ʼμεση παρέμβαση Βρυωνίδη μετά τη ριπή προκλήσεων-Δίνει τελευταία ευκαιρία

Συστάσεις σε όλους, από ποδοσφαιριστές μέχρι και παράγοντες, ώστε να σταματήσουν δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα στο ποδόσφαιρο, κάνει ο αθλητικός Δικαστής, Αριστοτέλης Βρυωνίδης. 

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Βρυωνίδης αναφέρει ότι «τις τελευταίες μέρες έχουν παραπεμφθεί ενώπιον μου (μέσω του επικεφαλής Πειθαρχικού Εισαγγελέα) αρκετές υποθέσεις που αφορούν την παραβίαση των διατάξεων αναφορικά με ανακοινώσεις και δηλώσεις παραγόντων σωματείων, προπονητών, ποδοσφαιριστών που άπτονται είτε θεμάτων διαιτησίας είτε άλλων θεμάτων που θίγουν και/ή μειώνουν την αξιοπρέπεια άλλων παραγόντων και/ή σωματείων ως επίσης και δηλώσεων που βρίσκονται εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και του τίμιου παιχνιδιού». 

Σημειώνει εξάλλου πως «όλες οι πιο πάνω ενέργειες παραβιάζουν σχετικά άρθρα των Πειθαρχικών Κανονισμών και προβλέπονται αυστηρές ποινές. Τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών ευρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και απαιτείται από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Επισημαίνει ακόμα ότι «στην χθεσινή ημερήσια διάταξη (09/03), η οποία τέθηκε ενώπιον μου για εκδίκαση διαφόρων υποθέσεων, διαπίστωσα ότι για πρώτη φορά είχαν παραπεμφθεί ενώπιον μου 4 διαφορετικές υποθέσεις, οι οποίες αφορούσαν παραβιάσεις των πιο πάνω κανονισμών, καταδεικνύοντας ότι υπάρχει εμφανής έξαρση αυτών των φαινομένων».

Θεωρώ, συνεχίζει «ότι τέτοιου είδους ενέργειες δημιουργούν και/ή καλλιεργούν δυσπιστία και/ή καχυποψία στο άθλημα του ποδοσφαίρου και δίδουν λανθασμένα μηνύματα στους φιλάθλους για ενδεχόμενη δημιουργία έντασης στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ενόψει των πιο πάνω, στις χθεσινές παραπομπές που τέθηκαν ενώπιον μου, δεν επέβαλα καμία ποινή,  σε μια προσπάθεια να δοθεί προς όλους η ευκαιρία να αντιληφθούν ότι θα πρέπει επιτέλους οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις που θίγουν και/ή μειώνουν το κύρος διαφόρων προσώπων στο χώρο του ποδοσφαίρου, να σταματήσουν».

Υποδεικνύει ακόμα πως «ως εκ τούτου, για όσες υποθέσεις εκκρεμούν μέχρι σήμερα στη βάση της παραβίασης των σχετικών άρθρων των κανονισμών, θα αντιμετωπιστούν με την ίδια επιείκεια ως ανωτέρω, θέλοντας να δώσω σε όλους μια δεύτερη ευκαιρία».

Καταλήγοντας, ο κ. Βρυωνίδης τονίζει ότι «μετά την παρούσα ανακοίνωση, οιαδήποτε υπόθεση παραπεμφθεί ενώπιον μου, που αφορά τη διάπραξη τέτοιων αδικημάτων, θα αντιμετωπιστεί με αυστηρότητα ούτως ώστε οι ποινές να είναι αποτρεπτικές για όσους επιχειρήσουν να παραβιάζουν τους σχετικούς κανονισμούς. Ευελπιστώ στην άμεση συμμόρφωση όλων για την αποφυγή περαιτέρω έντασης στο χώρο του ποδοσφαίρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»