Με την πλάτη στον τοίχο Ανόρθωση και Ομόνοια-Ψάχνουν τις πρώτες τους νίκες

Το τρίτο τους παιχνίδι στους ομίλους του Conference League, δίνουν Ανόρθωση και Ομόνοια, οι οποίες ψάχνουν τις πρώτες τους νίκες στη διοργάνωση, που θα τους ανεβάσουν ψυχολογικά, θα τους χαρίσουν χρήματα και παράλληλα θα βοηθήσουν βαθμολογικά την Κύπρο, η οποία έχασε την 15η, προνομιούχο, θέση στην κατάταξη της UEFA.

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν στους δύο πρώτους τους αγώνες να πάρουν τα αποτελέσματα που θα περίμεναν, αφού η μεν Ανόρθωση γνώρισε διαδοχικές ήττες από Παρτιζάν και Γκεντ, ενώ η Ομόνοια έφερε ισοπαλία με την Καϊράτ Αλμάτι και έχασε από την Καραμπάκ. Ως εκ τούτου, απέναντι στις Φλόρα και Βασιλεία αντίστοιχα, θέλουν νίκες, ώστε να ελπίζουν σε πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, οι κυανόλευκοι φιλοξενούν την Φλόρα Ταλίν, στο ΓΣΠ (19:45) και θεωρούν πως εάν παρουσιαστούν όπως πρέπει, θα πάρουν τη νίκη και θα αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση.

Οι Εσθονοί, γνωρίζουν καλά τα κατατόπια στο ΓΣΠ, αφού πριν λίγους μήνες αναμετρήθηκαν με την Ομόνοια, για τον τρίτο προκριματικό του Europa League και έδειξαν ότι μπορούν να κοντράρουν οποιαδήποτε ομάδα. Αυτό απέδειξαν και στα πρώτα δύο παιχνίδια τους στον όμιλο, απέναντι στις Παρτιζάν και Γκεντ.

Παρόλα αυτά, εάν η Ανόρθωση παρουσιαστεί όπως πρέπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έχει πολύ μεγάλες ελπίδες να πάρει το τρίποντο.

Πάντως, ο Τιμούρ Κετσπάγια στις δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι «εάν δεν μπορέσουμε να πάρουμε τους βαθμούς σε αυτό το παιχνίδι θα έχουμε πρόβλημα» και συνέχισε απευθύνοντας κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να βρεθεί στο ΓΣΠ, για να στηρίξει την Ανόρθωση, για να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Ο Γεωργιανός τεχνικός αναμένεται να παίξει με τον Τζουρ κάτω από τα δοκάρια και τους Αντωνιάδη, Αραγιούρι και Ρισβάνη στην άμυνα.

Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Αρτυματάς, Χουσμπάουερ και Πόποβιτς, ενώ στα δύο άκρα θα φανέλα βασικών αναμένεται να πάρουν οι Αβραάμ και Αμπαρτζουμιάν. Στην επίθεση, το πιο πιθανό είναι να παίξουν οι Ουάρντα και Χριστοδουλόπουλος.

Στις 22:00, θα ριχθεί στη μάχη η Ομόνοια, η οποία έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο από την Ανόρθωση, αφού θα φιλοξενηθεί από την Βασιλεία, στην Ελβετία. Οι πράσινοι, γνωρίζουν ότι το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο εάν δεν θέλουν να μείνουν πίσω βαθμολογικά στον όμιλο, πρέπει να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα των Ελβετών.

Το τριφύλλι, θα έχει στο πλευρό του περίπου 1200 φίλους του, που ταξίδεψαν στην χώρα και πρασίνισαν τα στενά της Βασιλείας. Οι φίλοι των πρασίνων ελπίζουν ότι θα δουν την ομάδα τους να φεύγει από το γήπεδο με ένα μεγάλο αποτέλεσμα, έτσι ώστε η πρώτη τους εκδρομή σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ομίλων, να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο.

Την ίδια ώρα, ο Χένινγκ Μπεργκ και οι συνεργάτες του θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στο άλλο παιχνίδι, εκεί όπου η Καραμπάκ φιλοξενεί την Καϊράτ, σε ένα αγώνα που έχει επίσης μεγάλη βαθμολογική σημασία για την Ομόνοια.

Ο Νορβηγός προπονητής σκέφτεται να παρατάξει τους Ουζόχο, Παναγιώτου, Λανγκ, Σέχου και Λέζιακς. Στο κέντρο θα παίξουν οι Ζόρντι Γκομεθ, Μπασιρού και Μιξ, ενώ η επιθετική τριάδα αναμένεται να απαρτίζεται από τους Λοΐζου, Τζιωνή και Κακουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών