Πόσα λεφτά έβαλαν στα ταμεία τους Ομόνοια και Ανόρθωση-Τι διεκδικούν στο φινάλε

Αυλαία στους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης του Conference League ρίχνουν Ανόρθωση και Ομόνοια απόψε, με την πρώτη να τίθεται αντιμέτωπη με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, ενώ η δεύτερη υποδέχεται την Καϊράτ στο ΓΣΠ για την 6η αγωνιστικών των ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Μέχρι στιγμής, η ομάδα της Αμμοχώστου μετρά δυο ισοπαλίες και μια νίκη στον δεύτερο όμιλο, με τη νίκη επί της Γάνδης, να είναι και ιστορική, καθώς η Ανόρθωση έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που παίρνει τρίποντο στη νεοσύστατη διοργάνωση. Υπενθυμίζεται, ότι χρυσός σκόρερ της Κυρίας, ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος με το απίστευτο τέρμα που σημείωσε χάρισε επίσης, 500 χιλιάδες ευρώ στην ομάδα του. 

Ένα ποσό, το οποίο προσφέρει η UEFA σε περίπτωση νίκης στις ομάδες και σε συνδυασμό με τις 332 χιλιάδες ευρώ που καρπώθηκε με τις δύο ισοπαλίες με τη Φλόρα, η Ανόρθωση έβαλε στο ταμείο της συνολικά 832 χιλιάδες ευρώ. Επίσης, η ομάδα της Αμμοχώστου, σε περίπτωση νίκης, έχει μεγάλες πιθανότητες να εξασφαλίσει και πρόκριση στα μπαράζ για τη διεκδίκηση μιας θέσης στους 16 της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Αξιοσημείωτο για την πρόκριση της ομάδας της Αμμοχώστου, είναι ότι σε συνδυασμό με τη νίκη της, θα πρέπει να μην κερδίσει η Φλόρα η οποία έχει επίσης πέντε βαθμούς, την αδιάφορη Γάνδη που φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου με δέκα βαθμούς. 

Από την άλλη, η Ομόνοια, μετά από τρεις ισοπαλίες που απέσπασε με Καραμπάχ, Βασιλεία και Καϊράτ έβαλε στα ταμεία της 498 χιλιάδες ευρώ. Έτσι, με μια ευρωπαϊκή νίκη στο στάδιο της πρωτεύουσας απέναντι στην Καϊράτ θα καρπωθεί ακόμη μισό εκατομμύριο, και έτσι θα ολοκληρώσει με τον ιδανικότερο τρόπο την ευρωπαϊκή της παρουσία με αρκετά οικονομικά οφέλη. 

Αναλυτικά τα χρήματα στο Κόνφερενς Λιγκ:

 

CONFERENCE LEAGUE

Μπόνους συμμετοχής

€2.940.000

Νίκη στον όμιλο

€500.000

Ισοπαλία στον όμιλο

€166.000

Μετοχή δεκαετίας

€44.500

Πρώτος ομίλου

€650.000

Δεύτερος ομίλου

€325.000

 

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής