Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πότε αναμένεται το πόρισμα για τα... λανθασμένα κρούσματα της ΑΕΚ

  14/01/2022 13:20
Πότε αναμένεται το πόρισμα για τα... λανθασμένα κρούσματα της ΑΕΚ

Πότε αναμένεται το πόρισμα για τα... λανθασμένα κρούσματα της ΑΕΚ

  14/01/2022 13:20

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται το πόρισμα σχετικά με τα δείγματα των δύο ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, οι οποίοι αρχικά διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και στη συνέχεια αρνητικοί.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FΜ o Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου ανέφερε πως «εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα. Θα ακολουθήσει προετοιμασία πορίσματος και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μέσω του πορίσματος μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Δεν μπορεί να λεχθεί από τώρα ακριβής ημερομηνία. Πιθανόν Πέμπτη ή Παρασκευή τα προκύψουν αποτελέσματα και στη συνέχεια θα ετοιμαστεί το πόρισμα».

Προσθέτοντας ότι «όσον αφορά στην έρευνα στα χημεία και στη διαδικασία που ακολουθήθηκε ολοκληρώθηκαν, όπως είπε, οι έρευνες, αλλά χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση και επεξεργασία των δειγμάτων από το Ινστιτούτο αναφοράς του Υπουργείου Υγείας που είναι το Νευρολογίας και Γενετικής. Χρειάζεται μια διαδικασία που παίρνει κάποιες μέρες. Ας επιδείξουμε υπομονή γιατί χρειάζεται χρόνος για να διαπιστωθεί αν υπήρξε κάποια παραβίαση υγειονομικού πρωτοκόλλου. Είναι σε εξέλιξη οι έρευνες μετά από τις οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας και της επεξεργασίας δειγμάτων και της πλατφόρμας όπου γίνεται η καταχώρηση στοιχείων. Δεν επιτρέπεται κάποιος που εντοπίστηκε θετικός να κυκλοφορεί και να εξετάζεται σε άλλα χημεία ή ιατρικά κέντρα, αλλά άμα αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα δίνεται οδηγία για επαλήθευση ή επιβεβαίωση του αποτελέσματος μέσω περαιτέρω αναλύσεων».

Σε ερώτηση αν υπήρχε παρέμβαση και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είπε πως «δεν γνωρίζω κάτι αν υπήρχε παρέμβαση του ΠτΔ. Τόσο το Υπουργείο Υγείας θέλουν να υπάρξει εγκαίρως αποτέλεσμα. Δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες».  

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας