Το ρητό του Μάκη που πάει γάντι στον Απόλλωνα και η επόμενη μέρα των πρωτοπόρων

Το ανέφερε στις δηλώσεις του ο προπονητής της ΠΑΕΕΚ, Μάκης Σεργίδης, αλλά ταιριάζει γάντι και για τον Απόλλωνα, ο οποίος για άλλο ένα παιχνίδι απέδειξε πως αρνείται να χάσει. «Ελπίζω ότι δεν σε σκοτώνει να σε κάνει πιο δυνατό», είπε ο πολλά υποσχόμενος κόουτς των Κερυνειωτών, και αυτό σίγουρα θα σκέφτονται και στον Απόλλωνα.  

Αν πριν τον αγώνα έλεγε κάποιος στους πρωτοπόρους πως θα έφευγαν από το Μακάριο με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας, κανείς δεν θα ήταν ικανοποιημένος, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το αποτέλεσμα, κι από τη στιγμή που δεν μεταβάλλει δραματικά τα δεδομένα του βαθμολογικού πίνακα, σίγουρα στο Κολόσσι θα νιώθουν μια μικρή ικανοποίηση. 

Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει, τόσο τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, όσο και τους συνεργάτες αλλά και τους ποδοσφαιριστές του, είναι η εμφάνιση της ομάδας, που για άλλο ένα παιχνίδι υστέρηση και φάνηκε να της λείπει η ενέργεια. Είναι κάτι εξάλλου που εντόπισε και ο ίδιος ο Γερμανός στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, όπου έδωσε την υπόσχεση να διερευνήσει και να μην επαναλάβει τα λάθη που ενδεχομένως να ευθύνονται για αυτό. 

Την ίδια ώρα ο Απόλλωνας υστέρησε και σε άλλους τομείς. Η απουσία του Ρομπέρζ από την άμυνα, αποσυντόνισε πλήρως τον ανασταλτικό τομέα των Λεμεσιανών. Σαν να μην έφτανε αυτό, η προβληματική εμφάνιση του Νογιόκ στο κέντρο, ανάγκασε τον Γερμανό προπονητή να τον αλλάξει με τον Χαράλαμπο Κυριάκου, ο οποίος από την ώρα που μεταφέρθηκε στη μεσαία γραμμή ανέλαβε πρωτοβουλίες, ωστόσο αυτή η κίνηση γιγάντωσε τα κενά στην άμυνα που στο τέλος κόστισαν με την κόκκινη στον Τάσο Αυλωνίτη. 

Επιπλέον και επιθετικά, ούτε ο Ντιγκινί, ούτε ο Πίττας, ούτε και ο Ίντζα που μετά το γκολ με την ΑΕΛ επιβραβεύθηκε με φανέλα βασικού, κατάφεραν να φτάσουν την απόδοση των προηγούμενων αγωνιστικών, με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να έχει μια ανούσια κατοχή και να τελειώνει τον αγώνα, ίσως και για πρώτη φορά φέτος με λιγότερες τελικές από τον αντίπαλό του. 

Το θετικό για τον Απόλλωνα, είναι πως πλέον ο κ. Τσόρνιγκερ θα έχει αρκετές ημέρες, τόσο για να εντοπίσει όσο και για να διορθώσει τα λάθη που ανάγκασαν την ομάδα του να αφήσει δύο βαθμούς στο Μακάριο και να δουλέψει ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Ανόρθωση στο Τσίρειο στις 26 του μήνα. 

Εξάλλου ο Γερμανός, με βάση τα δεδομένα θα έχει και ένα ευχάριστο πονοκέφαλο αφού θα έχει στη διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν με τραυματισμό ή τιμωρίες, πλην του Τάσου Αυλωνίτη που δέχθηκε χθες την κόκκινη κάρτα. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιστροφή του Ρομπέρζ στην άμυνα, χωρίς να αποκλείεται να τον πλαισιώσει μετά από αρκετό καιρό ο Κατελάρης ο οποίος επιστρέφει από τραυματισμό. Σε αντίθετη περίπτωση ο έμπειρος Γάλλος αμυντικός θα έχει δίπλα του τον Χαράλαμπο Κυριάκου, με τον οποίο είχαν μια πετυχημένη συνεργασία στα προηγούμενα παιχνίδια. 

Δειτε Επισης

Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»