Στην... δίνη της Όμικρον το πρωτάθλημα-Οι αγώνες που κινδυνεύουν να αναβληθούν

Σε ρυθμούς... Όμικρον, χορεύει το κυπριακό ποδόσφαιρο, στο οποίο έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες πάνω από είκοσι κρούσματα κορωνοϊού, θέτοντας σε συναγερμό την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και τις ομάδες, οι πλείστες από τις οποίες χτυπήθηκαν από την πανδημία.

Ήδη, η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, είναι μετέωρη, αφού τα κρούσματα αυξάνονται μέρα παρά μέρα, με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο αναβολής αγώνων. Παρόλα αυτά, το πότε ένας αγώνας αναβάλλεται, καθορίζεται από το πρωτόκολλο της ΚΟΠ, η οποία έχει ορίσει τα τέσσερα κρούσματα, ως το ανώτατο όριο για κάθε ομάδα. 

Τη δεδομένη στιγμή, η μόνη ομάδα που έχει πέραν των τεσσάρων κρουσμάτων, είναι η Δόξα, η οποία ανακοίνωσε πέντε κρούσματα, ενώ στο όριο με τέσσερα βρίσκονται ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΕΕΚ. 

Ως εκ τούτου, ο αγώνας της Δόξας με τον Εθνικό, που είναι ορισμένος για την ερχόμενη Δευτέρα, πιθανότατα θα αναβληθεί. Την ίδια ώρα, μετέωρα είναι και τα παιχνίδια Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Ανόρθωση-Άρης, που είναι ορισμένα για την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για το παιχνίδι ΠΑΕΕΚ-ΑΠΟΕΛ, που θα διεξαχθεί στις 5 Ιανουαρίου. 

Σημειώνεται ότι κοντά στον απαγορευτικό αριθμό κρουσμάτων βρίσκονται και οι Απόλλωνας και Ολυμπιακός, που έχουν από τρία. Για την ομάδα του Τακτακαλά έτσι κι αλλιώς o αγώνας απέναντι στην ΑΕΚ είναι πιθανό να μην διεξαχθεί, ενώ όσον αφορά τον Απόλλωνα, που θα παίξει με αντίπαλο την ΑΕΛ, στο ντέρμπι της πόλης, υπάρχει κίνδυνος αναβολής. 

Σημειώνεται ότι από ένα κρούσμα ανακοίνωσαν Ανόρθωση και ΑΕΛ. Ως εκ τούτου, οι μόνες «καθαρές» ομάδες τη δεδομένη στιγμή είναι η Ομόνοια, ο ΑΠΟΕΛ, η Πάφος και ο Εθνικός Άχνας.

Αλλάζουν τα μέτρα στα γήπεδα

Την ίδια ώρα, μετά το μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που παρατηρείται στην κοινότητα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη να λάβει σειρά μέτρων, κάποια από τα οποία επηρεάζουν άμεσα το κυπριακό ποδόσφαιρο. 

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε όπως, από τις 30 Δεκεμβρίου 2021, όπως η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα καθοριστεί στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων, με υποχρεωτική τη χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου.

Σημειώνεται πώς σε περίπτωση που διαπιστωθεί μετά από έλεγχο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, οι αρμόδιες αρχές θα μπορούν να ανακαλέσουν την άδεια λειτουργίας του σταδίου.

 

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη