Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ρίξε μια ζαριά καλή... Κληρώνει το Nations League για την Κύπρο

  16/12/2021 09:24
Ρίξε μια ζαριά καλή... Κληρώνει το Nations League για την Κύπρο

Ρίξε μια ζαριά καλή... Κληρώνει το Nations League για την Κύπρο

  16/12/2021 09:24

Πραγματοποιείται απόψε η κλήρωση της φάσης των ομίλων του 3ου Nations League. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας στις 19:00, χωρίς τη φυσική παρουσία εκπροσώπων των Ομοσπονδιών λόγω της Πανδημίας Covid-19. 

Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν και οι 55 χώρες μέλη της UEFA. Οι αγώνες των ομίλων του Nations League θα γίνουν τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2022. Οι πρώτες τέσσερις αγωνιστικές είναι προγραμματισμένες από τις 2 μέχρι τις 14 Ιουνίου 2022 και οι άλλες δύο αγωνιστικές από τις 22 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. 

Από την κλήρωση θα σχηματιστούν τέσσερις κατηγορίες, οι τρεις πρώτες των 16 ομάδων και η μια κατηγορία, η τέταρτη, με επτά ομάδες. 

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, η Κύπρος θα αγωνιστεί τον ερχόμενο Μάρτιο σε αγώνες νοκ άουτ με την Εσθονία για να ξεκαθαρίσει ποια ομάδα από τις δύο θα αγωνιστεί στην τρίτη κατηγορία και ποια στην τέταρτη κατηγορία. Οι αγώνες θα γίνουν στις 24 και 29 Μαρτίου. Αγώνες νοκ άουτ θα δώσουν επίσης το Καζακστάν και η Μολδαβία. 

Αναλυτικά οι κατηγορίες του Nations League:

1η κατηγορία: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Ελβετία, Κροατία, Ουαλία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία.

2η κατηγορία: Ουκρανία, Σουηδία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ισλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σκωτία, Ρωσία, Ισραήλ, Ρουμανία, Σερβία, Ιρλανδία, Σλοβενία,Μαυροβούνο, Αρμενία, Αλβανία.

3η κατηγορία: Τουρκία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Β. Ιρλανδία, Ελλάδα, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Βόρεια Μακεδονία, Λιθουανία, Γεωργία. Αζερμπαϊτζάν, Κοσοβο, Καζακστάν ή Μολδαβία, Κύπρος ή Εσθονία, Γιβραλτάρ, Νησιά Φαρόε.

4η κατηγορία: Καζακστάν ή Μολδαβία, Κύπρος ή Εσθονία, Λίχτενστάιν, Μάλτα, Λετονία, Σαν Μαρίνο, Ανδόρα.

Οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων της Α` Κατηγορίας θα αγωνιστούν στα τελικά της διοργάνωσης τον Ιούνιο του 2023. 

Οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων της Β` και της Γ` και οι δύο πρώτες ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων της  Δ`  Κατηγορίας θα ανέβουν στην πιο πάνω κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση. 

Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες που θα τερματίσουν στις τελευταίες θέσεις των ομίλων στην Α` και Β` Κατηγορία θα υποβιβαστούν στην πιο κάτω Κατηγορία ενώ οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της Γ` Κατηγορίας θα αγωνιστούν σε αγώνες νοκ άουτ για να υποβιβαστούν οι δύο.

Η UEFA ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καθοριστεί ακόμη πόσες ομάδες από το Nations League 2022-2023 θα εξασφαλίσουν συμμετοχή στην τελική φάση του EURO 2024, κάτι που θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας