Ο Απόλλωνας έδειξε πυγμή για τον τίτλο και η Ανόρθωση ξανά τις αδυναμίες της

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Ανόρθωση και Απόλλωνα, μπορεί να μην διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αφού οι μεγάλες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν λίγες, ωστόσο κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να χαρίσουν τη νίκη σε μια από τις δύο ομάδες.

Παρόλα αυτά, το ισόπαλο 1-1, χαρακτηρίστηκε απ’ όλους δίκαιο αποτέλεσμα, το οποίο άφησε γλυκιά γεύση στον Απόλλωνα, που επέστρεψε στην κορυφή και πικρή στην Ανόρθωση, που δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τους πρωτοπόρους.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού κατάφεραν να φύγουν από μια πολύ δύσκολη έδρα με βαθμολογικό όφελος και αυτό θα τους βοηθήσει ενόψει της συνέχειας.

Ο Τσόρνιγκερ έδειξε με την εμφάνιση που είχε η ομάδα του, ότι μπορεί πέραν από επιθετικό ποδόσφαιρο, μπορεί να αγωνιστεί εξαιρετικά και με αντεπιθέσεις, όπως επιδίωξε απέναντι στην Ανόρθωση.

Ο Γερμανός διαπίστωσε ότι υπάρχουν κενά στην αμυντική λειτουργία της Ανόρθωσης και έτσι έδωσε την μπάλα στην ομάδα της Αμμοχώστου, με αποτέλεσμα μόλις ανακτά την κατοχή, να φεύγει σε ταχύτατες αντεπιθέσεις. Ως εκ τούτου, οι γαλάζιοι δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των κυανόλευκων και σε μια απ’ αυτές τις αντεπιθέσεις, ο Απόλλωνας κατάφερε να σκοράρει και να μπει σε θέση οδηγού στο παιχνίδι.

Το μοναδικό ψεγάδι της παρουσίας του Απόλλωνα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, ήταν τα αμυντικά κενά που παρουσίασε, σε τρεις φάσεις, μια εκ των οποίων έγινε γκολ για την Ανόρθωση. Στις άλλες δύο, οι γηπεδούχοι σημάδεψαν το δοκάρι και την τρίτη την σταμάτησε ο Χαμάς, πριν καταλήξει στα δίκτυα.

Σημασία πάντως για τον Απόλλωνα έχει ότι στο τέλος έφυγε από το γήπεδο με βαθμολογικό όφελος, δείχνοντας πυγμή για τον τίτλο.

Αντίστροφο είναι το κλίμα στο στρατόπεδο της Ανόρθωσης, η οποία δεν κατάφερε να κερδίσει και παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, έχοντας μαζέψει μόλις 13 βαθμούς σε έντεκα αγώνες.

Σίγουρα η Ανόρθωση θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι εάν ήταν πιο εύστοχη στις δύο φάσεις που έχασε, όμως έδειξε για άλλη μια φορά την δυσκολία που αντιμετωπίζει στα παιχνίδια της, κυρίως όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Παρόλα αυτά, οι κυανόλευκοι προσπάθησαν, πάλεψαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν, όμως εκεί που έπρεπε να κάνουν το βήμα παραπάνω και να πάρουν το τρίποντο είτε από ατυχία, είτε από αστοχία, δεν τα κατάφεραν και έχασαν κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Πλέον τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για την Ανόρθωση, η οποία υπολείπεται δώδεκα βαθμών από την πρώτη θέση κι αν δεν χτίσει σερί νικών, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσει τους στόχους της.

Δειτε Επισης

Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ