Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πώς βλέπουν τα μεγάλα σωματεία την πρόθεση για τροποποίηση της κάρτας φιλάθλου

  19/03/2022 07:15
Πώς βλέπουν τα μεγάλα σωματεία την πρόθεση για τροποποίηση της κάρτας φιλάθλου

Πώς βλέπουν τα μεγάλα σωματεία την πρόθεση για τροποποίηση της κάρτας φιλάθλου

  19/03/2022 07:15

Με αγωνία αναμένουν οι ομάδες τη συζήτηση της πρόταση του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, για τροποποίηση του νόμου για την κάρτα φιλάθλου, με την οποία θα τους δίδεται το δικαίωμα να εκδίδουν κάρτες μέλους σε οπαδούς τους, ώστε να μπορούν να εισέρχονται στα γήπεδα, απόφαση που αν τελικά περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής, θα ανοίξει το δρόμο για επιστροφή των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο... VAR η επιστροφή των οργανωμένων-Τα νέα δεδομένα, οι υπέρ και το κλειδί

Παρότι όλες οι μεγάλες ομάδες ήταν έτοιμες να παρευρεθούν στην Επιτροπή Νομικών, την ερχόμενη Παρασκευή, ο κορωνοϊός που «χτύπησε» βουλευτή μέλος της Επιτροπής άλλαξε τα πλάνα, με αποτέλεσμα το θέμα να απαλειφθεί από την ημερήσια διάταξη και να μετακινηθεί για την Τετάρτη 24 Μαρτίου.

Ως εκ τούτου, οι ομάδες θα έχουν λίγο περισσότερο χρόνο να μελετήσουν πιο διεξοδικά την εισήγηση του κ. Ευσταθίου και να τοποθετηθούν επ’ αυτής, εκφράζοντας τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η τάση που επικρατεί μεταξύ των ομάδων είναι στην πλειοψηφία τους θετική για αλλαγές στην νομοθεσία, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους και θα αναμένουν τη συνεδρία της Επιτροπής για να τοποθετηθούν.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ τάσσεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ξεκάθαρα υπέρ της τροποποίησης του νόμου, ώστε να επιστρέψουν οι οργανωμένοι οπαδοί πίσω στα γήπεδα, κάτι που ήταν πάγια θέση της ομάδας της Λευκωσίας, εδώ και χρόνια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΑΕΚ, η οποία βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα αναμένει να ξεκαθαρίσουν κάποια στοιχεία μέσω της διαβούλευσης που θα γίνει από την Επιτροπή.

Σε ότι αφορά στην Ανόρθωση η απάντηση ήταν επίσης θετική, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ομάδα της Αμμοχώστου θα ήθελε την επιστροφή των οργανωμένων της στο γήπεδο, αφού το Αντώνης Παπαδόπουλος, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, με την παρουσία των Μαχητών μετατρέπεται σε ακόμα μεγαλύτερο ηφαίστειο στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας.

Κάπως πιο μετριοπαθείς είναι η στάση που τηρεί η Ομόνοια, αφού οι πράσινοι χρειάζονται όπως διαμηνύουν περισσότερες πληροφορίες ως προς το τι αλλάζει, ώστε να μπορούν να καταθέσουν την άποψή τους. Βεβαίως και δεν είναι αρνητικοί σε ενδεχόμενη επιστροφή των οπαδών, όμως οι αλλαγές που θα γίνουν πρέπει να είναι ορθές και να εγγυώνται την ασφάλεια του κόσμου που θα παρευρίσκεται στις εξέδρες.

Οι μόνες ομάδες με μεγάλη μάζα κόσμου που δεν τοποθετήθηκαν είναι ο Απόλλωνας και η ΑΕΛ. Αρμόδιο πρόσωπο από τους γαλάζιους της Λεμεσού με τον οποίο επικοινώνησε ο REPORTER, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, ενώ από πλευράς ΑΕΛ δεν υπήρξε απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβολή στην συνεδρία για εξέταση αλλαγών για την κάρτα φιλάθλου λόγω κορωνοϊού

Την ίδια ώρα και τα κόμματα παρουσιάζονται σχεδόν στην ολότητά τους θετικά σε μια ενδεχόμενη τροποποίηση του νόμου, όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν ενώπιον της Βουλής.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, Οικολόγοι και ΕΛΑΜ παρουσιάζονται υπέρ της πρότασης, ενώ θετικός είναι και ο ΔΗΣΥ, ο οποίος ωστόσο θα αναμένει και την απάντηση της Επιτρόπου Δεδομένων Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία αναμένεται να καταθέσει την άποψή της, αφού πρώτα μελετήσει την πρόταση.

Σε ότι αφορά στο ΔΗΚΟ, δεν έχει τοποθετηθεί και θα το πράξει όταν μελετήσει την πρόταση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας