Πρώτη δικαστική απόφαση σε ποδοσφαιριστή για χειραγώγηση αγώνα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΠΑΣΠ, ο οποίος επιστήνει την προσοχή στους κινδύνους μη συμμόρφωσης με τις πρόνοιες του περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, πέραν της χειραγώγησης αγώνα και δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, ποινικό αδίκημα διαπράττεται ακόμα και όταν ποδοσφαιριστές ή παράγοντες στοιχηματίζουν σε αγώνες της ομάδας τους ή σε αγώνες άλλων ομάδων σε διοργάνωση στην οποία συμμετέχει η ομάδα τους. Οι προβλεπόμενες ποινές για αυτού του είδους τα παράνομα στοιχήματα είναι φυλάκιση μέχρι 3 έτη ή χρηματική ποινή μέχρι €75.000 ή και οι δύο αυτές ποινές.

Σημειώνεται ότι οι ίδιες απαγορεύσεις ισχύουν και επί προσώπων που κατέχουν διοικητική ή οργανική θέση στην ΚΟΠ και σε άλλες αθλητικές ομοσπονδίες.

Μόλις χθες, σύμφωνα με τον ΠΑΣΠ, εκδόθηκε η πρώτη δικαστική απόφαση με την οποία επιβλήθηκε ποινή σε ποδοσφαιριστή γιατί στοιχημάτισε σε αγώνες της ομάδας του αλλά και άλλων σωματείων της διοργάνωσης στην οποία αγωνιζόταν η ομάδα του. Η αστυνομία έλαβε γνώση των στοιχημάτων του ποδοσφαιριστή μέσω ερευνών που διενήργησε στις αδειοδοτημένες για παροχή στοιχημάτων στη Δημοκρατία εταιρειών.

«Για καλή του τύχη, όλα τα στοιχήματα σε αγώνες της ομάδας του ήταν υπέρ της, δηλαδή στοιχημάτισε μόνο σε νίκες της ομάδας του. Για αυτόν το λόγο, μαζί με το ότι πείστηκε ότι ο ποδοσφαιριστής ειλικρινά δεν γνώριζε τη νομοθετική απαγόρευση διενέργειας τέτοιων στοιχημάτων, το Δικαστήριο εξάντλησε την επιείκεια του και απέφυγε να επιβάλει στον ποδοσφαιριστή την προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης. Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη μας να έχουν υπόψη τους ότι απαγορεύεται ρητά και αυστηρότατα η διενέργεια τέτοιων στοιχημάτων και τυχόν παράβαση της νομοθεσίας, πιθανότατα θα επιφέρει ποινή φυλάκισης».

Δειτε Επισης

Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου