Το υπερπολυτελές γιοτ του John Χριστοδούλου αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ (pics)

Eντυπωσιακό γιοτ με μεγάλη ιστορία που ξεκινάει κάπου στο 1991, έχει στην κατοχή του ο μεγαλοεπιχειρηματίας John Χριστοδούλου, που ενδιαφέρεται για την αγορά μετοχών στην Ομόνοια.

Το υπερπολυτελές γιοτ, αρχικά, είχε κατασκευαστεί για τον μεξικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ, Emilio Azcarraga. Ο Μεξικανός ήταν ο ιδρυτής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της τηλεόρασης και του ομίλου πολυμέσων Televisa. Τότε το γιοτ είχε ονομαστεί «Eco». O Azcarraga απεβίωσε στις 16 Απριλίου το 1997, αφήνοντας πίσω του τεράστια περιουσία στα παιδιά του.

Επόμενος ιδιοκτήτης του γιοτ ήταν ο Larry Ellison, ο οποίος βάπτισε το πλοίο «Katana». Το όνομα προέρχεται από ένα συγκεκριμένο τύπο ιαπωνικού σπαθιού, τα οποία έχουν ταυτιστεί με τους πολεμιστές σαμουράι. Για την ιστορία, ο ηθικός κώδικας των αριστοκρατών της Ιαπωνίας αναφέρει ότι το κατάνα «είναι η ψυχή του σαμουράι». Ο Larry Ellison υπήρξε ο συνιδρυτής, εκτελεστικός διευθυντής και τεχνολογικός διευθυντής της Oracle, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους τεχνολογίας. Τον Απρίλιο του 2021, βρισκόταν στη λίστα Bloomberg στη 10η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο, με περιουσία 93.9 δισ δολάρια.

Αργότερα, όταν παραδόθηκε το γιοτ Rising Sun στον Ellison, αυτός πούλησε το Katana στον Aidan Barclay, ένα εκ των γιων του David Rowat Barclay, ο οποίος υπήρξε μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, ιδιοκτήτες του ομίλου ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Telegraph.

Ο Barclay ονόμασε το γιοτ «Enigma» και το ανακαίνισε το 2009, για να το πουλήσει το 2017 στον John Cristodoulou για 48.5 εκατ. ευρώ. Ο Christodoulou ονόμασε το γιοτ «Zeus», την λατινική ονομασία του αρχαίου θεού Δία.

Με δύναμη από τον Όλυμπο

Το υπερπολυτελές γιοτ τροφοδοτείται από 2 Deutz (BV16M628) 5.000hp πετρελαιοκινητήρες, 1 General Electric (LM 1600) 18.500hp αεριοστρόβιλους κινητήρες και προωθούνται από τα τριπλά waterjets του. Το γιοτ Zeus είναι ικανό για τελική ταχύτητα 32 κόμβων και κρουαζιέρα στους 18 κόμβους. Με τις δεξαμενές καυσίμων 230.000 λίτρων του, έχει μέγιστη εμβέλεια 4.031 ναυτικών μιλίων στους 18 κόμβους. Οι δεξαμενές νερού του αποθηκεύουν περίπου 38.000 λίτρα γλυκού νερού.​

​Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο σύστημα σταθεροποίησης που μειώνει το εφέ κίνησης και παρέχει μια πιο ομαλή και πιο απολαυστική εμπειρία πλεύσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το είχε αγοράσει ο Ellison, είχε αφαιρέσει τις εγκαταστάσεις jet ski, και τοποθέτησε γήπεδο μπάσκετ.​

​Το Zeus διαθέτει ατσάλινο κύτος και υπερκατασκευή grp, με ξύλινο καταστρώματα. Κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνίας ταξινόμησης του Lloyds Register.​

 

  

Η ταυτότητα του Zeus

Πλήρες όνομα: M/Y Zeus

Μήκος: 244'5 / 74.5m

Κατασκευαστής: Blohm + Voss

Σχεδιαστής: Francis Design

Έτος κατασκευής | Έτος επισκευής: 1991 | 2009

Μοντέλο: Custom

Πλάτος: 36'9 /  11.2m

Gross Tonnage: 1150 Tonnes

Βύθισμα: 10'6 /  3.2m

CRUISING SPEED: 18 Knots

TOP SPEED: 32 Knots

Πλήρωμα: 21

Ιδιοκτήτης & επισκέπτες: 12

Καμπίνες: 6 (1 Master, 1 VIP, 4 Double)

Αξία: US$ 50 εκατ.

Ετήσιο κόστος: US$ 4 – 6 εκατ.

Ιδιοκτήτης: John Christodoulou  

 

Δειτε Επισης

BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα