ΒΙΝΤΕΟ: Κατασπάραξε τα λιοντάρια του Τορναρίτη και σκαρφάλωσε δεύτερος ο Απόλλων

Διπλό που τον κρατά σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και την πρωτοπόρο ΑΕΚ, πέτυχε ο Απόλλωνας, ο οποίος επικράτησε του Ολυμπιακού με 0-2, στο ΓΣΠ. 

Σκόρερ για τον Απόλλωνα οι Μπακαλί Νταμπό και Γιάνγκα στο 53ο και 84ο λεπτό της αναμέτρησης αντίστοιχα. Με τη νίκη του, ο Απόλλωνας ανέβηκε στους 18 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 11.

Το προφίλ του αγώνα:

Δυνατά μπήκε στο γήπεδο ο Απόλλωνας, ο οποίος έβαλε πίεση στον Ολυμπιακό και έψαξε το γρήγορο γκολ, ώστε να πάρει το προβάδισμα και να μετατοπίσει την πίεση στην πλευρά των μαυροπρασίνων. 

Μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Πίττας βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Μολ.

Στο 24ο λεπτό ο Απόλλωνας έφτιαξε μια σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Ζράντι. Ο Μαυρίας έκανε τη μπαλιά από δεξιά, ο Νταμπό έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στον Ζράντι, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Μολ να αποκρούσει εντυπωσιακά.

Έξι λεπτά αργότερα, οι γαλάζιοι έχασαν άλλη μια σπουδαία ευκαιρία με τον Νταμπό, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Ζράντι, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.

Μετά το πρώτο 30λεπτο, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και απείλησε τον Απόλλωνα, όμως στη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο 40', δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Μάντζης είδε κενό στην άμυνα των γαλάζιων της Λεμεσού, και έδωσε πάσα στον κενό χώρο για τον Γουίλσον, ο οποίος έφυγε πίσω από την πλάτη της άμυνας και βρέθηκε απέναντι στον Γιοβάνοβιτς. 

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού πλάσαρε τον Γιοβάνοβιτς, όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα είπε όχι και αποσόβησε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας μπήκε και πάλι δυνατά στο γήπεδο και έψαξε ένα γρήγορο γκολ, κάτι που πέτυχε στο 53', με τον Νταμπό.

Ο Χάρης Μαυρίας έκανε τη μπαλιά από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και έφθασε στον Νταμπό, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μολ για το 0-1.

Στη συνέχεια ο Απόλλωνας άσκησε επιπρόσθετη πίεση στον Ολυμπιακό και στο 63' έχασε ευκαιρία με τον Πίττα να διπλασιάσει τα γκολ του με τον Πίττα, ο οποίος σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μολ. 

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει, όμως ο Απόλλωνας ήταν αυτός που βρήκε ξανά το δρόμο προς στα αντίπαλα δίκτυα, στο 84', με τον Γιάνγκα.

Ο επιθετικός των γαλάζιων έφυγε πίσω από την πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μολ για το 0-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ