ΒΙΝΤΕΟ: Πώς ο Ντιγκινί έλυσε το γόρδιο δεσμό για τον Απόλλωνα και λύγισε την ΑΕΛ

Με ένα γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ, ο Απόλλωνας πήρε προβάδισμα πρόκρισης για την οκτάδα του κυπέλλου, καθώς επικράτησε με 1-0.

Το γκολ για την ομάδα της Λεμεσού, ήρθε στο 85ο λεπτο, με σκόρερ τον Νικολά Ντιγκινί. Ο Γάλλος, ξεπετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ και έπιασε την κεφαλιά, έπειτα από σουτ του Χάμπου Κυριάκου, νικώντας τον Μέγιερι για το 1-0.

Η ΑΕΛ, πάλεψε για να κρατήσει το 0-0, παρότι αγωνιζόταν για σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο με ποδοσφαιριστή λιγότερο, λόγω της αποβολής του Τόρες.

Το προφίλ του αγώνα:

Φοβισμένα μπήκαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες, οι οποίες είχαν ως στόχο να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν και ακολούθως να επιτεθούν. 

Ο Απόλλωνας, μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα του Μέγερι, όμως η αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ στάθηκε εξαιρετικά και δεν επέτρεψε στους επιθετικούς των γαλάζιων να απειλήσουν την εστία του τερματοφύλακά τους.

Από την άλλη, η ΑΕΛ προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, ωστόσο η εστία του Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς, δεν κινδύνευσε σε καμία περίπτωση.

Πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό, η ΑΕΛ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Μάνουελ Τόρες.

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, έπεσε με προτεταμένες τις τάπες στον Χαμάς, χτυπώντας τον επικίνδυνα ψηλά στο πόδι, με τον διαιτητή Νεοκλέους να του δείχνει κίτρινη κάρτα.

Παρόλα αυτά, ο διαιτητής κλήθηκε στο VAR και αφού είδε σε επαναληπτική προβολή τη φάση, απέβαλε τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Το εγκληματικό τάκλιν του Τόρες που τον έστειλε πρόωρα στα αποδυτήρια

Μετά την κόκκινη ο Απόλλωνας επιτέθηκε, με την ΑΕΛ να αμύνεται σθεναρά, ωστόσο το γκολ του Ντιγκινί έκρινε το παιχνίδι, με τους γαλαζοκίτρινους να χρειάζονται νίκη με δύο γκολ διαφορά στο δεύτερο αγώνα για να προκριθούν στους «8» του κυπέλλου.

H ταυτότητα του αγώνα:

Απόλλων: Α. Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Β. Γιοβάνοβιτς (44′ Σπόλιαριτς), Νογιόκ, Χαμάς, Αλμπάνης (73′ Μάρκοβιτς), Χ. Κυριάκου, Κολ, Ψύχας (46′ Πίττας), Γιάνγκα (73′ Ντιγκινί), Νταμπό (Ίντζια 39′).

ΑΕΛ: Μέγερι, Σάντος, Τεϊσέιρα, Ριστέφσκι, Μαζάν, Ζντραφκόσκι, Ρέινολντς (90+2′ Μπαλντέ), Τόρες, Έουλερ (59′ Ανδρέου), Ριέρα (59′ Παπαφώτης), Τσέποβιτς (67′ Mαρόσα).

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια