Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Οι παίκτες δεν κάνουν, οι περισσότεροι δεν θα έπρεπε να είναι στην Εθνική»

  12/10/2021 15:29
«Οι παίκτες δεν κάνουν, οι περισσότεροι δεν θα έπρεπε να είναι στην Εθνική»

«Οι παίκτες δεν κάνουν, οι περισσότεροι δεν θα έπρεπε να είναι στην Εθνική»

  12/10/2021 15:29

Για την εικόνα της Εθνικής Κύπρου αλλά και για το τι πρέπει να αλλάξει, μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Άντρος Σωτηρίου.

Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM 104, ανέφερε πως «έχουμε μία φουρνιά καλών ποδοσφαιριστών, αλλά για την Εθνική πρέπει να είσαι έτοιμος παίκτης και να έχεις την κουλτούρα για να παίζεις στην Εθνική. Πρέπει να βγάζεις από το μυαλό σου την ομάδα σου και να μην έχεις στο μυαλό σου πρώτα την ομάδα και μετά την Εθνική. Οι παίκτες μας δεν κάνουν για την Εθνική. Υπάρχει μία καλή φουρνιά, όμως οι περισσότεροι δεν θα έπρεπε να είναι στην Εθνική. Από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε για τον Κωστένογλου ότι «έχει κάνει αρκετά λάθη, αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτός. Αυτοί που επιλέγουν προπονητή είναι που φταίνε. Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο, να δουλεύουν επαγγελματικά και τότε θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Η Μάλτα τα κάνει αυτά, γι αυτό μας προσπέρασε».

Για το τι πρέπει να αλλάξει είπε πως «πρέπει να γίνουμε πιο επαγγελματίες, διώχνουν τους προπονητές, φέρνουν άλλους και δεν αλλάζει τίποτα. Πρέπει οι αξιωματούχοι της ΚΟΠ να δουλέψουν πιο επαγγελματικά, αν ενδιαφέρονται για την Εθνική. Αλλά βλέπω ότι δεν ενδιαφέρονται. Δεν πάνε στα σχολεία να κάνουν ενημερώσεις, έγιναν κάποιες φορές, αλλά τα ξεχάσανε. Δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται. Έχουμε και ποδοσφαιριστές που παίζουν στην Εθνική, μόνο για να λένε ότι παίζουν. Πρέπει να προβληματιστούν, είναι επαγγελματίες, παίρνουν καλά λεφτά. Δεν γίνεται να παίζουν έτσι. Πρέπει να προβληματιστούν όλοι, από πάνω μέχρι κάτω. Ακόμα και ο κόσμος, να πάει στο γήπεδο και να βοηθάει την Εθνική».

Τέλος, για την κατάσταση σήμερα ο παλαίμαχος άσος του ΑΠΟΕΛ είπε πως «μας έχουν ξεπεράσει χώρες που κάποτε τις είχαμε για πλάκα. Τι κάνουν και τα καταφέρνουν και τι κάνουμε εμείς και δεν μπορούμε; Είναι ο Κωνσταντίνου και ο Οκκάς, αλλά δεν παίρνουν αυτοί τις αποφάσεις. Όποιος και να πάει, τις αποφάσεις τις παίρνουν οι πάνω».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας