Η κορυφή περνά από το Μακάρειο-Κρίσιμο τεστ για την πρωτιά δίνει η ΑΕΚ

Δύσκολη έξοδο απέναντι στην ΠΑΕΕΚ, που διψά για διάκριση και βαθμούς, πραγματοποιεί η πρωτοπόρος ΑΕΚ, στο Μακάρειο στάδιο, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα, ο οποίος είχε πλούσιο απόηχο, ο οποίος συνεχίζεται, γνωρίζουν ότι δεν θα περάσουν εύκολα από το Μακάρειο, εάν δεν παλέψουν σκληρά, απέναντι σε μια ομάδα που έβαλε δύσκολα σε όλους τους μεγάλους και κατάφερε να κερδίσει τόσο την πρωταθλήτρια Ομόνοια, όσο και την κυπελλούχο Ανόρθωση. 

Ο Νταβίντ Καταλά, έχει προειδοποιήσει τους ποδοσφαιριστές του για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν, καθώς αναμένει ότι η ΠΑΕΕΚ θα παίξει συντηρητικά και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην αντεπίθεση τους κιτρινοπράσινους.

Ως εκ τούτου, ο Ισπανός προπονητής καταστρώνει τα πλάνα του για το παιχνίδι, με τη σκέψη του να στρέφεται σε ενδεκάδα με ευέλικτο σχηματισμό, στην οποία θα αγωνιστούν γρήγοροι ποδοσφαιριστές, ώστε να χτυπήσουν στο transition την ΠΑΕΕΚ. 

Σίγουρα για τον Καταλά απώλεια αποτελούν οι δύο ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και θα απουσιάσουν από τον αγώνα, όμως η ΑΕΚ έδειξε ότι έχει πολύ μεγάλο βάθος στο ρόστερ της και οι απουσίες, όποιες κι αν ήταν δεν επηρέασαν μέχρι στιγμής την ομάδα, όπως αποτυπώνεται και στη βαθμολογία. 

Αυτό που πρέπει ωστόσο να δείξει τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ, είναι κατά πόσον έχει ή όχι υψοφοβία, αφού είναι διαφορετικό να κυνηγάς την ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση και διαφορετικό να είναι η ομάδα σου στην κορυφή και να σε κυνηγούν οι υπόλοιποι. 

Παρόλα αυτά, υπάρχει η εμπειρία στο οικοδόμημα των Λαρνακέων και αν εμφανιστούν όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, θα είναι το ακλώνητο φαβορί για να επικρατήσουν στο παιχνίδι.

Σημειώνεται ότι επιστρέφουν οι Τούμπας και Τιάγκο, ενώ από τον αγώνα θα απουσιάσει ο Εγγλέζου.

Από την άλλη η ΠΑΕΕΚ θέλει τη νίκη που θα της δώσει την ευκαιρία να ανέβει ακόμα περισσότερο βαθμολογικά και θα αποσπαστεί από την επικίνδυνη ζώνη. 

Ο Μάκης Σεργίδης δεν μπορεί να υπολογίζει στον Έσελινγκ, ο οποίος πήρε μεταγραφή για τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο θα έχει διαθέσιμους τους νεοφερμένους Μιλτς και Ομπάνορ.

Στο μεταξύ, η ομάδα της Λάρνακας χθες το βράδυ γνωστοποίησε ότι εντοπίστηκαν τρία κρούσματα, με το ένα μάλιστα να αφορά ποδοσφαιριστή. 

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ