Έφτασε η στιγμή για τα Β΄ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ!

Η στιγμή των Β΄ Δημοσιογραφικών Βραβείων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) έφτασε! Ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2020 και συνεχίστηκε τη φετινή χρονιά με περισσότερες συμμετοχές και ακόμη μεγαλύτερη απήχηση στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας στην Κύπρο. Την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021, στις 19:30, στο Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη Μακεδονίτισσα, θα παραδοθούν τα έπαθλα στους νικητές, ενώ θα τιμηθούν και δημοσιογράφοι για το αξιόλογο τους έργο τη χρονιά που πέρασε.

Υπενθυμίζουμε ότι οι νικητές των εννιά κατηγοριών, όπως αναδείχθηκαν από την κριτική επιτροπή, είναι οι πιο κάτω:

«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»: Βικτώρια Λεάνδρου

«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΠΟΡ»: Ανδρέας Ιακώβου

«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ»: Ξενοφών Καράκαλος

«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ»: Ξενοφών Καράκαλος

«ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ»: Πανίκος Κωνσταντίνου

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ»: Μυρτώ Ζουμίδου (δημοσιογράφος), Γιώργος Χριστοφόρου (φωτογράφος)

«ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ»: Πέτρος Πετρή

«ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΒΙΝΤΕΟ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ»: Ανδρέας Δημητρίου (Αρχισυνταξία), Γιώργος Σαζεΐδης, Σάββας Σταύρου (Δημοσιογράφοι), Κυριάκος Σεραφείμ, Ευάγγελος Βαρνάβα, Κωστάκης Σαββίδης (Παραγωγή, Μοντάζ, Κινηματογράφηση)

«WEB TV / ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ»: Χάρης Μιλτιάδους

Τα στοιχεία της τελετής

Η τελετή απονομών των Β΄ Δημοσιογραφικών Βραβείων θα μεταδίδεται ζωντανά μέσα από live streaming, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΕΑΚ σε Facebook και Youtube. Η όλη εκδήλωση αναμένεται να διαρκέσει γύρω στη μία ώρα.

Τα link για τα social media της ΕΑΚ:

https://www.facebook.com/CyprusSportsWriters/

https://www.youtube.com/channel/UCDEd5ICLXdMj5soISH6nt-g

Τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου θα εκπροσωπήσει στην τελετή ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ενώ παρόντες θα είναι ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κωστάκης Κουκκουλής και μέλη του Δ.Σ. Παρών θα είναι ο Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επί θεμάτων Αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης. Μεταξύ άλλων, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής. Τη δημοσιογραφική οικογένεια, θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου κ. Γιώργος Φράγκος, η γενική γραμματέας του ΠΣΑΤ κα. Ασπασία Βελονάκη, ο αναπλ. ταμίας ΠΣΑΤ κ. Αντώνης Παπουτσάκης και ο κ. Μπουρχάν Γκουρκάν εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων αθλητικογράφων.

Οι υποστηρικτές και η κριτική επιτροπή

Για τη διεκπεραίωση των Β΄ Δημοσιογραφικών Βραβείων, καθοριστική είναι η συμβολή των υποστηρικτών της ΕΑΚ. Του διαχρονικού υποστηρικτή ΟΠΑΠ Κύπρου. Των Cytavision, Unicars, Τράπεζα Κύπρου. Των CNP CYPRIALIFE, Hercules και Psaltis Auto Parts. Και των συνεργατών της ΕΑΚ, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Στην κριτική επιτροπή των Β´ Δημοσιογραφικών Βραβείων για την αξιολόγηση των θεμάτων και την ανάδειξη των νικητών συμμετείχαν οι Ζαχαρίας Κυριάκου, Νίκος Καρτακούλλης, Χριστίνα Λοΐζου, Πάνος Ραζής, Άντρη Σιάλου, Λουκής Τερεζόπουλος, Κάλλη Χατζηιωσήφ, Πέτρος Χατζηχριστοδούλου, Μιχάλης Γαβριηλίδης, Σταύρος Μιχαηλίδης, Άγγελος Χατζησοφοκλέους, Ανδρέας Παυλίδης και Στέλιος Στέλιου.

Τιμητικές βραβεύσεις

Όπως έχει, επίσης, καθιερωθεί, στη διάρκεια των Δημοσιογραφικών Βραβείων θα βραβεύονται άτομα για το αξιόλογο δημοσιογραφικό έργο που έχουν επιτελέσει. Φέτος, το Δ.Σ. της ΕΑΚ αποφάσισε να τιμήσει δεκαέξι συναδέλφους. Αυτοί είναι οι Στέλιος Παπαμωυσέως, Κώστας Παπαδόπουλος, Πέτρος Χατζηχριστοδούλου, Σάββας Νεοκλέους, Εύη Χριστοδούλου, Ερνέστο Γεωργίου, Άθως Παπαμιχαήλ, Γιώργος Στεφανίδης, Νίκος Σοφιόπουλος, Αργύρης Αργυρού, Γιώργος Σωκράτους, Άντρη Κασάπη, Πάνος Λάρκος, Χάρης Μιλτιάδους, Χρύσανθος Χρυσάνθου και Πέτρος Σουτζής.

Δειτε Επισης

Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»