Οι καταγγελίες του προέδρου σωματείου, η ποινή και η αυλαία στην υπόθεση

Με χρηματική ποινή τιμωρήθηκε ποδοσφαιριστής ομάδας Γ' Κατηγορίας, για παράνομες στοιχηματικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, τις κινήσεις του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, υποψιάστηκε και κατήγγειλε στο πρόσφατο παρελθόν, ο πρώην πρόεδρος της Ολυμπιάς Λυμπιών, Τάσος Αναστασίου, ο οποίος είχε αναφερθεί στην προβληματική κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα του, ενώ η υπόθεση είχε καταγγελθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, όπως είχε καταγγείλει ο πρώην πρόεδρος της ομάδας της Γ' Κατηγορίας, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής «όχι μόνο έπαιζε παιχνίδια της ομάδας του, αλλά το έκανε και εκ μέρους άλλων. Ο ποδοσφαιριστής έχει παραδεχθεί πως έπαιζε στο στοίχημα αγώνες της ομάδας μας, ενώπιον επιτροπής του σωματείου. Μας παραδέχθηκε επίσης ότι έπαιζε και για άλλα πρόσωπα, και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο άτομο, ότι στοιχημάτισε μεγάλο ποσό σε αγώνα της ομάδας μας». 

Μετά από λίγο διάστημα και συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου, στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή επιβλήθηκε χρηματική ποινή από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με τον κατηγορούμενο να κρίνεται ένοχος σε σχέση με αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμου 180(Ι)2017. Πρόκειται για αδικήματα διενέργειας στοιχήματος σε αγώνες της Κατηγορίας όπου συμμετείχε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Δικαστήριο μετά που ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης απέστειλε επιστολή τον Φεβρουάριο 2021 προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, με την οποία ζητούσε όπως άμεσα διερευνηθούν, για τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων, οι καταγγελίες στις οποίες προέβη στα ΜΜΕ Πρόεδρος ποδοσφαιρικού σωματείου Γ’ Κατηγορίας, οι οποίες στρέφονταν κατά ποδοσφαιριστών της ομάδας του και άλλων αθλητικών παραγόντων του ποδοσφαιρικού χώρου του Πρωταθλήματος Γ' Κατηγορίας.

Σήκωσε το γάντι και ο ΠΑΣΠ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και από την πλευρά του ο ΠΑΣΠ, ο οποίος επιστήνει την προσοχή στους κινδύνους μη συμμόρφωσης με τις πρόνοιες του περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, πέραν της χειραγώγησης αγώνα και δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, ποινικό αδίκημα διαπράττεται ακόμα και όταν ποδοσφαιριστές ή παράγοντες στοιχηματίζουν σε αγώνες της ομάδας τους ή σε αγώνες άλλων ομάδων σε διοργάνωση στην οποία συμμετέχει η ομάδα τους. Οι προβλεπόμενες ποινές για αυτού του είδους τα παράνομα στοιχήματα είναι φυλάκιση μέχρι 3 έτη ή χρηματική ποινή μέχρι €75.000 ή και οι δύο αυτές ποινές.

Σημειώνεται ότι οι ίδιες απαγορεύσεις ισχύουν και επί προσώπων που κατέχουν διοικητική ή οργανική θέση στην ΚΟΠ και σε άλλες αθλητικές ομοσπονδίες.

«Για καλή του τύχη, όλα τα στοιχήματα σε αγώνες της ομάδας του ήταν υπέρ της, δηλαδή στοιχημάτισε μόνο σε νίκες της ομάδας του. Για αυτόν το λόγο, μαζί με το ότι πείστηκε ότι ο ποδοσφαιριστής ειλικρινά δεν γνώριζε τη νομοθετική απαγόρευση διενέργειας τέτοιων στοιχημάτων, το Δικαστήριο εξάντλησε την επιείκεια του και απέφυγε να επιβάλει στον ποδοσφαιριστή την προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης. Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη μας να έχουν υπόψη τους ότι απαγορεύεται ρητά και αυστηρότατα η διενέργεια τέτοιων στοιχημάτων και τυχόν παράβαση της νομοθεσίας, πιθανότατα θα επιφέρει ποινή φυλάκισης».

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία