Πετά κι αφήνει πίσω τα… βάσανά της και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στην Ευρώπη

Έτοιμη να γράψει ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή της πορεία είναι η Ανόρθωση, η οποία ταξιδεύει στο Βελιγράδι, ενόψει του αγώνα με την Παρτιζάν για την 6η αγωνιστική του των ομίλων του Conference League. Η ομάδα της Αμμοχώστου, με νίκη, πιθανόν να εξασφαλίσει και πρόκριση στα μπαράζ για τη διεκδίκηση μιας θέσης στους 16 της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Υπενθυμίζεται ότι φωτιά στον δεύτερο όμιλο του Conference League, έβαλε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που κράτησε ζωντανή την Ανόρθωση οδηγώντας την σε νίκη με 1-0 επί της Γάνδης, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση ως πρώτη του ομίλου. Ο Λάζαρος είχε πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ από το κέντρο του ΓΣΠ, καθώς είδε τον τερματοφύλακα της Γάνδης εκτός θέσης και με εξαιρετικό βολέ πέτυχε με απίθανο τρόπο το 1-0 για την ομάδα της Αμμοχώστου, που θα τα παίξει όλα για όλα πλέον με την Παρτιζάν. 

Αξιοσημείωτο για την πρόκριση της ομάδας της Αμμοχώστου, είναι ότι σε συνδυασμό με τη νίκη της, θα πρέπει να μην κερδίσει η Φλόρα η οποία έχει επίσης πέντε βαθμούς, την αδιάφορη Γάνδη που φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου με δέκα βαθμούς. 

Μετά και το στραπάτσο από την ΠΑΕΕΚ με 3-2, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, καλείται να ανασυνταχθεί, αφού ναι μεν όλα στο πρωτάθλημα πάνε στραβά και ανάποδα, ωστόσο στην τελευταία της ευρωπαϊκή παράσταση, η Ανόρθωση καλείται να είναι πιστή στο ραντεβού της και πέραν από το βαθμολογικό κίνητρο, υπάρχει και το οικονομικό, καθώς η νίκη αποφέρει μισό εκατομμύριο ευρώ. 

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Παρτιζάν στον τελευταίο της αγώνα πρωταθλήματος επικράτησε με 2-0 της Novi Paza, με τους Μιλοβάνοβιτς και Γιόβιτς να πετυχαίνουν τα γκολ για την ομάδα του Βελιγραδίου, η οποία φιγουράρει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 50 βαθμούς. 

Στον ευρωπαϊκό τελικό της Ανόρθωσης με την Παρτιζάν, ορίστηκαν Γεωργιανοί διαιτητές, με τον Giorgi Kruashvili, να έχει ως βοηθούς του τους Levan Varamishvili και Zaza Pipia, ενώ τέταρτος θα είναι ο Davit Kharitonashvili.

Η βαθμολογία του Β' ομίλου:

1. Γάνδη 10

2. Παρτιζάν 7

3. Φλόρα 5

4. Ανόρθωση 5

Η τελευταία (6η) αγωνιστική:

Πέμπτη 9/12

  • Γάνδη-Φλόρα (19:45)
  • Παρτιζάν-Ανόρθωση (19:45)

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια