Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επίθεση Ομόνοιας σε Επ. Δεοντολογίας-«Προσπάθησε να βάλει θέμα από το παράθυρο»

  14/01/2022 17:42
Επίθεση Ομόνοιας σε Επ. Δεοντολογίας-«Προσπάθησε να βάλει θέμα από το παράθυρο»

Επίθεση Ομόνοιας σε Επ. Δεοντολογίας-«Προσπάθησε να βάλει θέμα από το παράθυρο»

  14/01/2022 17:42

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ομόνοια σε σχέση με το πόρισμα για της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, που καταλογίζει ευθύνες στην διαιτητική ομάδα και κάνει λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομόνοια, κάνει λόγο για σοβαρά λάθη και στέλνει το μήνυμα ότι θα πατάξει τη διαφθορά και το κατεστημένο. 

Όπως αναφέρουν οι πράσινοι, «είναι με έκπληξη που παρακολουθήσαμε το θέμα της εξέτασης της «καταγγελίας» του κ. Χριστοδούλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για δήθεν χειραγώγηση του αγώνα μας με τη Δόξα».

Σημειώνει επίσης πως «κατά το παρελθόν, όταν είχαν προκύψει παρόμοιες διαφωνίες ή καταγγελίες, η Επιτροπή είτε τις απέρριπτε, είτε δεν τις εξέταζε, καθώς δεν υπήρχαν ικανοποιητικά στοιχεία ενώπιον της. Όμως, παρά το γεγονός ότι στον αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τη Δόξα η Επιτροπή κατέληξε στην απόφαση πως δεν υπήρχαν στοιχεία που να τεκμηρίωναν την καταγγελία της Δόξας για χειραγώγηση, προσπάθησε να βάλει το θέμα από το «παράθυρο» ισχυριζόμενη ότι υπήρξε διαιτητικό λάθος. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν χειρίστηκε την υπόθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τον ίδιο τρόπο που χειρίστηκε όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις στις οποίες δεν υπήρχαν στοιχεία».

Τονίζει εξάλλου ότι, «ακόμα και η ουσία του πορίσματος, που ήταν το κατά πόσο υπήρξε χειραγώγηση του αγώνα, αποπροσανατολίστηκε με αναφορές σε αλλοίωση αποτελέσματος και άλλα συναφή. Εφόσον τα μέλη της Επιτροπής έχουν αποφασίσει πως θα εξετάζουν την ορθότητα των διαιτητικών αποφάσεων και αφού νιώθουν πως κάτι τέτοιο είναι στις αρμοδιότητες τους, τότε ας μας ζητήσουν και εμείς θα τους προσκομίσουμε αμέτρητα βίντεο με διαιτητικές αποφάσεις για να αποφανθούν σχετικά».

Όπως επισημαίνει, «η Επιτροπή όφειλε να σεβαστεί την ΟΜΟΝΟΙΑ και να μην επιχειρήσει την στοχοποίησή της, χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία. Οφείλει η Επιτροπή να κάνει την δουλειά της με σοβαρότητα, ακεραιότητα και αντιμετωπίζοντας όλες τις ομάδες με τον ίδιο τρόπο».

Υποδεικνύει ακόμα ότι, «η δημιουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, όπως είπε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγινε για «να καθαρίσει, ο στάβλος του Αυγεία». Ευχόμαστε να καταφέρει η Επιτροπή να επιτελέσει με επιτυχία το έργο της, στηριζόμενη σε πραγματικά στοιχεία και αποφεύγοντας παρόμοια σοβαρά λάθη».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι, «η ΟΜΟΝΟΙΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να πατάξει τη διαφθορά και το κατεστημένο».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας