Δυο βήματα μπρος, ένα πίσω και επιστροφή στη... μίζερη εικόνα

Τρείς ήττες, δύο νίκες και μια ισοπαλία είναι ο απολογισμός της Ομόνοιας, σε έξι αγώνες, υπολείπεται το αναβληθέν παιχνίδι με την ΑΕΛ,  μέχρι στιγμής, απολογισμός που τη βρίσκει στην 9η θέση της βαθμολογίας με εφτά βαθμούς και δέκα μακριά από την πρώτη θέση.

Για άλλο ένα παιχνίδι οι πράσινοι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και στο τέλος της ημέρας πήραν ότι έδωσαν, απέναντι σε ένα σκληροτράχηλο αντίπαλο όπως την ΠΑΕΕΚ.

H ομάδα της Λευκωσίας, στο παιχνίδι με Απόλλωνα αλλά και το ευρωπαϊκό ματς με τη Βασιλεία έδειξε θετικά στοιχεία και ότι συνέρχεται, ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας, εάν εξαιρεθεί το δυνατό της ξεκίνημα, στα υπόλοιπα λεπτά έκανε ένα μεγάλο πισωγύρισμα με μια κακή εμφάνιση και απογοήτευσε τον κόσμο της.   

Ο κόσμος των πρασίνων ήταν αισιόδοξος, ότι η ομάδα του άρχισε να βρίσκει τα πατήματα της και ανέμεναν πως απέναντι στην ΠΑΕΕΚ, πως η ομάδα τους θα πανηγύριζε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα που θα την ανέβαζε στη βαθμολογία.

Είναι γεγονός και αποδείχθηκε έως τώρα, πως εύκολα παιχνίδια δεν υπάρχουν και φαβορί είναι μόνο στα χαρτιά. Ωστόσο, ο αγώνας με τη προσφυγική ομάδα, ήταν ένα παιχνίδι και μια καλή ευκαιρία η Ομόνοια να πραγματοποιούσε μια πειστική εμφάνιση, συνοδευόμενη με νίκη, η οποία θα έδινε χαρά στον κόσμο, αλλά και ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές της.

Αντιθέτως, τίποτα από αυτά δεν έγινε και το τριφύλλι παραδόθηκε στο σφιχτό αμυντικό και οργανωμένο πλάνο της ΠΑΕΕΚ, το οποίο δούλεψε άκρως επιτυχημένα και εν τέλει χάρισε μια μεγάλη και ιστορική νίκη στην προσφυγική ομάδα.

Η ομάδα της Λευκωσίας, έμεινε πίσω στο σκορ λίγα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και πήγε στα αποδυτήρια, χάνοντας 1-0. Άπαντες οι φίλοι των πρασίνων, ανέμεναν πως η ομάδα τους θα έμπαινε μέσα στο γήπεδο και θα πάλευε στην αναμέτρηση για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να πάρει τη νίκη.

Όχι μόνο δεν το έπραξε σε 45’, αλλά η εικόνα της δεν άφηνε σε καμία περίπτωση την εντύπωση πως αυτή η ομάδα μπορεί να κερδίσει και να φύγει με το διπλό από το Μακάρειο στάδιο.

Συνεπώς, μετά από δύο θετικές εμφανίσεις, η Ομόνοια επέστρεψε στη… μίζερη εικόνα που τη συνοδεύει από την αρχή του φετινού μαραθωνίου.

Ο Χένινγκ Μπεργκ τόνισε στη διάσκεψη Τύπου μετά από το παιχνίδι, πως «ψάχνουμε τρόπους να βελτιωθούμε και να βρούμε το καλύτερο για την ομάδα μας». Ωστόσο, το θέμα που προκύπτει είναι το πότε θα βρεθούν αυτές οι λύσεις και πότε η Ομόνοια, θα ορθοποδήσει για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικήσει τους στόχους της;

Είναι ολοφάνερο και αποδεικνύεται εβδομάδα με εβδομάδα, πως η Ομόνοια χρειάζεται ενίσχυση και πως λανθασμένα δεν έγινε το καλοκαίρι. Το τριφύλλι χρειαζόταν, τουλάχιστον, ένα επιθετικό να πλαισιώνει τον Τσέποβιτς, αλλά και ένα δεκάρι, δημιουργικό παίκτη, ο οποίος θα συνέβαλε στη δημιουργία παιχνιδιού και παράλληλα θα έστελνε την μπάλα πιο εύκολα στον Τσέποβιτς.

Σαφώς και το σύνολο του Χένινγκ Μπεργκ φάνηκε άτυχο με τα αρκετά προβλήματα τραυματισμού, καθώς στερήθηκε παίκτες, ωστόσο δεν μπορεί να βασίζεται σε ορισμένες μονάδες. Τώρα το γιατί δεν αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές, οι μόνοι που γνωρίζουν είναι ο Νορβηγός τεχνικός και ο Νεόφυτος Λάρκου.

Το αν η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, όπου θα αποκτηθούν ορισμένοι παίκτες για να βοηθήσουν είναι μια λύση για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο, για την ώρα, μέχρι την 1η Ιανουαρίου απομένουν 67 ημέρες και άλλες εφτά αγωνιστικές... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο