Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκαθαρίζει με βολές τη θέση της για το πανό της Κερύνειας η Ομόνοια 29ης Μαϊου

  26/10/2021 12:34
Ξεκαθαρίζει με βολές τη θέση της για το πανό της Κερύνειας η Ομόνοια 29ης Μαϊου

Ξεκαθαρίζει με βολές τη θέση της για το πανό της Κερύνειας η Ομόνοια 29ης Μαϊου

  26/10/2021 12:34

Στο θέμα που έχει προκύψει με το πανό για την Κερύνεια και στις αναφορές του Δήμου Γεωργιάδη, πως μερίδα οπαδών της Ομόνοιας, δεν  συμφώνησαν να σηκώσουν το πανό, αναφέρθηκε ο Αδάμος Ευσταθίου.

Σε ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκτελεστικός Γραμματέας της Ομόνοια 29ης Μαϊου και πρώην γενικός συντονιστής της «Θύρας 9» αναφέρει πως με αφορμή αυτό το γεγονός, αρκετοί βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν σε όλο το κόσμο της Ομόνοιας.

Η ανάρτηση του:

Με ιδιαίτερη προσοχή είδα τις δηλώσεις του Δήμου Γεωργιάδη, διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕΕΚ και υίου του προέδρου του προσφυγικού σωματείου. Όπως ανάφερε στον αγώνα απέναντι στην Ομόνοια ποδόσφαιρο ΛΤΔ (OMONOIA FC) δεν έγινε αποδεκτό από οπαδούς της ομάδας να σηκωστεί κοινό πανό για την Κερύνεια.

Δεν μου πέφτει λόγος (μετά την ιδιωτικοποιηση του ‘18) για το γιατί επέλεξαν να μην το σηκώσουν, όμως με ενοχλεί ιδιαίτερα το ότι βρήκαν ευκαιρία πολλοί να επιτεθούν σε όλο το κόσμο της Ομόνοιας με διάφορους χαρακτηρισμούς. Σε όλους αυτούς δεν μπορώ παρά να απαντήσω με το πανό που την Τετάρτη 28/10/2015 σε αγώνα Κυπελλου απέναντι στη ΠΑΕΕΚ είχαμε επιλέξει να ανεβάσουμε. Χωρίς να μας ζητηθεί από τους παράγοντες του προσφυγικού σωματείου, χωρίς την οποιαδήποτε συννενόηση με κανένα, με απόφαση της Γραμματείας της Gate 9 (Official), στον αγώνα ανέβηκε το πανό «Κερύνεια Επιστροφή».

Δυστυχώς ελάχιστοι γνωρίζουν για το συγκεκριμένο πανό, που με απόφαση ανέβηκε, αλλά όλοι γνωρίζουν π.χ για μια καμένη Ελληνική σημαία ή μια σημαία του ψευδοκράτους από ένα ανεγκέφαλο.

Σήμερα 6 χρόνια μετά, η θέση της ΘΥΡΑ 9 αλλά και της People's Athletic Club "Omonoia 29M", δεν έχει αλλάξει ούτε ένα χιλιοστό. Καρτερούμεν και αγωνιζόμαστε για την επιστροφή στους τόπους μας, για την επανένωση του νησιού μας και του Λαού μας, μέσω δικοινοτικού, αντι-ιμπεριαλιστικού, αντικατοχικού και αντι-εθνικιστικού αγώνα. Σίγουρα σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε ότι τα σύνορα μας είναι τα οδοφράγματα αλλά ήταν και είναι τα γεωγραφικά όρια του νησιού όπως η Κερύνεια. Θέσεις και συνθήματα που δεν απευθύνονται μονο στο κατοχικό στρατό αλλά και σε όσους Ελληνοκύπριους μέλη της ελιτ ή όχι βολεύονται με την διχοτόμηση και το μονοπώλιο που έχουν στην εκμεταλλευση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κλείνοντας δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι τις ενδοξότερες στιγμές του το Σωματείο μας τις έζησε στο γήπεδο της ΠΑΕΕΚ, στο «Κερύνεια Επιστροφή». Στο γήπεδο που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε σαν έδρα και την Κυριακή η ώρα 14:30 θα αγωνιστούμε με την Αλκή Ορόκλινης.

Υ.Γ – Ένα από τα ωραιότερα τραγούδια για την Κερύνεια «Τ’ όνειρον» είναι σε στίχους και μουσική Ευαγόρα Καραγιώργη τον οποίο είχα την τύχη να έχω σαν δάσκαλο μουσικής στο Δημοτικό. Απολαύστε το https://www.youtube.com/watch?v=llO3B0oAq6c

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας