Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Η πρόβλεψη του Βακουφτσή για το αιώνιο και οι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά

  29/11/2021 12:37
Η πρόβλεψη του Βακουφτσή για το αιώνιο και οι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά

Η πρόβλεψη του Βακουφτσή για το αιώνιο και οι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά

  29/11/2021 12:37

Μικρό προβάδισμα στην Ομόνοια ενόψει του αποψινού ντέρμπι αιωνίων, έδωσε ο παλαίμαχος άσος που αγνίστηκε και στις δύο ομάδες, Γιώργος Βακουφτσής, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM.

«Δεν θα πω κάτι διαφορετικό από αυτό που λένε όλοι. Είναι σίγουρα ιδιαίτερο παιχνίδι που προκαλεί το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων. Πάντα οι ποδοσφαιριστές έχουν στο μυαλό τους το πότε θα γίνουν αυτά τα παιχνίδια και όταν πλησιάσουν οι μέρες η αδρεναλίνη ανεβαίνει και όλοι περιμένουν για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Σίγουρα ο στόχος είναι ο ομαδικός αλλά στο βάθος του μυαλού πάντα υπάρχουν αυτές οι στιγμές στα ντέρμπι. Πιστεύω ότι τα μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους ποδοσφαιριστές, πρέπει να είσαι δυνατός πνευματικά για να μπορείς να ανταποκριθείς. Πάνω από όλα είναι πνευματικό το θέμα σε αυτά τα παιχνίδια, πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος».

Για το βαθμολογικό κίνητρο που έχουν οι δύο ομάδες, πρόσθεσε ότι «έχω δει τις δύο ομάδες φέτος. Όντως δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά, όμως το θετικό είναι πως όλες οι ομάδες έχασαν βαθμούς, ενώ είμαστε στις αρχές του πρωταθλήματος. Δεν νομίζω ότι τελειώνουν όλα σήμερα. Νομίζω είναι μια μεγάλη ευκαιρία, με νίκη να κάνεις ένα τεράστιο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Η Ομόνοια δυσκολεύτε και λόγω της Ευρώπης, ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε καλό ξεκίνημα και μια νίκη σήμερα θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν νομίζω ότι με ήττα χάνονται όλα αλλά θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος».

Για το ποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ο παλαίμαχος άσος είπε ότι «θα ήθελα να δω τους Κύπριους παίκτες να πάνε καλά. Στην Ομόνοιά είναι κάποιοι που έχουν πολύ καλά δείγματα όπως οι Τζιωνής, Λοίζου και Κακουλλής. Φαίνεται να έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη καριέρα, θέλω να είναι καθοριστικοί γιατί είναι δικοί μας. Στον ΑΠΟΕΛ από ότι ξέρω αγωνίζονται πολλοί ξένοι. Θα ήθελα όλα τα παιδιά να είναι καθοριστικά σε αυτά τα παιχνίδια και νομίζω έχουν δείξει πως μπορούν να τα καταφέρουν, απλά χρειάζεται εμπιστοσύνη».

Για την εκτίμηση του ανέφερε ότι «σε αυτά τα παιχνίδια πάντα λέω πως αυτός που έρχεται από δύσκολη θέση έχει πάντα το προβάδισμα γιατί είναι πιο συγκεντρωμένος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι και οι δύο ομάδες έρχονται από δύσκολη θέση. Είναι όλα τα αποτελέσματα μέσα. Αν ήθελα να κάνω μια προσεκτική εκτίμηση, κάτι μου λέει για Ομόνοια. Είναι στενάχωρο ότι δεν παρακολουθεί τόσος κόσμος σήμερα όπως τότε που αγωνιζόμουν εγώ. Μια ώρα πριν πάμε στο γήπεδο, αυτό ήταν εντελώς γεμάτο. Βιώνουμε βέβαια μια δύσκολη περίοδο τώρα και με την πανδημία. Ελπίζω ντα πράγματα να μπουν στη σωστή κατεύθυνση».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας