«Τρία-τέσσερα άτομα κάθισαν σε γραφείο και διαπραγματεύονταν διάφορα πράγματα»

Για την προσπάθεια για αλλαγή της ημερομηνίας που ορίστηκε για συνέχιση του ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, μίλησε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM ανέφερε πως «κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Σε λίγη ώρα θα παραθέσουμε τα στοιχεία και τον λόγο που κάνουμε αυτή την προσπάθεια. Μας ενόχλησε και μας ενοχλεί ότι τον τελευταίο καιρό λαμβάνονται μονομερείς αποφάσεις που αφορούν άμεσα τους ποδοσφαιριστές, χωρίς διαβούλευση, που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα. Είναι απόδειξη της κακής διακυβέρνησης και λειτουργίας στον χώρο του αθλητισμού, που γίνεται από μέρους της ΚΟΠ τον τελευταίο καιρό».

Για τους λόγους της απόφασης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ πρόσθεσε ότι «δεν γνωρίζω με ποιους έγινε η διαβούλευση και ποιοι πήραν την απόφαση. Το ελάχιστο που είχαν να κάνουν ήταν να ενημερώσουν τον Σύνδεσμο. Στις 26 υπήρχε προγραμματισμένη διακοπή, που υπάρχει για σημαντικούς λόγους. Τρία-τέσσερα άτομα κάθισαν σε ένα γραφείο και διαπραγματεύονταν διάφορα πράγματα για δικούς τους λόγους. Μας λυπεί αφάνταστα».

Για το ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν ενημερωθεί είπε πως «υπήρχε μηδενικός σεβασμός προς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν φέτος στην Ευρώπη. Όφειλαν να ακούσουν τις εισηγήσεις τους, είναι οι πρώτοι που επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα. Η λύση ήταν πολύ απλή, αλλά κάποιοι ήθελαν να μπουν σε παζάρια και διαπραγματεύσεις για δικούς τους λόγους».

Για το κατά πόσον υπήρξε ενημέρωση από την ΚΟΠ, ο Σπύρος Νεοφυτίδης δήλωσε ότι «η ΚΟΠ επίσημα εδώ και καιρό προτιμά να ακολουθεί μια στρατηγική με το να αγνοεί τις επιστολές του Συνδέσμου για σοβαρά θέματα, όπως είναι και αυτό που θα προκύψει με την Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών. Θα μα πάρει πολλά χρόνια πίσω και θα γίνουμε ρεζίλι διεθνώς. Γνωρίζουμε ότι η ΚΟΠ αποτάθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο για να ορίσει τα δύο μέλη που ορίζει ο ΠΑΣΠ. Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι θα λειτουργεί ανεξάρτητα και όχι με παρεμβάσεις όπως γίνεται με την Επιτροπή Διαιτησίας. Γίναμε ρεζίλι από την Ομοσπονδία της Ολλανδίας που μας χαρακτήρισε κακό παράδειγμα. Είπε ότι ένα κακό παράδειγμα διακυβέρνησης είναι η Επιτροπή Διαιτησίας στην Κύπρο, φαίνεται ότι υπάρχουν παρεμβάσεις».

Δειτε Επισης

Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»