Πυρά Νεοφυτίδη σε ΚΟΠ για αιώνιο-«Το αυτονόητο είναι να το ορίσει 29 Δεκεμβρίου»

Έκκληση στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) όπως αλλάξει την απόφασή της για διεξαγωγή του διακοπέντος ντέρμπι των αιωνίων μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας στις 26 Δεκεμβρίου, απηύθυνε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) Σπύρος Νεοφυτίδης, κάνοντας λόγο για «παζαρέματα» της Ομοσπονδίας με τις ομάδες, ενώ υπήρχε προκαθορισμένη ημερομηνία για τον αναβληθέντα αγώνα.

Το κυπριακό «Ελ κλάσικο», στις 29 Νοεμβρίου για την 11η αγωνιστική, είχε διακοπεί λόγω μειωμένης ορατότητας συνεπεία ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή του ΓΣΠ.

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Νεοφυτίδης είπε πως ο Σύνδεσμος με γνώμονα την ξεκούραση και την υγεία των ποδοσφαιριστών έστειλε επιστολή στην ΚΟΠ, ζητώντας την αλλαγή της ημερομηνίας για τις 29 Δεκεμβρίου ή στις 30 ή και στις 31 Δεκεμβρίου νωρίς το απόγευμα.

Όπως είπε, ο καθορισμός του αγώνα στις 26 Δεκεμβρίου θα αναγκάσει τους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα τους διεθνείς να αγωνιστούν για περισσότερο από μία σεζόν χωρίς καμία διακοπή, με αποτέλεσμα να διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο τραυματισμών, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνιέται η «τεράστια επιβάρυνση της ψυχικής τους υγείας, αφού αναγκάζονται να ακυρώσουν κάθε σχέδιο που είχαν για ξεκούραση και χρόνο για να περάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα τις διακοπές των εορτές».

Ο καθορισμός της συγκεκριμένης ημερομηνίας, πρόσθεσε, τους αναγκάζει να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά ακόμη χειρότερα την ημέρα των Χριστουγέννων να βρίσκονται με την αποστολή της ομάδας τους απομονωμένοι στα ξενοδοχεία.

Είπε ακόμη πως οι διεθνείς ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων αγωνίζονται από το Μάιο χωρίς διακοπή, κάποιοι έχουν δώσει δέκα επιπλέον αγώνες με την Εθνική Ομάδα από τον Μάιο, ενώ αυτοί που αγωνίζονταν στην Ευρώπη έδωσαν άλλους επιπλέον δέκα αγώνες πέραν των αγώνων του πρωταθλήματος. «Αυτό μαζί με τους αγώνες του πρωταθλήματος θα ανεβάσει τον αριθμό για κάποιους ποδοσφαιριστές κοντά στους 55 με 60 αγώνες χωρίς καμία διακοπή. «Μιλάμε για επίπεδο Μέσι και Ρονάλντο η επιβάρυνση, είναι πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα», συμπλήρωσε.

Λέγοντας πως η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ προτρέπουν τις ομοσπονδίες να προνοούν στον προγραμματισμό τη χειμερινή διακοπή των πρωταθλημάτων, ο κ. Νεοφυτίδης είπε σε αυτά τα δεδομένα η ΚΟΠ είχε αποστείλει στις 15 Ιουνίου τον αγωνιστικό προγραμματισμό για το 2021 και 2022, όπου μέσα περιλαμβάνει ξεκάθαρα τη 15ημερη διακοπή, αλλά επιπλέον δύο ημερομηνίες που προποήθηκαν σε περίπτωση αναβολής αγώνων, ήτοι την 22α Δεκεμβρίου και την 29η Δεκεμβρίου.

Όπως είπε, επειδή στις 22 Δεκεμβρίου έχει οριστεί ο αναβληθέντας αγώνας της Ομόνοιας με την ΑΕΛ, βάσει του σχεδιασμού για τον οποίο ενημέρωσε η Ομοσπονδία τόσον τον ΠΑΣΠ και τα σωματεία, «το αυτονόητο και το ελάχιστο που έπρεπε να κάνει η Ομοσπονδία ήταν βάσει της συμφωνίας και του προγραμματισμού να οριστεί ο αγώνας στις 29 Δεκεμβρίου και όχι και στις 26 Δεκεμβρίου».

Πρόσθεσε δε πως οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν στις 29 ακόμη και στις 30 και στις 31 Δεκεμβρίου νωρίς το απόγευμα για να κερδίσουν τουλάχιστον κάποιες μέρες ξεκούρασης.

«Υπήρχε η λύση αλλά η Ομοσπονδία για κάποιους δικούς της λόγους προτίμησε να μπει σε παζαρέματα με τις ομάδες και αυτό είναι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα, για ποιο λόγο και τι κρύβεται πίσω από αυτό το παζάρεμα με όλες αυτές τις ομάδες, αφού η λύση ήταν πολύ ξεκάθαρη» είπε.

Σε ερώτηση τι θα κάνει ο ΠΑΣΠ αν η ΚΟΠ επιμένει στη διεξαγωγή του αγώνα στις 26 Δεκεμβρίου, ο κ. Νεοφυτίδης είπε ότι ο ίδιος πρότεινε στους ποδοσφαιριστές να μην κατέβουν να αγωνιστούν, προσθέτοντας πως απ’ εκεί και πέρα εξαρτάται από τους ίδιους ποδοσφαιριστές.

«Επειδή είμαστε στην Κύπρο και γνωρίζουμε το τι πιέσεις έχουν γίνει, ιδιαίτερα από χθες το βράδυ σε αυτό το θέμα, θα αναμένουμε να δούμε την ανταπόκριση της ομοσπονδίας και των ομάδων», είπε.

Λέγοντας ότι ο στόχος του ΠΑΣΠ δεν είναι να δημιουργήσει προβλήματα αλλά να επιλύει προβλήματα,  κ. Νεοφυτίδης πρόσθεσε πως «δυστυχώς πάνω σε αυτό το θέμα, φαίνεται ότι ξεκάθαρα δημιουργήθηκε μόνο από την Ομοσπονδία».

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφυτίδη, «ο τρόπος που ενεργεί η ΚΟΠ το τελευταίο διάστημα με μονομερείς αποφάσεις όπως αυτή, χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση, πάνω σε θέματα που αφορούν άμεσα τα μέλη του ΠΑΣΠ και τους πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου μας λυπεί αφάνταστα και φαίνεται ότι θα φέρουν στο μέλλον δυναμικές αντιδράσεις».

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι οι πληροφορίες λένε ότι η ΚΟΠ δεν θα αλλάξει την απόφασή της ο κ. Νεοφυτίδης είπε «θα δούμε το πώς θα κινηθούμε και θα δούμε το πώς θα προχωρήσουμε. «Το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω είναι ότι θα είναι πολύ καυτός ο χειμώνας και το επόμενο εξάμηνο που θα έρθει και να είναι σίγουροι είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο τρόπο θα υπάρχει αντίδραση, το ποια θα είναι η αντίδραση θα το διαβουλευτούμε με τα μέλη μας.

Δειτε Επισης

Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Futsal
Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής