Έτσι είδε τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι ΑΕΛ-Απόλλων ο Κυπριανίδης

Tις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι ΑΕΛ-Απόλλων, ανέλυσε ο καθηγητής διαιτησίας, Γιαννάκης Κυπριανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πέναλτι του Απόλλωνα, ένα πέναλτι που έπρεπε να δοθεί στην ΑΕΛ, καθώς και στην κόκκινη κάρτα στον Ρομπέρζ.

Η πρώτη φάση που εξετάστηκε ήταν το πέναλτι που κέρδισε ο Γιάνγκα από τον Μέγιερι. Όπως ανέφερε «κάθετη του Ίλιεφ, ο Γιάνγκα απέναντι στον Μέγερι, τσιμπά την μπάλα ο φορ του Απόλλωνα, κόρνερ δείχνει ο Νεοκλέους. Ο παίκτης του Απόλλωνα πατά την μπάλα με το δεξί του πόδι να χάνει την ισορροπία, ο τερματοφύλακας παίζει με τα πόδια και  ο Γιάγκα πέρασε την μπάλα πάνω από το πόδι του Μέγιερι με το πόδι του Μέγιερι να είναι στο έδαφος με τον Γιάγκα να σκοντάφτει. Το εμπόδιο έχει 10 εκατοστά; Δεν το θεωρώ εμπόδιο, σέρνει το πόδι  και ανατρέπεται. Ήταν λάθος η καταλόγιση του πέναλτι. Εν τω μεταξύ ο Μέγιερι στην εκτέλεση του πέναλτι  ήταν σωστά πάνω στην γραμμή».

Στο 19ο λεπτό σκόραρε ο Νταμπό, αλλά ο βοηθός διαιτητής σήκωσε το σημαιάκι και όπως διαφάνηκε ήταν από θέση οφσάιντ ο Γάλλος. 

Στο 23' σκόραρε ο Έουλερ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ενώ στο 54′ ανατράπηκε ο Μιλιντσεάνου στην περιοχή του Απόλλωνα, με τον διαιτητή Νεοκλέους να δείχνει «παίζεται». «Ήταν παράβαση του Ρομπέρζ διότι ο τρόπος προσέγγισης του Ρομπέρζ δεν ήταν σωστή. Τον κτύπησε στο κέντρο της ωμοπλάτης. Ήρθε με δύναμη και τον έριξε».

Για την κόκκινη του Ρομπέρζ στο 93', ο κ. Κυπριανίδης έκρινε ότι ήταν σωστή.. Η 2η κίτρινη κάρτα του Ρομπέρζ οπου έπαιξε την μπάλα αλλά όποια ενέργεια κάνεις πρέπει να σκέφτεσαι τις συνέπειες και εδώ παίρνει στην συνέχεια τα πόδια του αντίπαλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19