παναγιώτου), Λοΐζου (61′ Κακουλλής), Π. Σωτηρίου.

Μάλτα (Ντέβις Μάντζια): Μπονέλο (83′ Γκαλέα), Καμενζούλι, Μποργκ (57′ Σο), Κρετς, Μοντεμπέλο, Μπονγκ, Πέπε, Τέουμα, Ατάρτ, Μούσκατ, Καρουάνα (46′ Πισάνι).

Σκόρερ: Παπουλής 7′, Π. Σωτηρίου 80′ / Μουσκάτ 53′

Δειτε Επισης

Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ