Αυτό είναι το πόρισμα για τα... λανθασμένα τεστ της ΑΕΚ-Τους έκαψε η έρευνα

Παρατυπίες στη διαδικασία αναφοράς των εξετάσεων από συγκεκριμένο εργαστήριο, καθώς επίσης και παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, διαπίστωσε η ad hoc επιτροπή που συστάθηκε από το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με την υπόθεση διερεύνησης των... λανθασμένων κρουσμάτων της ΑΕΚ.

Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «μετά το πέρας της έρευνας, έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες στη διαδικασία αναφοράς των εξετάσεων από συγκεκριμένο εργαστήριο, καθώς επίσης και παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για να τύχει δέουσας και ανάλογης αντιμετώπισης βάσει των κανονισμών της».

Προσθέτει ότι η ad hoc επιτροπή διερεύνησης, «συστάθηκε από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη για τη διερεύνηση δειγμάτων παικτών της ΑΕΚ, τα οποία στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής ως εργαστήριο αναφοράς COVID-19 και έτυχαν περαιτέρω επεξεργασίας».

Σημειώνεται ότι, για το όλο θέμα η ομάδα του Απόλλωνα, προχώρησε σε ένσταση στα αρμόδια όργανα της ΚΟΠ, υποστηρίζοντας ότι δύο παίκτες της ΑΕΚ αγωνίστηκαν στο παιχνίδι, παρότι ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. 

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση της «ήταν και συνεχίζει να είναι η θέση μας ότι για τόσο σοβαρά ζητήματα που άπτονται πρωτεύοντος της Δημόσιας Υγείας και δευτερευόντως του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, η ΚΟΠ θα έπρεπε να διεξάγει άμεσα μια ενδελεχή έρευνα με την εξουσία που έχει και τα μέσα, ούτως ώστε να διασφαλίσει τους όρους του τίμιου παιγνιδιού και του ευ αγωνίσθεσαι.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ομοσπονδία θα πράξει τα δέοντα, αναμένοντας και τα αποτελέσματα της έρευνας που διέταξε το Υπουργείο Υγείας, τα οποία όμως ενδέχεται να διαρκέσουν κάποιες ημέρες.

Με γνώμονα την προστασία του τίμιου παιχνιδιού και της υποχρέωσης που έχουμε, έναντι του κόσμου μας, προχωρήσαμε σήμερα και υποβάλαμε την ένσταση μας, την οποία θα υποστηρίξουμε στα αρμόδια όργανα, παρά το γεγονός ότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν θα έπρεπε εμείς, να αναγκαζόμαστε να μπούμε στη διαδικασία να διερευνήσουμε και να καταγγείλουμε την ορθότητα των πράξεων της αντίπαλης ομάδας.

Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στην αθλητική δικαιοσύνη και τις διαδικασίες της και είμαστε σίγουροι ότι για μια ακόμη φορά θα επικρατήσει η αλήθεια και το δίκαιο».

Δειτε Επισης

Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος