Αδειάζει Αρχηγό Αστυνομίας ο Παπασταύρου-«Η ευθύνη δική σας»

Νέα τοποθέτηση για τα επεισόδια και τις επιθέσεις κατά παικτών και μέλους της Ομόνοιας, το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, από τον πρόεδρο της Ομόνοιας.   

Σε ανάρτηση του απευθυνόμενος στον Αρχηγό Αστυνομίας αλλά και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας, ο Σταύρος Παπασταύρου αναφέρει «μην παρεξηγείτε την τύχη που είχαμε να μην θρηνήσουμε θύματα (ευτυχώς οι ποδοσφαιριστές μας μπορούν να τρέξουν γρήγορα) και μην χρησιμοποιείτε την τύχη αυτή ως δικαιολογία για να μην ενεργήσετε με τρόπο που θα βοηθήσει στο να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, τα οποία ίσως επιφέρουν τραγικότερες συνέπειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στις επικρίσεις της Ομόνοιας η Αστυνομία-Ρίχνει ευθύνες σε παίκτες

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας των πρασίνων προσθέτει «εάν ένα τέτοιο περιστατικό ολοκληρωθεί με 2-3 συλλήψεις και κάποια σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, τότε σε περίπτωση που στο μέλλον συμβούν χειρότερα, η ευθύνη θα είναι δική σας και οι υπεύθυνοι θα είστε εσείς. Η σοβαρότητα των γεγονότων επέβαλλαν και επιβάλλουν πολύ πιο αποφασιστική στάση της Αστυνομίας. Δυστυχώς, η αδράνεια προωθεί τη βία.

Η κοινωνία της Κύπρου έχει ανάγκη να δει να αποδίδονται ευθύνες για το πώς φτάσαμε στο σημείο, σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, οπαδοί να χτυπούν ποδοσφαιριστές και να τους τρέχουν στους δρόμους. Ποιοι ήταν υπεύθυνοι να παρέχουν ασφάλεια και απέτυχαν; Ποιοι χτύπησαν, έφτυσαν και έριξαν μπουκάλια στους ποδοσφαιριστές, ποιοι τους έτρεχαν στους δρόμους; Όλα αυτά δεν τελειώνουν με 2-3 συλλήψεις και δικαστήρια μετά από μήνες με ποινές χάδι».

Τέλος, ο Σταύρος Παπασταύρου σημειώνει ότι «ο κόσμος θέλει να νιώσει ότι υπάρχει κράτος, νόμοι και ασφάλεια. Έστω και τώρα προχωρήστε σε ουσιαστικές ενέργειες, πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δριμεία επίθεση Παπασταύρου σε Αστυνομία-«Δεν είναι καταφύγιο το Τhis is Cyprus»

Υπενθυμίζεται ότι, για τα επεισόδια μετά τον αγώνα ανάμεσα στην Ανόρθωση και την Ομόνοια, έχουν συλληφθεί συνολικά τρία πρόσωπα.

Δειτε Επισης

Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα