ΒΙΝΤΕΟ: Έριξε νοκ άουτ τον Εθνικό στην Αρένα ο Ρόμο-Προελαύνει στην κορυφή η ΑΕΚ

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η ΑΕΚ, απέναντι στον Εθνικό Άχνας, στην ΑΕΚ Αρένα, η οποία διατηρεί την ομάδα της Λάρνακας στην κορυφή της βαθμολογίας, με 20 βαθμούς.

Το χρυσό γκολ για την ΑΕΚ πέτυχε ο Χοσέ Ρόμο στο 63ο λεπτό του αγώνα.

Το προφίλ του αγώνα:

Φοβισμένα μπήκαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να προσπαθεί από τη μια να επιτεθεί ορθόδοξα και να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Εθνικού και από την άλλη η ομάδα της Άχνας θέλησε να κλείσει καλά τους χώρους στην άμυνά της και να χτυπήσει στην αντεπίθεση. 

Ως εκ τούτου, το πρώτο δεκαπεντάλεπτο δεν δημιουργήθηκε οποιαδήποτε φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και άρχισε να κυκλοφορεί με ωραίους συνδυασμούς τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Εθνικού, ωστόσο υστέρησε στην τελική πάσα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα της Λάρνακας χάθηκε στο 31', όταν ο Τρισκόφσκι έοιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Εθνικού, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Μπογκατίνοφ.

Μετά από εκείνο το σουτ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία για γκολ, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, η ΑΕΚ άρχισε να εντείνει την πίεσή της στην εστία του Εθνικού, ωστόσο η προσφυγική ομάδα ήταν αυτή που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, με δράστη τον Φλοριάν Τολμές. 

Ο Γάλλος επιθετικός δέχθηκε τη μπαλιά στην περιοχή και από θέση βολής έπιασε το σουτ, με την μπάλα να χτυπά στο σώμα του Τάντι και να καταλήγει κόρνερ.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Χοσέ Ρόμο, στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Λέδες εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, με τον Τιάγκοι να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Ρόμο με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Μπογκατίνοφ για το 1-0.

H ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΚ: Τούμπας, Γκαρσία (46′ Τάντι), Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Λέδες, Εσπινόσα (79′ Α. Γκονσάλες), Φαράζ (46′ Τιάγκο), Γκιούρσκο (46′ Ακοράν), Τρισκόφσκι, Ντάρμπισαϊρ (62′ Ρόμο).

Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Κυπριανού, Άδωνη, Ταράσοφς, Πηλέας, Κουντόμπιακ (37′ Κουμή), Ασούμπρε (70′ Ελουντού), Κ. Ηλία (70′ Μ. Ηλία), Φόλμπρεχτ, Αμπντουλάγιεφ (46′ Ιωάννου), Τολεμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος
Ανακοίνωσε προπονητή η Ένωση Νέων Παραλιμνίου
Ομόνοια 29ης Μαΐου για το γηπεδικό-«Φτηνή δικαιολογία από ΓΣΠ, πάμε Περιστερώνα»