Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η άγνωστη ιστορία πίσω από την ίδρυση της αντιπάλου της Ομόνοιας και η… αγγελία

  21/10/2021 17:14
Η άγνωστη ιστορία πίσω από την ίδρυση της αντιπάλου της Ομόνοιας και η… αγγελία

Η άγνωστη ιστορία πίσω από την ίδρυση της αντιπάλου της Ομόνοιας και η… αγγελία

  21/10/2021 17:14

Στην Ελβετία για να αντιμετωπίσει τη Βασιλεία, στο St. Jakob-Park, ταξίδεψε η Ομόνοια, για το τρίτο παιχνίδι των ομίλων του Conference League. 

Η ομάδα της Λευκωσίας θα έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στην ελβετική ομάδα, αφού αποτελεί τον δυσκολότερο αντίπαλο στον όμιλο αλλά και το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου.

Ρίχνοντας μια ματιά στην ιστορία της Βασιλείας, παρατηρούμε ότι ιδρύθηκε με ένα πολύ παράδοξο τρόπο, στις 15 Νοεμβρίου 1893. Ποιος ήταν αυτός; Μια αγγελία σε εφημερίδα της Ελβετίας, η οποία παρότρυνε ενδιαφερόμενους για να ιδρυθεί ποδοσφαιρική ομάδα.

Τρεις μέρες αργότερα, βρέθηκαν έντεκα ενδιαφερόμενοι αναγνώστες σε τοπικό μαγαζί, μεταξύ άλλων μέλη ενός κωπηλατικού ομίλου, ακαδημαϊκοί και ένας αθλητικός συντάκτης, που μετάφραζε τους κανόνες ποδοσφαίρου από το αγγλικό πρωτότυπο.

Την ίδια βραδιά, αποφασίστηκε η ίδρυση και τα χρώματα του συλλόγου που ήταν το κόκκινο και το μπλε. Μόλις έντεκα μέρες αργότερα, η καινούρια ομάδα έπαιξε το πρώτο της οικογενειακό παιχνίδι και στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, το πρώτο της επίσημο ματς εναντίον σχολικού γυμναστικού συλλόγου της πόλης, τον οποίο και κέρδισε με 2-0.

Πάντως εκείνη η αγγελία, οδήγησε τελικά στην παντοκρατορία της Βασιλείας στο ελβετικό ποδόσφαιρο, αφού μετρά 20 πρωταθλήματα και δώδεκα κύπελλα στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα λεφτά που διεκδικούν Oμόνοια και Ανόρθωση στην τρίτη στροφή των ομίλων

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας