Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Η θέση Πετρίδη και Χαμπουλλά για τις αλλαγές στην κάρτα φιλάθλου

  23/03/2022 10:47
Η θέση Πετρίδη και Χαμπουλλά για τις αλλαγές στην κάρτα φιλάθλου

Η θέση Πετρίδη και Χαμπουλλά για τις αλλαγές στην κάρτα φιλάθλου

  23/03/2022 10:47

Άρχισε ενώπιον της Επιτροπής Νομικών η συζήτηση επί της πρότασης του Κώστα Ευσταθίου για την τροποποίηση της κάρτα φιλάθλου, ώστε τα μητρώα να μεταφερθούν στα σωματεία αντί στον ΚΟΑ, κάτι που θα οδηγήσει στην επιστροφή των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα.   

Στην Επιτροπή βρίσκονται αρμόδιοι, μεταξύ των οποίων Υπουργείο Δικαιοσύνης και Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, οι θέσεις των οποίων είναι αντίθετες με την οποιαδήποτε αλλαγή, αφού προκύπτουν νομικά κενά, ενώ παρουσία έδωσαν πρόεδροι και εκπρόσωποι ομάδων. 

Κληθείς να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ευγένιος Χαμπουλλάς είπε ότι ο συγκεκριμένος νόμος αυτοκαταργείται επειδή οι συντεταγμένες αυτής της νομοθεσίας έχουν αποτύχει. «Έχουν αποτύχει ακόμη και στους πιο απλούς χειρισμούς. Είχαμε διαρροές προσωπικών δεδομένων. Είχαμε περιπτώσεις όπου οι συλλήψεις ατόμων που παρεκτράπηκαν δεν έγιναν σε ασυνεννοησία μεταξύ Αστυνομίας και ΚΟΑ. Οπαδοί ανάρτησαν πανό με προσβλητικά σχόλια εις βάρος της Αμμοχώστου. Έχουμε δει τη βία να μεταφέρεται εκτός αγωνιστικών χώρων. Θυμίζω την δολοφονική απόπειρα εναντίον του λεωφορείου της Ανόρθωσης από νυχτοβάτες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «έχουμε επιτύχει να κρατούμε τους οργανωμένους εκτός γηπέδων. Eμείς θέλουμε τους οργανωμένους στα γήπεδα νοουμένου ότι συμπεριφέρονται κόσμια. Έχουν αλλάξει οι καιροί όπου οι οργανωμένοι δεν ήταν σε συνεννόηση με τις ομάδες.

Ναι να υιοθετήσουμε τη πρόταση του Ευσταθίου για να δημιουργήσουμε το δικό μας μητρώο, αλλά θα πρέπει η διαχείριση από το κεντρικό αρχείο του ΚΟΑ να καταργηθεί. Είναι λες και ρίχνουμε στάχτη στα μάτια αυτών που αντιτίθενται. Δεν αντιλαμβάνομαι τον σκοπό της δημιουργίας νέου μητρώου και διατήρησης του παλιού. Η Αστυνομία και ο ΚΟΑ οφείλουν να πουν ένα Mea culpa».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, ανέφερε πως «πάγια θέση μας ήταν η μη εφαρμογή της κάρτας. Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει εφαρμογή. Είμαστε υπέρ της κατάργησης. Βλέπουμε περισσότερη βία εκτός αντί εντός γηπέδων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ναρκοπέδιο οι αλλαγές στην κάρτα φιλάθλου-Πού σκαλώνει η τροποποίηση

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας