Η χρονιά των... χρωστούμενων αγώνων, τα μεγάλα κενά και ο πιεστικός Φεβρουάριος

Δικαίως, η σεζόν 2021-22, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χρονιά των χρωστούμενων αγώνων, αφού μέχρι στιγμής, έξι παιχνίδια, δεν διεξήχθησαν στην ημερομηνία που ήταν ορισμένα και μετατέθηκαν για κάποια άλλη.

Η αλήθεια είναι πως και τα προηγούμενα χρόνια αναβάλλονταν αγώνες, ιδίως της πρώτης αγωνιστικής, όταν ομάδες έπαιζαν στα play off, ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως συνέβη τη φετινή χρονιά, με Ομόνοια και Ανόρθωση. Απ' εκεί και πέρα όμως, οι υπόλοιποι αγώνες διεξάγονταν κανονικά και το πρόγραμμα τηρείτο κατά γράμμα, όπως προνοούσε το καλεντάρι της Κυπριακής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. 

Φέτος, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, αφού παρότι βρισκόμαστε στην 15η αγωνιστική, εντούτοις ήδη αναβλήθηκαν έξι παιχνίδια. 

Πρόκειται για τους αγώνες ΠΑΕΕΚ-Ανόρθωση και Ομόνοια-ΑΕΛ, της πρώτης αγωνιστικής, λόγω των υποχρεώσεων των ομάδων στην Ευρώπη, το ντέρμπι αιωνίων μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας που άρχισε στις 26 Νοεμβρίου, αλλά διακόπηκε λόγω ομίχλης, αλλά και τους τρεις αγώνες της 15ης αγωνιστικής (Ολυμπιακός-ΑΕΚ, Απόλλων-ΑΕΛ και Ανόρθωση-Άρης), που αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Οι αναβολές των τριών τελευταίων παιχνιδιών, έφεραν ανατροπή στο πρόγραμμα αφού οι ομάδες που επηρεάζονται θα δώσουν τους αγώνες τους εντός Φεβρουαρίου και λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έβαλε γκολ και στο κυπριακό ποδόσφαιρο ο κορωνοϊός-Τα νέα δεδομένα

Την ίδια ώρα, για τις έξι αυτές ομάδες, δημιουργήθηκε μεγάλο κενό στο πρόγραμμα, αφού οι πλείστες έπαιξαν για τελευταία φορά περί τις 20 Δεκεμβρίου και αναμένεται να επιστρέψουν στα γήπεδα σχεδόν ένα μήνα αργότερα. 

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η καλοκαιρινή διακοπή δεν κρατάει περισσότερο από δύο μήνες, θα μπορούσε εύκολα κάποιος να πει ότι οι ομάδες ίσως χρειαστούν μια μικρή προετοιμασία για να επιστρέψουν στα πρότερα επίπεδά τους. Εντούτοις, αυτό θα διαφανεί όταν κληθούν να αγωνιστούν.

Πάντως, οι ομάδες που επηρεάστηκαν από τον κορωνοϊό, θα έχουν να δώσουν μαζεμένα ντέρμπι τον Φεβρουάριο και παράλληλα θα έχουν την πίεση να κερδίσουν, για καλύψουν τις διαφορές από τους υπόλοιπους, που προπορεύονται στη βαθμολογία. 

Σίγουρα, η Ομοσπονδία δεν μπορεί να κάνει κάτι για να διορθωθεί η ανορθογραφία που θα υπάρξει και πάλι στη βαθμολογία, αφού ακολουθεί πιστά το πρωτόκολλο της, για να διασφαλίσει την υγεία των αθλητών, οι οποίοι κινδυνεύουν από την υπερμεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον. 

Η ΚΟΠ ελπίζει πάντως ότι τα κρούσματα στο ποδόσφαιρο θα μειωθούν το επόμενο διάστημα και δεν θα προκύψουν άλλες αναβολές αγώνων, αφού τότε θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τις ελεύθερες ημερομηνίες, καθότι οι ομάδες πέραν του θεσμού του πρωταθλήματος, θα έχουν να δώσουν αγώνες και για το θεσμό του κυπέλλου.

 

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»