Πώς βλέπουν τα μεγάλα σωματεία την πρόθεση για τροποποίηση της κάρτας φιλάθλου

Με αγωνία αναμένουν οι ομάδες τη συζήτηση της πρόταση του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, για τροποποίηση του νόμου για την κάρτα φιλάθλου, με την οποία θα τους δίδεται το δικαίωμα να εκδίδουν κάρτες μέλους σε οπαδούς τους, ώστε να μπορούν να εισέρχονται στα γήπεδα, απόφαση που αν τελικά περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής, θα ανοίξει το δρόμο για επιστροφή των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο... VAR η επιστροφή των οργανωμένων-Τα νέα δεδομένα, οι υπέρ και το κλειδί

Παρότι όλες οι μεγάλες ομάδες ήταν έτοιμες να παρευρεθούν στην Επιτροπή Νομικών, την ερχόμενη Παρασκευή, ο κορωνοϊός που «χτύπησε» βουλευτή μέλος της Επιτροπής άλλαξε τα πλάνα, με αποτέλεσμα το θέμα να απαλειφθεί από την ημερήσια διάταξη και να μετακινηθεί για την Τετάρτη 24 Μαρτίου.

Ως εκ τούτου, οι ομάδες θα έχουν λίγο περισσότερο χρόνο να μελετήσουν πιο διεξοδικά την εισήγηση του κ. Ευσταθίου και να τοποθετηθούν επ’ αυτής, εκφράζοντας τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η τάση που επικρατεί μεταξύ των ομάδων είναι στην πλειοψηφία τους θετική για αλλαγές στην νομοθεσία, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους και θα αναμένουν τη συνεδρία της Επιτροπής για να τοποθετηθούν.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ τάσσεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ξεκάθαρα υπέρ της τροποποίησης του νόμου, ώστε να επιστρέψουν οι οργανωμένοι οπαδοί πίσω στα γήπεδα, κάτι που ήταν πάγια θέση της ομάδας της Λευκωσίας, εδώ και χρόνια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΑΕΚ, η οποία βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα αναμένει να ξεκαθαρίσουν κάποια στοιχεία μέσω της διαβούλευσης που θα γίνει από την Επιτροπή.

Σε ότι αφορά στην Ανόρθωση η απάντηση ήταν επίσης θετική, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ομάδα της Αμμοχώστου θα ήθελε την επιστροφή των οργανωμένων της στο γήπεδο, αφού το Αντώνης Παπαδόπουλος, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, με την παρουσία των Μαχητών μετατρέπεται σε ακόμα μεγαλύτερο ηφαίστειο στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας.

Κάπως πιο μετριοπαθείς είναι η στάση που τηρεί η Ομόνοια, αφού οι πράσινοι χρειάζονται όπως διαμηνύουν περισσότερες πληροφορίες ως προς το τι αλλάζει, ώστε να μπορούν να καταθέσουν την άποψή τους. Βεβαίως και δεν είναι αρνητικοί σε ενδεχόμενη επιστροφή των οπαδών, όμως οι αλλαγές που θα γίνουν πρέπει να είναι ορθές και να εγγυώνται την ασφάλεια του κόσμου που θα παρευρίσκεται στις εξέδρες.

Οι μόνες ομάδες με μεγάλη μάζα κόσμου που δεν τοποθετήθηκαν είναι ο Απόλλωνας και η ΑΕΛ. Αρμόδιο πρόσωπο από τους γαλάζιους της Λεμεσού με τον οποίο επικοινώνησε ο REPORTER, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, ενώ από πλευράς ΑΕΛ δεν υπήρξε απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβολή στην συνεδρία για εξέταση αλλαγών για την κάρτα φιλάθλου λόγω κορωνοϊού

Την ίδια ώρα και τα κόμματα παρουσιάζονται σχεδόν στην ολότητά τους θετικά σε μια ενδεχόμενη τροποποίηση του νόμου, όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν ενώπιον της Βουλής.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, Οικολόγοι και ΕΛΑΜ παρουσιάζονται υπέρ της πρότασης, ενώ θετικός είναι και ο ΔΗΣΥ, ο οποίος ωστόσο θα αναμένει και την απάντηση της Επιτρόπου Δεδομένων Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία αναμένεται να καταθέσει την άποψή της, αφού πρώτα μελετήσει την πρόταση.

Σε ότι αφορά στο ΔΗΚΟ, δεν έχει τοποθετηθεί και θα το πράξει όταν μελετήσει την πρόταση.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια